Najlepšie kempy na Slovensku

Letné prázdniny a priaznivé počasie láka mnohých dovolenkárov do prírody stanovať alebo kempovať. Prinášame vám tipy na tie najlepšie kempy na Slovensku vo Vysokých Tatrách, ale aj pri vodných nádržiach. Inšpirujte sa a vyrazte sa dobrodružstvom!

Najlepšie kempy na Slovensku Foto: Pixabay

Kam vyraziť a výbava na kempovanie
Rijo Camping - Stará Lesná
ATC Tatranská Štrba
Autokemp Račkova dolina
Villa Betula – Liptovská Sielnica
ATC Nová Duchonka
Autocamp KARAVAN SCR Senec
Kempovanie na divoko

Kemping a stanovanie na Slovensku - kam vyraziť a čo si vziať so sebou?

Láka vás príjemné letné počasie a chcete vyraziť za dobrodružstvom stanovať či kempovať? Prinášame vám tipy na tie najlepšie kempy vhodné pre rodiny s deťmi, kempovanie pri vode, ale aj menej známe kempy, kde nestretnete toľko ľudí. Nižšie sa dočítate aj o kempovaní na divoko. Prinášame vám aj tipy na výlety, kam sa môžete vybrať počas vašej dovolenky v kempe.

Ak nepatríte medzi ostrieľaných kempárov alebo sa chystáte kempovať po dlhšej dobe, tak sa pozrite na nás zoznam vecí, ktoré by ste si mali zobrať so sebou:

  • Stan
  • Spací vak
  • Podložky na spanie (karimatky)
  • Kempingový vankúš
  • Čelovky/baterky
  • Rozkladacie stoličky
  • Rozkladací stôl
  • Kempingový lampáš

Čo by sa vám mohlo hodiť:

  • Turistický varič
  • Hrnce, taniere a hrnčeky
  • Zapaľovač
  • Multifunkčný nôž
  • Handra
  • Príbor
  • Šnúra na prádlo a štipce
  • Čistiaci prostriedok a hubka
  • Vrecká na odpad
  • Spoločenské hry a karty
  • Drevená doska

sipka Spoznajte najkrajšie hrady a zámky Slovenska!

Najlepšie kempy na Slovensku (kemping, kemp, stanovanie a autokemping)

Za dobrodružstvom do kempu vyráža čoraz viac ľudí. Výhodou dovolenky v kempe nie je len dobrodružstvo, čerstvý vzduch, ale aj prijateľná cena. Nižšie sa dozviete tipy na kempy vo Vysokých Tatrách a na kempy pri vode, ktoré sú vhodné pre rodiny s deťmi.

Kempy, stanovanie a autokemping vo Vysokých Tatrách

Rijo Camping - Stará Lesná

Rijo Camping sa nachádza 1 km od dedinky Stará Lesná a 3 km od Tatranskej Lomnice. V kempe je možnosť ubytovať sa bez rezervácie s karavanom, prívesom alebo prespať v stane. Kemp je vhodný pre všetkých milovníkov prírody, ktorí sa môžu vybrať na pešiu turistiku priamo z kempu. Ubytovať sa môžete aj v drevených chatkách a do kempu je povolený vstup aj so psom. Nájdete tu sociálne zariadenie a sprchy, elektrickú prípojku, kuchynku s vybavením a možnosť občerstvenia v miestnom bufete.

Rijo Camping
Oblasť Stará Lesná, Vysoké Tatry
Web www.rijocamping.eu
Telefónne číslo +421 524 467 493
+421 911 616 530
Adresa Rijo Camping
Stará Lesná
Vysoké Tatry

ATC Tatranská Štrba

Autocamp sa nachádza v obci Tatranská Štrba, 8 km od Štrbského plesa. Skvelá poloha kempu je vhodná pre začínajúcich i náročnejších turistov. Autobusová zastávka je od kempu vzdialená 150 m, takže sa sem a pohodlne dostanete aj bez auta. Do kempu môžete s karavanom, so stanom, alebo si môžete rezervovať ubytovanie v drevenej chatke. K dispozícii je sociálne zariadenie, kuchynka, elektrická prípojka, športové ihrisko, ohnisko a miestna reštaurácia. Okrem turistiky môžete navštíviť neďaleký aquapark v Poprade.

ATC Tatranská Štrba
Oblasť Tatranská Štrba, Vysoké Tatry
Web www.autocamping-strba.sk
Telefónne číslo

+421 (0) 902 445 241

+421 (0) 905 676 094

+421 (0) 52 448 4173

Adresa

Autocamping
Horská 40
059 41
Tatranská Štrba

Autokemp Račkova dolina

Autocamp Račkova dolina sa nachádza 4 km od dedinky Pribylina pod Vysokými Tatrami. Podhorské prostredie kempu je ideálne na túry, neďaleko kempu sa nachádza vstup do Račkovej a Jamnickej doliny. Kapacita kempu je 80 miest pre stany a 20 miest pre karavany. Nájdete tu sociálne zaradenie, prípojku na elektrinu, sprchy a spoločnú kuchyňu. Ubytovať sa môžete aj v turistickej ubytovni Jakubina a v chate Fialka, kde sa môžete stravovať v miestnej reštaurácii. Počas leta nájdete v areáli aj bufet.

Autokemp Račkova dolina
Oblasť Račkova dolina, Vysoké Tatry
Web www.pribylina.sk/sk/autocamp-rackova-dolina
Telefónne číslo +421 44 529 32 35
+421 908 906 726
Adresa Račkova dolina 1435
032 42
Pribylina

Kempovanie a stanovanie s detmi pri vode na Slovensku - tipy na kempy

Villa Betula – Liptovská Sielnica (raj na stanovanie s deťmi, Liptovská Mara)

Kemp Villa Betula je plný ihrísk a aktivít pre deti rôznych vekových kategórií. Nachádza sa tu krytá herná hala, ktorú môžu návštevníci využiť v každom počasí. Kemp sa rozkladá na 14 000 m² v blízkosti priehrady Liptovská Mara.

Do kempu môžete s vlastným karavanom, stanom alebo sa môžete ubytovať v mobilných domčekoch a miestnych karavanoch. V areáli sa nachádza bazén, ohnisko, elektrické prípojky, kuchynka s príslušenstvom, sociálne zariadenie a sprchy. Občerstviť sa môžete v reštaurácii a kaviarni.

Počas letných mesiacov je pripravený animačný program pre deti. V neďalekom Liptovskom Mikuláši, ktorý sa od areálu nachádza 7 km môžete navštíviť Aquapark Tatralandia, kontaktnú ZOOJánošíkovú mučiareň a múzeum histórie. Na Liptovskej Mare môžete absolvovať vyhliadkovú plavbu alebo si požičať vodný skúter, či loďku.

Villa Betula
Oblasť Liptovská Sielnica
Web www.villabetula.sk
Telefónne číslo +421 (0) 907 812 327
Adresa VILLA BETULA RESORT
Brnice 166
032 23
Liptovská Sielnica

ATC Nová Duchonka (Topoľčany kemp, stanovanie)

Príjemný kemp ATC Nová Duchonka sa nachádza v bezprostrednej blízkosti vodnej nádrže a tak si návštevníci môžu vychutnať celodenné kúpanie. Topoľčany sa nachádzajú iba 17 kilometrov od areálu ATC Nová Duchonka. V kempe sa nachádza detské ihrisko, športové ihrisko, požičovňa bicyklov a reštaurácia.

Kempovať môžete v stane alebo v karavane a k dispozícii sú elektrické prípojky, sociálne zariadenie a kuchynka. Požičať si tu môžete aj vodný bicykel alebo loďku. Miesto na kempovanie nemusíte rezervovať vopred.

ATC Duchonka
Oblasť Prašice (Topoľčany 17 km)
Web www.atcnovaduchonka.sk
Telefónne číslo +421 915 733 133
+421 944 930 539
Adresa ATC NOVÁ DUCHONKA
Duchonka 1048
956 22
Prašice

Autocamp KARAVAN SCR Senec (Slnečné jazerá)

Na Senecké jazerá mieria každý rok tisíce návštevníkov. V bezprostrednej blízkosti Slnečných jazier nájdete Karavana Kemp s kapacitou 200 miest. K dispozícii je sociálne zariadenie, sprcha, napojenie na elektrickú energiu aj kuchynka. Ubytovať sa môžete aj v bungalovoch, chatkách alebo v stanovom mestečku s kapacitou 300 miest, ktoré sa nachádzajú v okolí Seneckých jazier.

Autocamp KARAVAN SCR Senec
Oblasť Senec, Senecké a Slnečné jazerá
Web www.slnecnejazera.eu/ubytovanie/
Telefónne číslo +421 (2) 45 92 82 24
+421 903 646 599
Adresa Slnečné jazerá - Sever
903 01
Senec

Kempovanie na divoko - bez kempu sk

Ak sa chcete vydať kempovať na divoko, ale pritom neriskovať pokutu, tak sa pozrite na stránky bezkempu.sk. Ľudia tu ponúkajú možnosť prenocovať na svojom pozemku, v ovocnom sade, na svojej záhrade, aj v malých chatkách, či mobilných domoch po celom Slovensku. Vyhnete sa tak preplneným kempom a čaká na vás skutočné dobrodružstvo. Poplatky za stanovanie a karavan sú väčšinou veľmi prijateľné.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

tatry

Uzávera turistických chodníkov v Tatrách: termín, info

Turistické chodníky v Tatrách sú lákadlom pre mnohých turistov. Kedy chodníky 2024 sú otvorené a naopak pre verejnosť neprístupné? Viac...

Kriváň, pamätná tabuľka (Matica slovenská) - Zdroj Profimedia

Národný výstup na Kriváň 2023: termín, trasa, informácie

Tradičné výstupy národovcov na vrchol Kriváňa boli znovuobnovené v roku 1968. Kedy sa koná tohtoročný individuálny/skupinový výstup?

Juraj Jánošík, socha, Terchová - Zdroj Profimedia

Juraj Jánošík: história, legenda, zaujímavosti

Túžba po slobode, spravodlivosti a boj voči útlaku a poníženiu - to je odkaz života Juraja Jánošíka, ktorý by sme si mali navždy zapamätať.