Meno Dávid? Dátum menín, pôvod a význam mena, blahoželanie

Meno Dávid si zasluhuje vašu pozornosť. Nezabudnite na sviatok Dávida, ktorý slávi meniny 30. decembra, teda deň pred Silvestrom. Ak ste na to pozabudli, nevadí, prianie vo forme SMS, MMS, e-mailu či pohľadnice môžete poslať aj dodatočne.

Gratulácia Foto: Pixabay

Meno Dávid a prezývky

Mužské krstné meno Dávid slávi meniny na Slovensku 30. decembra. Ak máte v rodine Dávida a nestihli ste mu popriať v deň jeho menín, môžete tak urobiť pri najbližšej možnej návšteve. Potešiť ho môžete vinšovačkou, blahoželaním, dobrým vínom, spoločenskou hrou či kyticou.

Prezývky pre meno Dávid
Dávidko, Dadko, Davy, Dava, Dóda, Dejv, Dado, Davídek, Dáda, Dáva

sipka Ak je Dávid veľký cestovateľ, môžete mu prispieť na cestu, aby spoznal napríklad najkrajšie pláže sveta.

Priania a básničky pre meno Dávid

Priania, básničky či ústne alebo písomné blahoželania by nesmeli chýbať pri žiadnej gratulácii. Pre meno Dávid sme pripravili nasledovné:

Nech máš život ako sen, užívaj si každý deň. Od starostí žiadne vrásky, v každej chvíli veľa lásky.

Aspoň takto skromne trochu, popriať všetko dobré, k sviatku tvojmu včerajšiemu, zdravia a lásky hojne.

Dnes je sviatok tvojho mena, nech je fľaša otvorená. víno nech preteká potokom a láska sprevádza ťa životom. Všetko najlepšie praje ...

Chcel by Dávid sviatok sláviť od Vianoc až do Hromníc. Žiadne strachy, len mať prachy, dokáže to ako nič!

Nebola to moja chyba! Kalendár mi zabudol zobraziť pripomienku, že máš sviatok. Tak krásne meniny, Dávidko!

Pôvod a význam mena Dávid

Biblické meno Dávid je hebrejského pôvodu "dód" a mnohí z vás ho možno poznajú niečo ako milovaný, miláčik či náčelník. Už z opisu tohto mena je jasné, že sa môže jednať o človeka, ktorý má v sebe veľa odvahy. Meno Dávid je späté s planétami ako je Merkúr a Mesiac. Šťastnými farbami sú modrá, biela a krémová. Numerologické číslo pre Dávida je 22. Toto číslo je číslom výnimočnej bytosti. Nesie v sebe veľkú podnikavosť nielen pre seba, ale i pre iných, veľkú dávku sily pre zvládnutie zložitých situácií.

Pevné zdravie a životaschopnosť Dávida môže byť niekedy narúšaná neduhmi, ako je problém s krvným tlakom či obezita, preto by sa mal Dávid starať o seba aj keď sa cíti dobre. K liečivým rastlinám, ktoré by mal mať Dávid v domácnosti sú rumanček a jazmín. Ochranné kamene, ktoré by Dávidovi nemali chýbať sú rubín a nefrit.

Čo znamená meno Dávid?

Predpokladá sa, že budúcnosť pre muža s menom Dávid je sľubná, avšak pri tejto ceste sa musí ešte veľa naučiť. Niekde sa môžete dočítať aj to, že Dávid je subjektívnym typom človeka, ktorý si potrpí na blahobyte, luxuse, finančnej istote. Nie všetci Dávidovia si však potrpia na čestnosti a rozvážnosti. Niektorí, ktorí sa ženú za majetkom sa neobzerajú za svojimi činmi, ktoré nemusia byť vždy správne. Avšak riskovanie nie je niekedy na škodu, no podvádzanie a klamanie áno.

Dávid však pri tom všetkom nezabúda na svoju rodinu. Snaží sa jej dopriať čo najviac pohodlia. Muž s menom Dávid nesie v sebe inteligenciu a hlboký cit. Dávid vždy bude túžiť po ocenení, a preto sa niet čo čudovať, že s Dávidom viete zažiť kopu výstredností a predvádzania sa. Niektorým z vás sa Dávid môže zdať na prvý pohľad nedôverčivý. Je to len preto, že neradi sa stretávajú s tými istými ľuďmi, ktorí im nevedia úplne porozumieť. Ak ich však porozumiete, môžete sa tešiť na nehu a prístupnosť z ich strany.

sipka V decembri slávia meniny LuciaBarbora, i mužské meno Ondrej. Nepremeškajte tento sviatok, s ktorým sa spájajú aj rôzne tradície a zvyky.

Významné osobnosti s menom Dávid

  • Dávid Hartl - herec
  • David Scott - herec
  • David Koller - spevák
  • Dávid Koller - spevák
  • David Warner - herec
  • David Švehlík - herec
  • David Bowie - spevák
  • David Prachař - herec
  • David Guetta - spevák
  • David Lafata - futbalista
  • David Duchovny - herec
  • David Hasselhoff - herec
  • Dávid Bystroň - futbalista
  • David Radok - operný režisér
  • David Matásek - herec, hudobník

sipka Ak si zadovážte meninový kalendár, budete mať prehľad o menách, aby ste vedeli včas reagovať a zagratulovať.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Svätá Katarína Alexandrijská

Meno Katarína: meniny, pranostiky na Katarínu, zvyky, patrónka

Dňa 25. 11. slávi Katarína svoj meninový sviatok. S menom Katarína sa spája množstvo slávnych osobností, legiend, povier, pranostík, zvykov...

Dog with cake

Psí meninový kalendár - kto má dnes a zajtra sviatok?

Meninový kalendár pre psíky 🐶 je bežnou súčasťou každého milovníka zvierat. Viete si v ňom pozrieť mená, o ktorých ste možno ani netušili....

Martin na bielom koni

Martin na bielom koni: pranostiky, príslovia a porekadlá, zvyky

Martin slávi 11. novembra meniny. V tento deň sa dnes už svätý Martin Tourský na 🐎zapísal do dejín svojim dobrým činom. Aké legendy,...