Môj snár - výklad snov online

Človek strávi spánkom až tretinu života, mozog nám počas spánku vytvára sny. Mnohí ľudia veria, že sny majú určitý význam a preto sa ich snažia popísať a vyložiť ich. V článku sa dočítate o výklade, význame snov a tipoch na kvalitné snáre.

Sny a ich význam
Javy spojené so snami
Sibyla a snár
Výklad snov podľa abecedy online
Výklad 10 najčastejších snov

Môj snár - výklad snov online Foto: Pixabay

Hodnotenie online snáru a výklad snov: 9/10

  • Sny a snár: Svoje sny si vždy po zobudení zapíšte, aby ste z nich zachytili čo najviac.
  • Výklad snov: Výklad snov vám môže pomôcť rozlúštiť problém, ktorý v reálnom živote riešite.

Sny ich význam a čo sa mi snívalo (čo hovoria sny)

Sny vytvára mozog počas spánku v rámci procesu snívania. Projekciu hlasov, vnemov a obrazov môže človek vidieť ako film, ktorý sa mu počas spánku premieta. Podnety, pocity, ktoré človek zažíva a vníma, či udalosti, ktoré sa stali, ovplyvňujú proces snívania. Počas sna môžete zažívať veľké emócie, ale aj čeliť strachu a pociťovať úzkosť - tieto sny sa označujú ako nočné mory.

Mnohí ľudia hľadajú vo svojich snov hlbší význam, snažia sa svoje sny interpretovať a rozlúštiť ich význam. Pri výkladoch vám môžu pomôcť snáre, ktoré obsahujú význam niektorých obrazov, predmetov, ľudí, symbolov a situácií, ktoré sa vo vašom sne odohrajú.

sipka Čínsky horoskop pre všetky znamenia!

Sny a javy spojené so snami

So spánkom a snívaním sa spájajú aj rôzne javy:

Lucidné sny

Lucidné sny sú vedomé sny, počas ktorých si človek uvedomuje stav snívania. Človek, ktorý sníva, môže svoj sen ovplyvniť, má nad ním kontrolu a zároveň má jasné myslenie. Tento typ sna sa podobá reálnemu prežívaniu skutočnosti. Lucidné sny môže zažiť až 70% ľudí.

Nočný des a nočné mory

Nočný des sa dostaví krátko po zaspaní, ide o rýchle vytrhnutie zo spánku a spája sa s úľakom a úzkosťou. Nočný des sa spája s krátkym a desivým snom, po ktorom sa spiaci prebudí. Nočné mory sú oproti nočnému desu dlhšie trvajúce zlé sny, po ktorých sa človek nemusí prebudiť.

Spánková paralýza

Spánková paralýza je fyziologický stav, ktorý nastáva v momente, keď sa človek nečakane prebudí. Mozog si ešte nie je istý, či je pri vedomí. V takomto stave máte otvorené oči a plne vnímate svoje okolie, ale neviete vedome pohnúť telom. Pre niektorých ľudí môže byť podobný stav veľmi stresujúci, pokiaľ ho ešte nezažili.

Falošné prebudenie

Falošné prebudenie nastáva pri neúplnom prebudení. Človek otvorí oči, vstane a môže zájsť na záchod a pripravovať raňajky. Pričom si až po chvíli uvedomí, že stále sníva.

Sibyla a Sibylin snár

Sibyla bola podľa starých Rimanov veštica. Slovo Sibyla pochádza z latinčiny, zo slova Sibulla, ktoré nesie význam - prorok. V knihách od Platóna a Herakleita sa spomína len jedna veštica Sibyla, neskôr sa podľa Aristotela a Varra rozlišuje až 10 rôznych veštíc.

Pôvodná Sibyla žila pravdepodobne v Oriente a spája sa so sumerskou bohyňou Kubabou. V súčasnosti môžeme nájsť niekoľko kníh, ktoré sa zaoberajú veštbami a proroctvami Sibyly - Čo predpovedala Sibyla, Sibyla - Legendy a veštby, a Sibyline proroctvo kráľovnej zo Sáby.

sipka Prečítajte si idiánsky horoskop na rok 2023!

Sny a výklad snov - snár online Foto: Pixabay

Môj snár, Veľký snár a Babičkin snár - výklad snov podľa abecedy (snar.sk)

V súčasnosti existuje niekoľko online snárov, ktoré vám pomôžu pochopiť váš sen podľa obrazov, predmetov alebo situácie, ktorá sa v ňom odohrala. Pri vykladaní snu môžete použiť napríklad tento snár, kde nájdete výklady snov podľa abecedy.

Dávajte si však pozor, niektoré online snáre ponúkajú možnosť výkladu sna cez SMS správu. Tieto služby sú spoplatnené a niektoré môžu byť celkom drahé. Rovnako by ste sa mali vyhnúť aj vešticiam a kartárkam, ktoré vás môžu obrať o celkom veľa peňazí.

Snár a výklad 10 najčastejších snov (padať, byť tehotná, lietať…)

Niektoré sny a motívy sa ľuďom zdajú častejšie, ako iné. Napríklad vypadávanie zubov, utekanie pred niekým, či lietanie. Nižšie si vysvetlíme desať najčastejších motívov, s ktorými sa pri snívaním môžeme stretnúť.

1. Sen o páde - padám do priepasti, pád z výšky

Sny o pádoch sú veľmi časté a môžu mať súvis s vašim skutočným životom. Pokiaľ sa priveľmi sústredíte na jednu vec, ktorá sa nie úplne darí, tak v sebe môžete pociťovať úzkosť, ktorá vyústi v sen o páde. Mali by ste si viac veriť a nebáť sa neúspechu.

2. Prenasledovanie

Sny o prenasledovaní častokrát symbolizujú problém v reálnom živote, pred ktorým sa snažíme uniknúť. Skúste sa zamyslieť, pred čím v živote utekáte. Prekonajte strach, problému sa postaviť a vyriešiť ho.

3. Vypadávanie zubov

Vypadnutie zubov môže mať viac významov, predstavovať môže skutočnú stratu vo vašom živote. Môžete stratiť niekoho blízkeho, ale aj svoju osobnosť alebo sebavedomie.

4. Byť tehotná, čakať dieťa, dieťa sa narodí

Ak ste vy alebo vám blízka osoba tehotná, môže to znamenať, že sa vám v živote dejú nejaké zmeny, niečo nové. Zmeny, ktoré vo vašom živote nastanú môžu byť dobré, ale aj nepríjemne. Pokiaľ ste v sne z tehotenstva nervózna, môže to znamenať, že sa vo svojom živote ťažko vyrovnávate s istým problémom.

5. Lietanie - letím niekam, lietať v sne

Sen o lietaní je väčšinou veľmi príjemný. Symbolizuje slobodu a voľnosť, možno sa vám vo vašom živote podarilo vyriešiť niečo, čo vás ťažilo. Lietanie môže byť aj symbolom slobodnej mysle a vašej vnútornej spokojnosti s vašim životom.

6. Umieranie - sny o smrti, úmrtie, niekto zomrel

Sen o smrti môže byť stresujúci, ale v zásade so sebou neprináša nič zlé. Smrť v sne symbolizuje túžbu niečo ukončiť, uzavrieť. Vo vašom živote tak niečo skončí a niečo nové zase začne. Ak vás niečo ťaží, tak by ste to mali vyriešiť a uzavrieť to.

7. Objaviť novú, skrytú izbu

Ak sa vám snívalo o izbe, ktorú ste našli, môže to znamenať objavenie vašej novej vlastnosti, nového aspektu vašej osobnosti. Objavenie izby môže byť symbolom toho, že emočne rastiete a rozvíjate sa. Avšak skrytá izba môže znamenať aj potlačované emócie.

8. Stratiť kontrolu nad vozidlom, autom

Ak stratíte kontrolu nad autom v sne, môže to znamenať, že chcete mať situáciu pod kontrolou, ale nedarí sa vám to. V reálnom živote by ste sa mali uvoľniť a nechať niektoré veci plynúť, pretože nemôžete mať pod kontrolou všetkou.

9. Vražda - byť zavraždený a vraždiť

Ak vo svojom sne vraždíte, tak to znamená, že sa chcete niečoho zúfalo zbaviť, úplne s tým skoncovať. Tiež môžete do svojho sna projektovať zlosť a negatívne pocity, ktoré sa vám nahromadili. Ak vás v sne niekto zavraždí, znamená to, že máte vo vašej blízkosti nepriateľa, ktorý vám škodí a chce skaziť vaše plány.

10. Byť nahý na verejnosti

Ak ste sa vo vašom sne ocitli nahý niekde na verejnosti - v škole, zamestnaní a podobe, znamená to, že vo svojom živote riešite niečo, pričom sa cítite veľmi zraniteľný. Tento sen hovorí aj o otvorenosti voči ostatným, nemali by ste sa skrývať, ale byť úprimný a autentický. Potom sa nedostanete do situácií, v ktorých sa budete potrebovať skryť.

sipka Zistite svoj ascendent a descendent!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



Komentáre

Stara pani ma zabila pocas toho ako som bežala na poli.

SÚVISIACE ČLÁNKY

ls

Letný slnovrat, Svätojánska noc: informácie a význam

Letný slnovrat ukončuje astronomickú zimu jednoducho preto, aby prišlo leto. Najdlhší deň v roku s najkratšou nocou prichádza pravidelne...

lunrny-kalendr-2024.jpg

Lunárny kalendár: nov a spln v aktuálnom roku (dátumy a info)

Akým spôsobom vplýva Mesiac 🌙 vo svojich jednotlivých fázach na človeka? Na čo by sme si mali dávať pozor a čomu sa vyvarovať? Lunárny...

horoskop

12 zvierat indiánskeho horoskopu - charakterové vlastnosti

Indiánsky horoskop je spôsob výkladu ľudských čŕt prostredníctvom priradeného zvieracieho znamenia, a to na základe obdobia, v ktorom ste...