Tip na darček pre pivára: Darčekové balenia piva

Ak máte vo svojom okolí milovníka piva, vieme, ako by ste mu mohli vyčariť úsmev na tvári. Skvelým spôsobom, ako potešiť fanúšika zlatého moku, je obdarovať ho darčekovým balením piva. V článku sa pozrieme na to, na aké rôzne darčekové balenia piva môžete natrafiť.

Pivné darčeky Foto: Pixabay

Darčekové balenie piva – tip na darček pre pivárov

Pivo patrí medzi pánmi k jedným z najobľúbenejších alkoholických nápojov. Hoci sa u nás nevypije taký objem tohto zlatého moku ako u našich západných susedov, popularita piva je aj v našich končinách pomerne vysoká.

Ak máte vo svojom okolí nejakého milovníka piva, čo pravdepodobne máte, môžete ho potešiť darčekom v podobe pivného darčekového balenia. Možností na trhu je viac, natrafíte na degustačné darčekové balenia, či na darčekové balenia s pivom doplnené o poháre. A skvelou správou je, že aj prostredníctvom darčekových balení piva môžete pivárom rozširovať obzory a dať im príležitosť na objavovanie nových chutí.

Pivné darčeky pre mužov vyčaria pivárom úsmev na tvári pri rôznych príležitostiach. Narodeniny, meniny či výročie alebo Deň otcov, to všetko sú sviatky, pri ktorých s pivným darčekom zabodujete. A to sme ešte nespomenuli vianočné balenie piva či pivné adventné kalendáre. Poďme sa teda podrobnejšie pozrieť na to, ako môže vyzerať darček pre pivára a prečo po ňom siahnuť.

sipka K balíku ako bonus môžete pripnúť pekné želanie k sviatku v nejakej peknej karte.

Prečo zvoliť darčekovú sadu pre pivára?

Ak ešte váhate, či je darčeková sada tým správnym darčekom pre pivára, možno vás presvedčia tieto argumenty:

  • darčekové balenia prinášajú možnosť ochutnať rôzne druhy pivných špeciálov či remeselných pív
  • nájdete v nich aj pšeničné, ražné, ochutené, polotmavé či tmavé pivá, IPA pivo či Ale
  • často sú v originálnom balení a doplnené bývajú napríklad aj o otvárače na pivo či poháre na pivo
  • máte široké možnosti výberu
  • vždy viete, čo kupujete, pretože ku každému darčekovému balenie býva uvedený aj popis jednotlivých pív

Vianočné balenie piva

Ako sme už naznačili, aj Vianoce sú skvelou príležitosťou na to, aby ste milovníka piva obdarovali pivným darčekom. V prípade, že by ste pivárovi chceli urobiť radosť ešte pred Vianocami, môžete mu zadovážiť pivný adventný kalendár, čo je mimoriadne originálny darček.

A ak chcete, aby si pivár rozbalil svoj darček pod stromčekom, v predvianočnom čase nie je problém zohnať pivné špeciály v originálnom vianočnom balení. No a nezriedka sa stane, že vianočné balenie piva obsahuje aj krígeľ či poháre na pivo.

Darčekové sady piva: plechovky, výber fľaškového piva či degustačná sada

U fanúšikov piva určite zabodujete darčekovými sadami piva. Tie môžu byť s plechovkami, ale nájdete aj výber fľaškového piva či rôzne degustačné sady. Výnimočné nie sú ani darčekové sady s nealkoholickým pivom.

Plechovkové pivá

Obľúbené sú darčekové sady plechovkového piva. Zvyčajne tieto sady obsahujú niekoľko rôznych druhov piva v plechovkách, no a zaujímavou možnosťou je meter piva.

Meter piva je vlastne darčeková sada s 15 rôznymi plechovkami piva, ktoré sú v drevenej debničke s držadlom. Keď pivo vypijete, zostane vám praktická debna, ktorá si určite nájde svoje využitie. Prípadne môžete debnu použiť aj na vystavenie vašich pivných úlovkov.

Výber fľaškového piva

Niektorí pivári dávajú radšej prednosť fľaškovému pivu, a tak ich môžete potešiť výberom fľaškového piva. Odporúčame napríklad siahnuť po darčekovom ochutnávkovom balíku, v ktorom nájdete rôzny počet špičkových ležiakov a pivných špeciálov.

Zvyčajne ide o balíky obsahujúce pivá z produkcie menších a stredne veľkých lokálnych pivovarov. Môžete si tak byť istý, že takéto darčekové balenie urobí radosť každému pivárovi, ktorý si chce pochutnať na poctivom pive.

Degustačná darčeková sada piva

Degustačná sada piva môže mať rôzne podoby. Natrafíte na fľaškové pivo, ale aj na pivo v plechovke, takže je už len na vás, čomu dáte prednosť. Takáto sada môže byť doplnená o rôzne chuťovky k pivu, ako sú napríklad chipsy, slané tyčinky a podobne. Niekedy sa v takomto darčekovom boxe nachádzajú aj pivové krígle, otvárače na pivo či podpivníky.

sipka K pivu patrí aj dobré jedlo. Máme pre vás recepty na mäsové výrobky na pive!

Darčeky pre pivárov: pivo či darčeky s pivnou tematikou?

Ak si nie ste istý tým, či je pivo vhodné ako darček pre pivára, poradíme vám. Platí totiž, že darčekové sady piva sú pomerne populárne a tešia sa priazni nielen pred Vianocami. Umožňujú vám totiž potešiť človeka, ktorý si rád pochutí na horkom moku. A vy sa nemusíte trápiť premýšľaním o tom, čo mu kúpiť.

Darčekové balenia piva prinášajú široké možnosti, a tak môžete pivára obdarovať výberom fľaškových pív, sadou piva v plechovkách či degustačnou sadou piva. Práve tá poteší skutočných pivných gurmánov.

Ak ešte uvažujete o tom, či by ste pivára viac nepotešili darčekom s motívom jeho obľúbeného nápoja, verte nám, že nie. Nič predsa nepoteší milovníka zlatého moku viac ako zlatý mok samotný.

No ak by ste predsa len chceli potešiť pivára niečím originálnejším ako pivom, možností je viac. Kúpiť môžete napríklad pivnú kozmetiku, zážitkový kúpeľ v pive, prípadne ponožky či tričko s pivom, alebo nejaký bytový doplnok s motívom tohto nápoja.

sipka Vedeli ste, že spotrebou piva sa dá merať aj životná úroveň? Prečítajte si článok a dozviete sa viac!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Červené víno v pohári

Červené vína – druhy, odrody, spôsob pitia a poháre

Červené víno je známe svojou vyzretou chuťou a vôňou prezretého ovocia 🍇, no môže prekvapiť aj ľahkou a sviežou chuťou. Ako ho správne piť?

Pivová pálenka

Najlepšie pivné pálenky - čo je to pivovica a ako chutí?

Počuli ste už o pivovici 🍻? Ide o pivnú pálenku, ktorá vás zaujme svojou jemne sladkou chuťou, v ktorej cítiť tóny karamelu a typickú vôňu...

Oktoberfest 2023 v Nemecku

Oktoberfest 2023: cena piva, zájazd z Bratislavy vlakom, dátum

Keď sa povie Oktoberfest, nejednému milovníkovi piva začnú tiecť slinky pri predstave oroseného litrového pohára 🍺 Kde a kedy sa koná tento...