Grécke ostrovy: Luxus, ktorý si vás získa na prvý pohľad

Už tušíte, kam sa vydáte tento rok na dovolenku? Pokiaľ si neviete vybrať medzi morom, spoznávaním histórie a turistikou, ideálnou voľbou budú grécke ostrovy — Korfu a Zakynthos, na ktorých to všetko nájdete.

Grécke ostrovy Foto: SCStock/AdobeStock.com

Pohodlné ubytovanie, čistá voda a slnko na Korfu

Grécke ostrovy sú známe krásou svojho pobrežia a čistým morom. Dovolenkárov však lákajú aj kvalitným ubytovaním a službami. Medzi najviac navštevované sa radí ostrov Korfu. Okrem opaľovania na pláži a kúpania tu môžete navštíviť viacero zaujímavých miest.

Hlavné mesto Korfu

Ak ste milovníkom očarujúcich historických centier, zamierte do hlavného mesta Korfu. Jeho stará časť je zapísaná v Zozname svetového dedičstva UNESCO. Za návštevu iste stoja Stará a Nová pevnosť, kostol sv. Juraja, palác a radnica.

Palác Achilleion, v ktorom sa zotavovala cisárovná Sisi

Len 10 km od hlavného mesta môžete obdivovať krásu paláca postaveného v roku 1890 pre cisárovnú Alžbetu Bavorskú (Sisi), ktorá ho pomenovala ho po antickom hrdinovi Achilesovi. V interiéri si môžete prezrieť dobový nábytok a niekoľko kúskov oblečenia z cisárovninho šatníka.

Romantické zákutia v Agni Beach

Pre tých, ktorí sa chcú nabažiť romantikou, je výbornou voľbou rybárska dedinka Agni Beach na severovýchode ostrova. Spoznáte tu nielen to, ako vyzerá pravý ostrovný život, pochutnať si môžete aj na vynikajúcej rybe s červeným vínom alebo iných miestnych dobrotách.

Výhľad, ktorý stojí za to

Na severovýchode Korfu sa nachádza hora Pantokrator s nadmorskou výškou 906 metrov, na ktorú sa dá vyviezť autom. Z vrcholu sa vám naskytne uchvacujúci výhľad na ostrov.

Grécko Foto: A.Jedynak/AdobeStock.com

Niečo pre potápačov

Miestom, ktoré by nemal obísť žiadny nadšenec potápania, je Cape Drastis v severnej časti Korfu. Okrem skúmania podmorského života tu útesov môžete spozorovať pobrežie Albánska.

Objavujte krásy Zakyntosu

Aj rozprávkovo očarujúci Zakynthos ponúka svojim návštevníkom okrem kúpania, športovania a pohodlia v hotelových rezortoch v známych letoviskách Vassilikos či Laganas mnoho zaujímavých miest, ktoré sa vám oplatí navštíviť.

Modré jaskyne

Jedno z najkrajších miest ostrova sa nachádza na jeho severe. Dostanete sa tam loďou, napríklad z mestečka Agios Nikolaos. Modré jaskyne tvoria nádhernú scenériu kombinácie bielych skál a mora, ktoré sa v lúčoch slnka zafarbuje do bledej tyrkysovej farby.

Ostrov Kefalonia

Ak sa vám výlety loďou zapáčia, môžete sa vydať aj na ostrov Kefalonia. Toto miesto je vyhľadávané pre krásy prírody, navštíviť sa tu dajú tiež historické pamiatky, z ktorých najznámejšou je kostol sv. Hieronýma.

Za architektúrou do Anafonitrie

Dedinka Anafonitria zaujme každého, kto má rád grécku architektúru. Okrem potuliek uličkami sa tu dá navštíviť rovnomenný kláštor, v ktorom podľa miestnych prameňov slúžil aj svätý Dionýsios. Za zmienku stojí tiež kláštor Agios Georgios Gremon, ktorý bol po zničení pirátmi opravený v benátskom štýle.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Najlepšie kempy na Slovensku

Najlepšie kempy na Slovensku

Letné prázdniny a priaznivé počasie láka mnohých dovolenkárov do prírody stanovať alebo kempovať. Prinášame vám tipy na tie najlepšie kempy...

pláž a more

TOP 7 letných destinácií pri mori, najkrajšie pláže sveta

Pobyt pri mori lieči, to je svätá pravda. Spoznajte krásne pláže sveta🏝️, ktoré sa oplatí navštíviť aspoň raz za život.

Najkrajšie jaskyne Slovenska, ktoré musíte navšíviť!

Najkrajšie jaskyne Slovenska, ktoré musíte navštíviť!

K letu patria výlety a spoznávanie krás našej rodnej zeme, navštívte niektorú z unikátnych jaskýň Slovenska. V článku nájdete tipy na...