Bohoo e-shop sľubuje lacné nákupy – aké sú naň recenzie?

Ak ste zháňali nejaké oblečenie na internete, možno ste už aj vy natrafili na e-shop Booho. Ten má vo svojej ponuke množstvo najrôznejších druhov oblečenia za celkom lákavé sumy. Nenechajte sa však opiť rožkom, pretože lacné nákupy sa nemusia vždy vyplatiť.

Nakupovanie Foto: Pixabay

Aký je rozdiel medzi booho.cz a boohoo.com

Na úvod by bolo asi namieste vysvetliť si, aký je rozdiel medzi booho.cz a boohoo.com. Booho.cz je český e-shop, ktorý sa dosť nápadne podobná na Shein, Aliexpress či Temu. Často si ho však ľudia mýlia práve s boohoo.com.

Tu je však už reč o značke oblečenia z Anglicka, ktorá znie Boohoo. Tá svoj e-shop na Slovensku nemá, no vo svojej ponuke ju majú viaceré internetové obchody s oblečením.

Existuje aj booho.sk shop?

V minulosti takýto e-shop existoval, no dnes by ste ho už hľadali len márne. Ak si však do vyhľadávača tento názov napíšete, natrafíte na viaceré diskusné fóra, na ktorých sa dočítate o skúsenostiach s týmto, dnes už bývalým, internetovým obchodom.

No a práve v diskusiách sme zistili, že aj slovenská verzia tohto internetového obchodu bola tiež podobná Aliexpressu. Vo fórach a diskusiách ľudia väčšinou riešili nedodanie tovaru, nemožnosť tovar vrátiť či vyreklamovať.

Mnohí tiež uvádzali, že keď už tovar dostali, dodacia doba bola extrémne dlhá a tovar často nezodpovedal popisu na stránke. Dá sa teda povedať, že nákupy boli tak trochu lotériou.

Obchod booho.sk – oplatí sa vám v ňom nakúpiť?

Ako sme už naznačili vyššie, zákazníci nemali práve najpozitívnejšie skúsenosti s e-shopom booho.sk, práve naopak. Mnohí z nich sa nechali zlákať nízkymi cenami a pekne nafoteným tovarom.

Okrem toho e-shop často hral na city zákazníkov tým, že ich nenápadne dohnal k nákupu informáciami o tom, že už o pár minút sa končí špeciálna zľava na tovar, ktorý si práve prezerajú.

Ak poznáte nakupovanie cez e-shop Aliexpress či Shein, nakupovanie cez booho.sk vám mohlo tieto dva čínske online obchody pripomínať. No a možno ste si povedali, že keď ide o slovenský e-shop, čo ste usúdili z koncovky sk, bude nákup z neho bezpečný.

No už pár dňoch od nákupu sa viacerí zákazníci na vlastnej koži presvedčili, že to, bohužiaľ, nie je celkom tak. Svedčia o tom viaceré recenzie a skúsenosti zákazníkov, ktoré nájdete napríklad na diskusnom fóre na webe Modrý koník a sú dôkazom toho, že nákupy cez Booho sú hazard. A čo teda zákazníci o nákupe cez web bohoo.sk hovoria?

  • tovar prišiel až po niekoľkých týždňoch či dokonca mesiacoch
  • kvalita tovaru bola zlá, často dodaný tovar nezodpovedal fotografiám na webe
  • tovar dorazil poškodený
  • reklamácia bola komplikovaná, mnohokrát to zákazníci vzdali
  • peniaze za vrátený tovar nedostali

Boohoo obchod – značka oblečenia (recenzia)

Ako sme už spomenuli, Boohoo je anglická značka oblečenia. Na Slovensku svoj e-shop nemá, no oblečenie tejto značky môžete nájsť napríklad v internetovom outletovom obchode.

Ak by ste chceli vlastniť kúsok od tejto anglickej značky, môžete skúsiť brázdiť internetové bazáre či second-handy. Keďže Boohoo značka nemá na Slovensku svoj e-shop, neexistujú ani slovenské recenzie naň.

Pozreli sme sa však na anglické recenzie, ktoré vo všeobecnosti hodnotia Boohoo značku ako bežnú fast fashion značku s pomerne lacnými kúskami oblečenia. No a ako to už býva, cena ide ruka v ruke s kvalitou.

Boho.sk – recenzia eshopu

Hoci e-shop Booho.sk už nefunguje, jeho česká verzia je stále funkčná. No a musíme povedať, že na prvý pohľad pôsobí stránka prehľadne a tovar je pekne nafotený.

Oblečenie na modelkách je zladené a pôsobí kvalitne. Týmto spôsobom sa tak ľahko môžete dostať do situácie, keď si po polhodine uvedomíte, že máte košík plný pekne pôsobiacich kúskov, ktoré však vlastne ani nepotrebujete.

Na problémy môžete naraziť pri výbere správnej veľkosti, pretože hoci sa e-shop Booho.cz tvári ako český, v skutočnosti predáva oblečenie z Ázie. No a tým pádom je číslovanie trochu iné ako u nás.

Musíte rátať s tým, že ak nosíte napríklad európske M, budete nosiť ázijské L a možno aj väčšie. Určite by ste sa mali riadiť veľkostnými tabuľkami, ktoré sú pri konkrétnom kúsku uvedené, inak vám objednaná veľkosť nemusí sedieť.

sipka Spoznajte Dni Marianne a nakupujte lacnejšie

Boohoo.sk – sledovanie zásielky, dodanie a poštovné

Ak ste si niečo stihli kúpiť zo stránky Bohoo.sk a prišlo vám to, zrejme vám bolo jasné, že ide o tovar z Ázie. Táto skutočnosť sa odrazila aj na dĺžke dodania, ktorá sa pohybovala okolo troch týždňov a nezriedka aj viac. Skúsenosti nakupujúcich cez Bohoo.cz hovoria o tom, že na svoj tovar čakali aj 8 či viac týždňov.

Za tovar na Bohoo sa platí vopred bankovým prevodom, kartou alebo cez Google Play, no a poštovné je zvyčajne zdarma. Čo sa týka sledovania objednávky, Bohoo prináša zákazníkom takúto možnosť, keďže každá zásielka má svoje sledovacie číslo.

sipka George - Internet banking SLSP

Boohoo kontakt: telefón, e-mail, zákaznícka podpora

Česká pobočka Booho e-shopu má na svojej stránke uvedené telefónne číslo na zákaznícku podporu, na ktorú sa môžete obrátiť každý pracovný deň v čase od 6.00 do 18.00 hodiny. Telefónne číslo je +420 211 221 933.

Prípadné problémy viete vyriešiť aj cez online zákaznícku podporu tým, že vyplníte formulár dostupný na webe Booho.cz.

Na webstránke nájdete dokonca aj adresu prevádzkovateľa: Příčná 1892/4, Nové Město, Praha 1

V prípade, že by ste chceli e-shop kontaktovať cez e-mail, môžete tak urobiť na podpora@booho.cz. No a reklamácie viete riešiť cez reklamačný formulár, ktorý tiež nájdete na webstránke Bohoo.cz.

sipka Postup na reklamáciu a odstúpenie od zmluvy

Recenzie bohoo.sk (Modrý koník, Heuréka)

Už sme spomínali, že s internetovým obchodom Bohoo.sk či s českou verziou Bohoo.cz zákazníci nemajú najlepšie skúsenosti. Tu je niekoľko recenzií od ľudí, ktorí to riskli a nakúpili tu. Našli sme ich na Modrom koníkovi, Heuréka recenzie na tento web nemá.

helka 1_1 (Modrý koník)

Vo februari objednany klobuk a potom nasledovali primitivne emaily z tejto stranky, ktore Ti davaju nadej, ze tovar pride. Najskor ti napisu, ze tá "expresná doba", ktorou sa hrdia, bude 5-40 pracovných dní. Potom Ta poslu na postu sa opytat na balicek (ale nemas sa ako bez cisla zasielky - a ani sa ho nedozvies). Nakoniec Ti poslu reklamacny formular, kde mas uviest cislo svojho uctu, na ktory prevedu spat peniaze. Po troch dalsich mesiacoch zasa nic ....Tak toto je naozaj "Booho"-vské!!!!!Nechapem preco uz nezasiahla nejaka internetova "polícia" a davno ich nezablokovali....

zrana (Modrý koník)

Tiez som sa nechala takto oklamat. Moja vina, splasila som sa a objednala som si plavky lebo sa mi velmi pacili. Neoverila som si stranku. Teraz jasne vidim, ze ta cela stranka je blud. Neda sa napisat recenzia, takze netusim skade ich tam nahnali tolko a akych pozitivnych. Ak pisem, tak pride stale nejaka automaticka odpoved, ktora ma samozrejme len odbije. Formular na vratenie? Len aby ma nahneval. Vyplnila som ho asi 10 krat ale stale nic neuznali. Ale na stranke je napisana 100% zaruka vratenia penazi. No mrzi ma, ze som si to neoverila skor. A tie ostatne stranky co maju budu urcite taka ista somarina. A s tym pravnikom to po akej dlhej dobe sa ozvali? Pretoze ma uz tak na*** s prepacenim, a nereaguju uz na nic.

pstefi (Modrý koník)

Nikdy viac. Objednala som si blúzku, že vraj elegantná dámska blúzka. No čo poviem hnus. Čakala som na to 40 dní a nakoniec mi to poslali z Číny. A teraz si s nimi len vypisujem lebo chcem tovar poslať späť a peniaze chem aby mi vrátili , ale ide to ako z chlpatej deky ...

Boho, Booho, Booho.sk, Boohoo.sk...

Ak hľadáte internetový obchod s lacnými drobnosťami a oblečením, možno natrafíte aj na na e-shop Booho. Ten už svoju slovenskú verziu síce nemá, no v tej českej je ešte stále funkčný.

Ide o čosi ako známy Shein alebo Temu, či Aliexpress v českej verzii, pričom pri nákupe treba rátať s nie vždy úplne dobrou kvalitou produktov a zároveň s dlhou dodacou lehotou. No a výnimkou nie je ani to, že vám tovar nepríde vôbec.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Allegro

E–shop Allegro SK: recenzie, skúsenosti s nákupom

Allegro SK je internetovou platformou, na ktorej môžete nakupovať 🛒 a prehľadávať rôzne druhy tovaru za výhodnejšie ceny. V článku sa...

Clo a DPH na tovar z Číny

Koľko sa platí clo a DPH za tovar z Číny: Aliexpress, Wish

Koľko zaplatíte clo a DPH za zásielky z Číny? Slovenská pošta má pre Aliexpress a Wish nové pravidlá. Čo v prípade Banggood, Alibaba či...

Planeo Elektro

Zákaznícka karta Planeo plus: registrácia a zľavy v Planeo Elektro

Planeo Elektro 🛒 je predajcom elektroniky, bielej techniky a rôznych domácich a záhradných spotrebičov, ktoré uľahčujú prácu. Okrem toho...