Ako namiešať drink Tequila Sunrise - ingrediencie a recept

Tequila Sunrise symbolizuje východ slnka nielen svojou farbou ale i sladkou a pritom osviežujúcou chuťou. V našom článku vám poradíme, ktorá tequila sa na tento drink najlepšie hodí a ako si ho môžete pripraviť aj doma.

ts Foto: Pixabay

Hodnotenie kokteilu Tequila Sunrise: 8,5/10

  • Doba a obtiažnosť prípravy: pár minút, ľahká
  • Chuť: veľmi sladká

História a sláva drinku Tequila Sunrise

V 30-tych rokoch minulého storočia sa prvýkrát namiešal drink Tequila Sunrise. O tento výmysel sa zaslúžil Gene Suit v bare hotela Arizona Baltimore. Avšak jeho recept sa odlišoval od toho, podľa ktorého sa Tequila Sunrise pripravuje dnes. Pôvodný recept obsahoval limetkovú šťavu, kvalitnú tequilu, likér z čiernej ríbezle (pod názvom crème de cassis) a sódu.

Verzia s pomarančovým džúsom je teda mladšia a vznikla cca o 40 rokov neskôr v Kalifornii. V tej dobe si tento drink obľúbil aj spevák Mick Jagger, Eagles či skupina Rolling Stones. Tequila Sunrise natoľko uchvátila svet, že sa v roku 1988 natočil aj film pod rovnomenným názvom. Ako sa dalo čakať, tak skupina Eagles o Tequile Sunrise naspievala aj pieseň, ktorú si môžete prehrať v nasledujúcom videu.

Tequila Sunrise kokteil - recept na východ slnka

Nápadný drink upúta svojou krikľavo oranžovou farbou, ktorá prechádza zo sýto oranžovej do žltej. Keď sa nad tým pozastavíte, naozaj pripomína letné slnko. Koktejl Tequila Sunrise je v obľube viac u žien ako u mužov, pretože je aj dosť sladký. Skladá sa z 3 ingrediencií: striebornej tequily, pomarančového džúsu a grenadíny.

sipka Naučte sa správne piť tequilu.

Poháre a tequila na drink Tequila Sunrise

Krása sa ukrýva v detailoch. Táto životná múdrosť sa dá aplikovať aj do prípravy letného alkoholického nápoja Tequila Sunrise. V prvom rade potrebujete kvalitné prísady a v neposlednom rade aj poháre typu highball. Ak tento typo skla nemáte k dispozícii, môžete pokojne použiť poháre na víno.

Pri servírovaní tequily je taktiež dôležité aj vzorovanie, teda gravír pohára, ktorý napomáha výslednému efektu. Hravý dizajn farieb sa bude vynímať v vzorovanom pohári, ktorý bude na záver ozdobený citrusom alebo tzv. kokteilovou čerešňou.

Pri príprave tohto kokteilu použite výhradne tequilu striebornú ako: El Jimador Blanco 1l 38% či Tequilu Corralejo Blanco 100% Agave 0,7l 38%. Ak by ste nezohnali tento typ, poobzerajte sa po tequile reposado, teda Tequila Corralejo Reposado 100% Agave 0,75l 38%. No ak je to možné, sústreďte sa na tequilu, ktorá obsahuje vysoký podiel agáve. Najlepšie 100% podiel, pretože sa to odrazí na výslednej chuti.

Ingrediencie a recept na drink Tequila Sunrise

Recept na drink Tequila Sunrise - suroviny

  • 45 ml kvalitnej tequily
  • 90 ml pomarančového džúsu
  • 15 ml grenadíny
  • ľad

Recept na drink Tequila Sunrise - postup

  1. Do shakeru dajte ľad a odmerané množstvo tequily a pomarančového džúsu.
  2. Shaker uzatvorte a ľahko pretrepte.
  3. Do vysokého pohára na limonádu dajte kocky ľadu.
  4. Obsah šejkeru prelejte do pohára a pomaly pridajte grenadínu, tak, aby sa v pohári vytvoril dvojfarebný efekt.
  5. Obsah v pohári nemiešajte.
  6. Pohár ozdobte ovocím alebo kokteilovou čerešňou.

sipka Kokteil Margarita potrebuje tequilu. My vám poradíme aký druh je najlepší.

Tequila Sunrise - videorecept

V nasledujúcom videu si môžete pozrieť ako sa tento skvelý kokteil pripravuje.

sipka Zistite koľko stojí prepravka na pivo a aká je cena pivovej fľaše.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

mojito

Ako si namiešať domáce Mojito - recept a ingrediencie

Mojito (čítaj mochito) je jednoduchým a sviežim alkoholickým i nealkoholickým drinkom. Spoznajte skvelé recepty na prípravu tohto letného...

bs

Aké potreby musí mať každý barman – shaker, sitko, sklo a ďalšie

Barmanský set alebo sada obsahuje shaker, odmerku, sitko, lyžičku a ešte mnoho ďalšieho. Viac o tom, čo všetko potrebuje barman k svojej...

tt

Tina Turner - životopis, koncerty, skladby, film

Tina Turner bola 🎙️ speváčkou amerického pôvodu, ktorá spievala rock, R&B, soul, pop. Výrazná osobnosť so svojským štýlom spevu a tanca...