Princ mamáčik - česká rozprávka online na Netflixe

Svojrázna česká rozprávka Princ mamáčik rozpráva príbeh o rozmaznanom princovi, ktorý si pred spaním dáva teplé mlieko s čokoládou a bez pusy od svojej mamky nezaspí. Jeho otec s ním má však iné plány a pošle ho do sveta. Viac o deji, postavách a hercoch sa dočítate nižšie.

Dej a príbeh - Postavy a herci - Rozprávka na Netflixe

Princ mamáčik - online na Netflixe Foto: Profimedia

Hodnotenie filmu Princ mamáčik: 6/10

  • Dĺžka: 101 minút
  • Žáner: rozprávka s hororovými prvkami

sipka KLIKNI SEM a sleduj českú rozprávku Princ Mamáčik na Voyo ZADARMO!

Princ mamáčik - dej a príbeh

Princ mamáčik je režisérsky debut herca Jana Budařa, ktorý vo filme stvárnil hlavnú postavu rozmaznaného princa Ludvíka Otomara Karla XII. Skoro štyridsaťročný princ nikdy neopustil brány zámku a nadovšetko miluje svoju mamičku. Kráľovná Ludmila (Jana Nagyová Pulm) sa o svojho syna vzorne stará a každý večer mu dáva pusu na čelo. Princ musí pred spaním vypiť mliečko s čokoládou, inak nezaspí.

Múdry kráľ Radomil (Martin Huba) a Ludvíkov otec sa na svojho rozmaznaného syna už nemôže pozerať. Na narodeniny mu pripraví prekvapenie a nechá ho v spánku uniesť a ponechať v lese. Spoločnosť mu robí svojrázny rytier Hudroval (Ondřej Vetchý), ktorý na princa dohliada. Vandrovačka svetom prinesie princovi mnoho dobrodružstiev. Okrem toho, musí splniť úlohu, ktorú mu jeho otec dal:,,Až keď sa pozrieš Smrti do očí, tak sa môžeš stať kráľom." Ako to celé dopadne sa dozviete až v rozprávke.

Hoci je Princ mamáčik prezentovaný ako rozprávka, rozhodne nečakajte klasickú českú rozprávku. Režisér Budař sa vydal netradičnejšou cestou, nechýbajú hororové prvky, duchovia, smrť a napínavá hudba. Vo výsledku sa však budú viac baviť rodičia ako deti. Niektoré dialógy a zdĺhavé scény môžu byť pre detského diváka skutočne nudné a strašidelné prvky ich môžu odradiť. Na druhej strane je Princ mamáčik miestami zábavný aj originálny.

Princ mamáčik - postavy a herci

Jan Budař zastal pri vzniku rozprávky Princ mamáčik päť dôležitých rolí - je autorom knihy, podľa ktorej film vznikol, scenáristom, režisérom, hercom hlavnej postavy a tiež zložil k filmu hudbu. Titulnú pieseň naspieval s herečkou Veronikou Khek Kubařovou, ktorá si vo filme zahrala postavu Běty.

Rozprávka sa natáčala od septembra 2021 v rôznych lokalitách v Česku - Delenice, Lednice, Žehrovská obora a v lesoch Kokořínska. Po tridsiatich rokoch sa pred kamery opäť postavila slovenská herečka Jana Nagyová Pulm a zahrala si postavu kráľovnej Ludmily a pani Smrti. Diváci ju môžu poznať podľa jej najslávnejšej role ako princeznú Arabelu. Ďalšou výraznou postavou filmu je hrobár Hrouda, ktorého stvárnil Bolek Polívka. V tabuľke nižšie nájdete prehľad všetkých hlavných postáv a hercov.

Obsadenie filmu Princ mamáčik
Postava Herec
princ Ludvík Otomar Karel XII. Jan Budař
rytier Leonardo Hudroval z Dětenic Ondřej Vetchý
kráľ Radomil Martin Huba
kráľovná Ludmila/pani Smrť Jana Nagyová Pulm
Běta Veronika Khek Kubařová
hrobár Hrouda Bolek Polívka

Princ mamáčik - kniha a film online na Netflixe

V roku 2017 vyšla knižka s rovnakým názvom Princ mamáčik a jej autorom je Jan Budař, ktorý sa postaral ako o scenár, tak aj o réžiu filmu.

Filmové spracovanie Princ mamáčik mal premiéru v slovenských kinách 27. októbra 2022 a od 9. marca 2023 je rozprávka dostupná na streamovacej platforme Netflix. Pozrieť si ju môžete v češtine. Dostupné sú titulky v angličtine.

Princ mamáčik video (trailer Princ mamánek)

Nižšie sa môžete pozrieť na oficiálny trailer k českej rozprávke Princ mamáčik.

sipka KLIKNI SEM a sleduj českú rozprávku Princ Mamáčik na Voyo ZADARMO!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Oscar 2023 - nominácie, výsledky, história, sledovanie online

Oscary 2024: nominácie, výsledky, história

95. ročník udeľovania Ceny Akadémie: ceny sú rozdané, najviac Oscarov si odniesla sci-fi komédia Všetko, všade, naraz. Avatar pohorel a...

klamstvo.jpg

Klamstvo: nový seriál na TV Markíza, herci, program a vysielanie

Televízia Markíza uviedla na svoje obrazovky 20. februára 2023 nový seriál Klamstvo. Prvá epizóda sa stala najsledovanejším programom dňa.

mama-na-prenajom.jpg

Seriál Mama na prenájom – TV Markíza, herci, archív

Obľúbený seriál Mama na prenájom sa teší veľkej obľube. Momentálne má už tri série a viac ako 220 epizód. V článku sa dočítate viac o...