Kde sledovať Veľkú pardubickú live – priamy prenos, online stream

133. ročník Veľkej pardubickej, legendárneho dostihového podujatia s účasťou elitných koní a jazdcov, sa už nezadržateľne blíži. Preteky majú tak silný cveng, že každoročne zarezonujú aj v širšom okruhu športových nadšencov mimo užšej dostihovej komunity. Ak sa aj vy pohrávate s myšlienkou, že by ste si napínavé preteky chceli pozrieť v priamom prenose, pripravili sme pre vás kompletný servis.

HistóriaProgramTV prenosOnline streamTipy a lístky

Kto vyhrá Veľkú pardubickú 2023? Kliknite a tipujte Foto: Tipsport

Veľká pardubická steeplechase 2023: sledujte prestížne konské preteky LIVE

Každý fanúšik konských dostihov vie, že druhá októbrová nedeľa neodmysliteľne patrí elitným šesťročným a starším koňom na Veľkej pardubickej. Podujatie sa tento rok uskutoční 8. októbra, pričom hlavné dostihy sú na programe o 16:00.

Existujú len tri veci, bez ktorých by konské dostihy neboli dostihmi: kone, jazdci – a napokon stávky. Jazda na koni patrí medzi najstaršie športy vôbec a tak nečudo, že bola odjakživa spojená s rozličnými hrami, vrátane stávok.

Aj vy máte možnosť ponoriť sa do čara tradície, stačí sa zaregistrovať v niektorej zo slovenských stávkových kancelárií. Podujatie má pokryté aj Tipsport, vďaka ktorému si nielenže môžete staviť na víťazného koňa, ale vychutnáte si aj samotný online prenos.

Klikni a sleduj naživo Veľkú pardubickú

Čo to je Veľká pardubická (konské dostihy): história, štatút, preteky, dejisko, tradícia

S Veľkou pardubickou je spojených niekoľko primátov. Svojím dátumom vzniku – prvé preteky sa usporiadali ešte v roku 1874 – je najstarším dodnes konaným športovým podujatím v Česku vôbec. Prestíž dostihom dodáva aj náročnosť trate: vo všeobecnosti sú považované za jedny z najťažších, nielen vzhľadom na dĺžku trate, ale predovšetkým kvôli nepríjemným prekážkam na trati.

sipka Do vašej pozornosti: Kurzy a stávky na Veľkú Pardubickú

Preteky sa tradične konajú na dostihovisku v Pardubiciach za účasti približne 15-20 jazdcov. Medzi legendy podujatia patrí napríklad 8-násobný šampión Josef Váňa, ktorý je stelesnením nepoddajnosti, nezlomnosti a nadšenia pre tento šport: ako sám tvrdí, v jeho tele snáď nie je jediná kosť, ktorá by nebola niekedy zlomená, čo je daň za celoživotné jazdectvo na najvyššej úrovni.

Veľká pardubická 2023: kvalifikácia, program, štartová listina, štart, jazdci, kone, favoriti

Ako to už býva zvykom, ani tentoraz na štarte nebude chýbať špička českej, ale aj slovenskej dostihovej scény, ktorú dopĺňa niekoľko zaujímavých mien zo zahraničia. Jazdci museli právo účasti získať na náročných kvalifikačných podujatiach. Už teraz je jasné, že Slovák Lukáš Matuský titul neobháji, keďže bude chýbať pre zranenie. Do sedla vlaňajšieho víťazného hnedáka Mr Spex sa tak posadí Ír Patrick Mullins.

Za najväčšieho favorita tohtoročného podujatia bookmakeri považujú Sacamira, hnedého valacha zo stajne Jazdecký oddiel Beňov, ktorý bude mať v sedle českého džokeja Jana Faltejska. Do boja o víťazstvo ale môžu prehovoriť aj Argano, Lodgian Whistle, Talent či vlaňajší víťaz Mr Spex.

Kompletnú štartovaciu listinu, ale aj minulých víťazov a množstvo ďalších zaujímavostí si môžete pozrieť na tomto odkaze. Podujatie štartuje slávnostným otvorením o 11:00 a bude pozostávať zo 7 pretekov. Vyvrcholí hlavnou súťažou so štartom o 16:00, ktorá z marketingových dôvodov nesie oficiálny názov 133. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.

VEĽKÁ PARDUBICKÁ 2023: PROGRAM, ŠTART, JAZDCI
ČAS PROGRAM JAZDCI
11:00 Slávnostné zahájenie
11:30 Cena spoločnosti VCES a.s. – Cena Laty Brandisovej 7
12:10 Cena spoločnosti Chládek a Tintěra – Cena ČASCH 7
12:50 Pohár BICZ holding 2023 10
13:30 Cena hejtmana Pardubického kraja – Cena Vltavy 9
14:15 Cena Lesov Českej republiky – Cena Labe 9
14:55 Poplerov memoriál skupiny SOMI 8
16:00 133. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou 18
16:30 Slávnostné dekorovanie

sipka Mohlo by vás zaujímať: Stavte si na virtuálne konské dostihy

Kde pozerať Veľkú pardubickú 2023 naživo: priamy prenos v TV, program

Ste zvedaví, ako si špičkoví džokeji v sedlách elitných koní poradia s nesmierne náročnými prekážkami? Aj vy môžete byť pri tom prostredníctvom priamych prenosov či už v televízii, alebo cez internet. Z televíznych staníc obdržala práva na vysielanie Česká televízia:

  • ČT1 začína svoje vysielanie o 14:05, takže sprostredkuje iba posledné troje dostihov
  • ČT Sport začína svoj live prenos už o 11:00, takže odvysiela všetky preteky

Keby ste náhodou živé prenosy ČT nestihli, k dispozícii budú aj záznamy a videá priamo na webe Českej televízie.

sipka VEDELI STE, ŽE aj Oktoberfest pôvodne začínal ako konské dostihy?

Ako sledovať Veľkú pardubickú 2023 live: online stream free cez internet zadarmo

Ukrátení nebudete ani v prípade, že budete na cestách alebo Českú televíziu jednoducho nemáte v ponuke. Online prenos totiž zabezpečí aj internetová streamovacia platforma Tipsport TV. Nie ste pritom viazaní na váš domov, stream si totiž môžete pohodlne pozrieť aj cez mobil alebo tablet.

Stačí splniť maličkosť – dokončiť bezplatnú registráciu a podať si aspoň jeden tiket za 1,20 € mesačne, aby ste mali non-stop prístup nielen k prenosom z dostihov, ale aj k tisíckam ďalších live internetových prenosov z futbalu, hokeja, basketbalu a ďalších športov.

Veľká pardubická 2023: lístky, vstupenky, kurzy, tipy, stávky

Ak sa vám priamy prenos z Veľkej pardubickej máli a radi by ste nasali atmosféru tohto prestížneho podujatia priamo na pardubickom dostihovisku, stále máte možnosť zadovážiť si lístky cez oficiálny web podujatia. Očakáva sa návšteva až 30,000 divákov, takže si nákup vstupenky nenechávajte na poslednú chvíľu.

Konské dostihy a stávky patria odjakživa k sebe. Tipsport vám okrem priameho prenosu ponúka aj množstvo stávkových príležitostí k najslávnejším dostihom našich zemepisných šírok. Tipovať môžete víťaza, ale aj umiestnenie jednotlivých účastníkov. Ak ešte nemáte účet v Tipsporte, neváhajte a registrujte sa – prevádzkovateľ vás uvíta zaujímavým vstupným bonusom 20 € na prvé stávky.

Tipsport - registruj sa a vsaď si online

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Dostihy - Velká pardubická - Zdroj ČTK, Taneček David

Veľká pardubická 2023 – TV prenos, program, štart pretekov, jazdci

Spoznajte s nami program a štartovaciu listinu 133. Veľkej pardubickej. Legendárny dostihový závod naviac môžete sledovať aj cez online...

Sergio Pérez a mechanici tímu Red Bull - Zdroj Profimedia

Formula 1: pravidlá, bodovanie, vlajky a novinky 2023

Informačný servis k novej sezóne F1 2023: program pretekov, systém bodovania, význam vlajok, dôležité novinky v pravidlách...

Niké liga 2023/2024 (banner) - Zdroj Niké

Kde sledovať priame prenosy nového ročníka Niké ligy?

Najvyššia futbalová súťaž na Slovensku vstupuje do štvrtej dekády svojej existencie. Zistite kedy a kde sledovať ktorýkoľvek zápas sezóny...