Dôvera – koniec benefitov na zuby a nové benefity

Obľúbený benefit na zuby, ktorý svojim poistencom poskytuje aj zdravotná poisťovňa Dôvera, od mája končí. Ministerstvo zdravotníctva chce aj takýmto spôsobom šetriť peniaze. Aké benefity ako poistenec tejto poisťovne stále máte a čo všetko Dôvera prepláca?

Benefit na zuby v Dôvere končí Foto: Pixabay

Dôvera benefity na zuby od mája 2024 končia

Obľúbený benefit slovenských zdravotných poisťovní v podobe príspevku na zubné ošetrenie či dentálnu hygienu môžete využiť už len do konca apríla. Platí to nielen pre poistencov zdravotnej poisťovne Dôvera, ale aj ďalších poisťovní.

Rozhodlo o tom ministerstvo zdravotníctva, pretože podľa vyjadrenia ministerky Zuzany Dolinkovej tento benefit splnil svoj účel, ktorým bolo zvyšovanie preventívnych prehliadok.

Ministerka avizovala, že teraz je potrebné nájsť nové verzie benefitov, ktoré budú zamerané na prevenciu. Zrušenie obľúbeného benefitu na zuby má byť tiež spôsobom šetrenia peňazí v rezorte zdravotníctva.

👉Preplatenie zubného ošetrenia a dentálnej hygieny je možné do 30. 04. 2024 👈

Žiadosť o preplatenie zubára – Dôvera ju požaduje do konca apríla

Príspevok na zubné ošetrenie a dentálnu hygienu poznajú poistenci zdravotnej poisťovne Dôvera ako "benefit Zdravé zuby". No a napriek tomu, že išlo o veľmi obľúbenú výhodu, ktorú pacienti vo výraznej miere využívali, od mája tohto roku bude minulosťou.

Ako sme už avizovali, o príspevok na zubné ošetrenie a dentálnu hygienu môžete ako klient Dôvery požiadať do 30. apríla 2024. Dobrou správou však je, že dentálnu hygienu alebo ošetrenie zubov môžete absolvovať až do 30. mája 2024.

Do tohto termínu musíte tiež Dôvere doložiť doklad o zaplatení daného úkonu, ktorý je súčasťou žiadosti o jeho preplatenie. Poisťovňa Dôvera uvádza na svojom webe, že všetky žiadosti podané do tohto termínu, budú postupne spracovávané a vyplácané, a to aj po 30. máji.

V prípade, že sa po zrušení benefitu na zuby budete chcieť vyhnúť hradeniu zdravotnej starostlivosti u zubára v plnej miere, Dôvera odporúča využiť niektorého zo zazmluvnených zubárov. Tých je po celom Slovensku okolo 2 000.

sipka Neprehliadnite: Viete, ako funguje e-Recept?

Dôvera a preplatenie nezmluvného zubára

Od 1. mája 2024 v Dôvere končí aj príspevok do výšky 80 % na ošetrenie u nezmluvného zubára. Podobne, ako v prípade preplatenia ošetrenia u zmluvného lekára, aj pri úhrade výkonu u nezmluvného zubára platí, že ak ošetrenie absolvujete do 30. apríla 2024, žiadosť môžete podať až do 30. mája 2024.

Čo prepláca zdravotná poisťovňa Dôvera v roku 2024? Cena

Napriek tomu, že benefit na zuby bude už čoskoro minulosťou, poistenci zdravotnej poisťovne Dôvera majú možnosť využívať ešte viac ako 50 ďalších výhod. No a poisťovňa pripravuje ďalšie novinky. Tu je prehľad niekoľkých benefitov, ktoré môžu klienti Dôvery aktuálne využívať:

Príspevok na okuliare, benefity pre novorodenca a ďalšie

  • 300 eur na lieky pre deti a ich rodičov
  • kožné vyšetrenia online a zadarmo
  • zľavy na okuliare a vyšetrenie zraku
  • 50 eur na okuliare pre deti
  • príspevok na dobrovoľné očkovanie
  • bezplatné vyšetrenie rakoviny hrubého čreva
  • podpora duševného zdravia
  • 25 % na filter na kočík

Dôvera poskytuje svojim poistencom tiež benefit pre novorodenca v podobe BabyBoxu v hodnote 70 eur. V ňom nájdete užitočné drobnosti, ako sú krémy, podbradník, vitamíny, cumeľ, ale aj odsávačku hlienov. No a toto všetko je zabalené v praktickej taške, ktorá sa dá pripevniť na kočík.

sipka Mohlo by vás zaujímať: Výška a dĺžka materskej dovolenky.

Elektronická pobočka Dôvera a výpis z účtu poistenca

Klienti Dôvery majú aj naďalej bezplatne prístup do elektronickej pobočky, ktorá im umožňuje jednoducho, rýchlo a pohodlne komunikovať s poisťovňou. Prostredníctvom nej môžete pohodlne rovno z domu vyriešiť napríklad stratu preukazu poistenca či uplatniť si benefity na lieky alebo na okuliare a podobne.

Ak ste samoplatiteľ, v elektronickej pobočke nájdete prehľad vašich platieb a pri nedoplatku môžete vykonať rýchlu platbu kartou. No a výhodou tiež je, že si do elektronickej pobočky môžete pridať aj deti a vybavovať tak benefity či žiadosti. A ak potrebujete výpis z účtu poistenca, tiež oň viete zažiadať priamo v elektronickej pobočke.

Zdravotná poisťovňa Dôvera a.s. (kontakt a infolinka)

Ak potrebujete kontaktovať zdravotnú poisťovňu Dôvera, môžete tak urobiť viacerými spôsobmi. Jedným z nich je napríklad chatbot, ktorý vám odpovie na viacero základných otázok. Na Dôveru sa však viete obrátiť aj prostredníctvom:

  • elektronickej pobočky, cez WhatsApp na čísle +421 850 850 850 alebo cez kontaktný formulár na webstránke poisťovne
  • môžete volať aj cez aplikáciu Dôvera alebo na telefónne číslo 0850 850 850
  • pre prípad, že by ste potrebovali Dôveru kontaktovať zo zahraničia, k dispozícii je číslo +421 372 857 850
  • ak uprednostňujete osobný kontakt, máte možnosť navštíviť osobne niektorú z pobočiek, ktoré sú po celom Slovensku

Pre zachovanie dobrého zdravia je dôležitá prevencia. Ako môžete bojovať s baktériami, vírusmi či alergénmi v domácnosti sa dočítate v tomto článku od našich českých kolegov.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Alergia

Sezónne alergie – vznik, druhy, prejavy, liečba

So začiatkom jari prichádza obdobie alergií. 🤧 Plný nos, svrbenie očí či časté kýchanie. Čo na to pomáha? Prečítajte si v tomto článku.

Celiakia a intolerancia na lepok - dieta a recepty

Celiakia a intolerancia na lepok: príznaky a bezlepkové recepty

Potravinové alergie a intolerancie, ale aj ochorenia tráviaceho traktu sa v posledných rokoch stali veľkou témou a trápia čím ďalej, tým...

Posilnenie a podpora imunity

Posilnenie a podpora imunity: čo potrebujú deti a čo dospelí?

Menšie množstvo slnečného žiarenia, pokles teplôt, ale aj zníženie životnej energie ovplyvňuje ľudský organizmus. Ako si prirodzene...