Ako pripraviť drink Bloody Mary - recept a ingrediencie

Pripravte si krvavý drink Bloody Mary v pohodlí domova. Zaujme vás svojou pikantnou chuťou a červenou farbou. Príprava je jednoduchá a zvládne ju skutočne každý. V článku nájdete recept, presné pomery ingrediencií, dočítate sa o histórii aj o legende o dievčatku Krvavá Mary.

Ako pripraviť drink Bloody Mary - recept a ingrediencie Foto: Pixabay

Ingrediencie
Recept
Videorecept
Poháre a história
Lengenda o dievčatku
Filmy

Hodnotenie drinku Bloody Mary: 9/10

  • Chuť: pikantná chuť
  • Príprava: jednoduchá príprava, 5 minút

Koktejl Bloody Mary - ingrediencie na prípravu (Krvavá Mária alebo Krvavá Mary)

Kokteil Bloody Mary nájdete v našich našich aj pod názvom Krvavá Mary alebo Krvavá Mária. Príprava je jednoduchá a trvá približne päť minút. Bloody Mary sa pripravuje z vodky, paradajkového džúsu a ďalších korenín alebo príchutí, ako napríklad tabasco, hovädzí vývar, bujón, chren, zeler, soľ, čierne korenie, citrónová šťava a vaječný bielok. Kombináciou týchto surovín môžete zakaždým dosiahnuť unikátnu chuť drinku Bloody Mary.

Drink Bloody Mary - recept a postup

Drink Bloody Mary má veľmi typickú chuť, ktorá je jemne pikantná. Ľudia ho milujú alebo proste nenávidia. Pri príprave drinku Bloody Mary môžete na ozdobu použiť zelerovú vňatku, nakladanú cibuľku, uhorky alebo limetku. Niekedy sa drink servíruje napríklad s grilovanou krevetou alebo sušeným mäsom. Bloody Mary je aj skvelý nápoj na opicu a niekedy sa mu hovorí “Raňajky alkoholikov”.

Recept na drink Bloody Mary - suroviny

  • 45 ml vodky
  • 90 ml paradajkového džúsu
  • 15 ml citrónovej šťavy
  • 8 kvapiek worcester
  • 6 kvapiek tabasco
  • čierne korenie a soľ podľa chuti
  • zelerová vňať, citrón alebo limetka na ozdobu

Recept na drink Bloody Mary - příprava

  1. Pripravte si väčší pohár s ľadom.
  2. Všetky ingrediencie postupne nalejte do pohára.
  3. Jemne premiešajte a pohár ozdobte zelerovou vňaťou alebo plátkom citrónu.

Bloody Mary (Krvavá Mary) - videorecept

Nižšie nájdete presné pomery ingrediencií a postup, ako si vyrobiť tento krvavý nápoj v pohodlí domova.

Bloody Mary - poháre a história

Drink Bloody Mary sa podáva s ľadom vo vysokom pohári so širokým dnom. Je však iba na vás, aký konkrétny pohár si zvolíte. Pri podávaní by ste mali myslieť hlavne na to, ako tento kokteil ozdobíte.

Pôvod drinku Bloody Mary nie je úplne jasný. Istý Fernand Petiot tvrdil, že ho vynašiel v roku 1921, keď pracoval v bare v New Yorku. Iný príbeh sa spája s hercom Georgeom Jesselom, ktorý ho mal vytvoriť v roku 1939.

Nápoj získal názov podľa anglickej kráľovnej Márie I. Tudorovnej, ktorá mala prezývku “Krvavá Mária”, pretože počas svojej vlády dala v priebehu 5 rokov popraviť viac ako 300 protestantov.

Krvavá Mária - povesť o dievčatku (Bloody Mary)

Podľa legendy zo západného sveta je Krvavá Mária (Bloody Mary) prízrak alebo čarodejnica. Hovorí sa, že ju človek môže zahliadnuť v zrkadle, ak pred ním stojí v tmavej miestnosti a trikrát opakuje Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary.

V jednej z legiend o Krvavej Márii bolo dievčatko neposlušné a za krádež muselo zaplatiť životom. Keď ju upaľovali, tak sa ju jej matka snažila zachrániť čarovným práškom od čarodejnice, ale nepodarilo sa jej to. Matka tak skočila za Máriou do ohňa a obe zahynuli v plameňoch. Odvtedy Mária žije v starom zrkadle a zjavuje sa ľuďom, o ktorých si myslí, že jej ublížili. Zároveň podľa legendy hľadá svoju matku, ktorá s ňou zahynula.

bloody-mary-legenda-povest-duch.jpg Foto: Pixabay

Bloody Mary - film (Krvavá Mary)

Legenda o Krvavej Márii (Bloody Mary) sa dočkala knižného, komiksového i filmového spracovania. Horor Temná legenda 3 prináša príbeh o dievčati, ktoré nadrogoval a zabil spolužiak, jej telo ukryl. Po 35 rokoch skupinka stredoškoláčok vyvoláva Krvavú Máriu, ktorá sa im zjaví a ich životy navždy zmení. Príbeh sa dočkal aj indického spracovania s názvom Bloody Mary, film vznikol v roku 2022.

sipka Sledujte najlepšie horory, ktoré vám nedovolia zaspať!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Ako pripraviť kokteil Dark’n’Stormy - recept a ingrediencie

Ako pripraviť kokteil Dark’n’Stormy - recept a ingrediencie

Miešaný nápoj Dark and Stormy sa pripravuje iba z troch surovín. Nadchne vás svojou príjemnou zázvorovou chuťou, ktorá vás dokonale...

Ako správne piť absinth a z čoho sa skladá

Ako sa pije pravý absinth, aké má zloženie a obsah alkoholu?

Snáď neexistuje alkoholický nápoj, ktorý by bol natoľko opradený mýtmi ako absinth. Čo to je a ako ho piť? Z čoho sa vyrába a za koľko sa...

Old Fashioned coctail

Koktejl Old Fashioned: recept a typické poháre

Jeden z prvých kokteilov 19. storočia 🍹sa pýši svojou tradičnou pre niekoho možno "staromódnou" chuťou. Možno aj preto je v súčasnosti...