Nov a spln v auguste: Táto predpoveď vás šokuje!

Letné prázdniny sa dostávajú do svojej druhej polovice a nás čakajú v mesiaci august dva zaujímavé astronomické javy. Na začiatku a konci mesiace budeme svedkami dvoch supersplnov. V akých budú znameniach a ako nás ovplyvnia? V článku si môžete prečítať aj o nove, ktorý bude v znamení Leva.

Nov a spln v auguste: Táto predpoveď vás prekvapí!
Foto: Pixabay

Fázy Mesiaca v auguste 2023

Fázy Mesiaca Dátum
Prvý SPLN 01. 08. 2023
Posledná štvrť (cúvajúci Mesiac) 08. 08. 2023
NOV 16. 08. 2023
Prvá štvrť (dorastajúci Mesiac) 24. 08. 2023
Druhý SPLN 31. 08. 2023

Kedy je spln v auguste 2023 - červený, jeseterí spln (prvý spln)

Prvý augustový spln nastane v utorok 1. augusta o 20:31 h a bude v znamení Vodnára. Tento spln sa podľa indiánskej tradície nazýva jeseterí. Jesetery sa objavovali na hladine jazier, pretože sa v tomto období roka párili. Stretnúť sa môžete aj s názvom červený, obilný alebo žatevný.

Počas prvého augustového splnu by ste si mali dávať pozor na svoje rozhodnutia, neunáhliť sa a nekonať zásadné zmeny a rozhodnutia, nemuselo by sa vám to vyplatiť a vaše rozhodnutie by mohlo mať negatívne dôsledky.

Počas červeného splnu by ste si mali dávať pozor na lýtka, členky, holené kosti, achilovku, ale aj svalstvo predlaktia a štítnu žľazu. Nepodstupujte žiadne operácie a väčšie lekárske zákroky.

Spln august 2023
Dátum a čas 1. august 2023 o 20:31 h
Znamenie Vodnár
Vplyv na orgány lýtka
členky
holená kosť
achilovka
svalstvo predlaktia
štítna žľaza

Kedy je nov v auguste 2023

Nov môžete sledovať na oblohe 16. augusta o 11:37 h a bude v znamení Leva. Ľudia s oslabeným srdcom alebo vyšším tlakom by si mali na seba v tento deň dávať väčší pozor a nepreťažovať sa. Nov bude mať vplyv hlavne na srdce, aortu, krvný obeh, tlak a srdcový pulz.

Nov august 2023
Dátum a čas 16. august 2023 o 11:37 h
Znamenie Lev
Vplyv na orgány srdce
aorta
krvný obeh
krvný tlak
srdcový pulz

Druhý augustový spln - modrý spln

Na konci mesiaca môžete sledovať druhý spln a to 31. augusta 2023 o 3:35 h a bude v znamení Rýb. Situácia, kedy môžete sledovať počas jedného mesiaca dva splny nastáva raz za 2,7 roka.

Druhý augustový spln sa nazýva "modrý Mesiac", ale s farbou Mesiaca nemá nič spoločné. Tento výraz pochádza z anglickej fráze "Once in a blue Moon", čo v preklade znamená "Raz za modrý Mesiac". Počas splnu sa venujte relaxácii a meditácii. Spln bude mať vplyv na chodidlá, prsty na nohách a niektoré časti mozgu. Dávajte si na tieto orgány pozor.

Spln august 2023
Dátum a čas 31. august 2023 o 03:35 h
Znamenie Ryby
Vplyv na orgány chodidlá
prsty na nohách
mozog
endorfíny
melatonín

sipka Prečítajte si kompletný lunárny kalendár na tento rok!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Horoskop - Zdroj Profimedia

Horoskop na dnešný deň a na zajtra 2024

Prinášame vám kompletný horoskop ✨ pre všetky znamenia. Chcete vedieť ako sa vám bude najbližšie dni dariť? Prečítajte si náš článok a...

Horoskop na júl pre všetky znamenia

Horoskop na júl pre všetky znamenia

Leto je v plnom prúde a mesiac júl so sebou prinesie nové príležitosti i výzvy. Ako sa vám bude dariť a na čo sa môžete tešiť? V našom...

du

Ako vzniká a vyzerá dúha pri Mesiaci a po daždi?

Dúha je atmosférickým javom, ktorý nenechá nikoho chladným. Ako vzniká dúha, či aké má poradie farieb sa dozviete aj tu.