Festival Topfest 2024: lístky, line up, ubytovanie

Fanúšikovia rockovej hudby sa aj tento rok môžu tešiť na obľúbený festival Topfest, ktorý aj tentokrát prináša veľmi zaujímavý line-up. Na čo sa môžete tešiť, koľko stojí lístok a kde sa bude Topfest 2024 konať?

Topfest festival Foto: Pixabay

Hodnotenie festivalu Topfest 2024: 9 / 10

  • Dátum a termín: 27. až 29. júna 2024
  • Miesto: letisko Žilina Dolný Hričov
  • Charakter: najväčší slovenský festival pre fanúšikov rocku, metalu a punku
  • Ponuka: na troch pódiách sa predstavia domáce aj zahraničné kapely, ktoré budú reprezentovať rôzne hudobné žánre

Topfest 2024: miesto, dátum, základné informácie

Festival Topfest sa v minulosti konal na rôznych miestach. Zatiaľ čo v roku 2023 hostilo tento festival letisko Abrahám, tento rok sa fanúšikovia rocku, metalu a punku stretnú na žilinskom letisku Dolný Hričov.

Ako už býva zvykom, festival sa bude konať tri dni, pričom brány festivalu sa otvoria 27. júna o 8:00 ráno a zatvoria sa 30. júna o 12:00. Na návštevníkov čakajú tri pódiá, a to:

  1. Megaforce stage
  2. Pink Panther stage
  3. Moto stage

Topfest 2024 line up: program a kapely (Scorpions, Kabát, P.O.D. a ďalší)

Tri dni festivalu Topfest 2024 budú nabité poriadnou náložou domácich aj zahraničných kapiel zvučných mien. Na troch stageoch sa predstavia také kapely, ako sú legendárni Scorpions, P.O.D., Five Finger Death Punch či český Kabát.

Tešiť sa môžete aj na hviezdy, akými sú Phill Campbell and the Bastards Sons či kapela Annihilator, ktorá na Topfeste predstaví špeciálnu šou. Tú budete môcť vidieť len na tomto festivale. Koncerty tu odohrajú aj ďalší umelci. Potvrdená je účasť Pretty Maids, príde aj Avantasia či Gotthard.

Zo slovenských a českých kapiel nebude okrem Kabátu na Topfeste chýbať ani ŠKWOR, Alkehol, Bijouterrier, Čad či Arzén a mnoho ďalších.

Lístky na festival Topfest 2024: rôzne vstupenky a ich cena

Vstupenky na Topfest 2024 si ešte stále viete zakúpiť. Dostupné sú viaceré druhy lístkov, kúpiť si môžete:

  • jednodňovú vstupenku
  • permanentku
  • VIP permanentku
  • detský lístok
  • lístok Junior
  • Royal VIP vstupenka

Vstupenky sú rozdelené podľa sektorov, a tak si môžete vybrať, či chcete byť v tzv. Golden Circle, alebo stáť na voľnej ploche. Veľmi špeciálna je Royal VIP vstupenka, ktorých je v predaji len 50 kusov. Tento lístok stojí 1 990 eur a v cene máte stravu a pitný režim, a to nonstop vo forme švédskych stolov.

K dispozícii budú mať títo návštevníci aj kávy, čaj a nealko nápoje, rovnako tak aj pivo, víno či destiláty. Cena zahŕňa tiež ubytovanie v na tri noci v hoteli, v ktorom budú bývať aj interpreti. No a aby toho nebolo málo, ľudia, ktorí si zakúpia tieto vstupenky, budú mať možnosť zúčastniť sa meet & greet, kde sa stretnú s niektorými interpretmi.

Prehľad lístkov na Topfest 2024 aj s cenami nájdete v našej tabuľke:

Typ vstupenky Cena
Sektor 1 - jednodňový 79,00 €
Sektor 1 - permanentka 129,00 €
Royal VIP 1990,00 €
VIP 399,00 €
Deti 12-14r. permanentka 69,00 €
Deti 15-17r. permanentka (Junior) 99,00 €
ZŤP permanentka 89,00 €
ZŤP sprievod permanentka 99,00 €
Sektor voľná plocha - permanentka 109,00 €
Sektor voľná plocha - jednodňový 69,00 €
GOLDEN CIRCLE permanentka 299,00 €
GOLDEN CIRCLE jednodňový 139,00 €
MOTO TICKET 149,00 €
MOTO TICKET PLUS 249,00 €

Lístky na festival Topfest 2024 si môžete kúpiť cez predpredaj.sk alebo na webe topfestshop.sk. V minulosti boli lístky na Topfest dostupné aj cez Ticketportal, no festival s touto spoločnosťou ukončil spoluprácu.

sipka Mohlo by vás zaujímať: Koľko stoja lístky na festival Pohoda?

Ubytovanie na festivale Topfest 2024: prenájom stanu, stanové mestečko, stanovanie pri aute

Na festivale Topfest 2024 sa už tradične môžete ubytovať v stanovom mestečku, ktoré sa nachádza priamo v areáli festivalu. Ak sa rozhodnete stanovať vo vlastnom stane, mali by ste vedieť, že to je spoplatnené. Zaplatiť za stanovanie môžete priamo pri kúpe vstupeniek, prípadne na mieste. Stanové mestečko sa otvára vo štvrtok 27. júna 2024 o 08:00 ráno.

V stanovom mestečku nájdete sprchy, verejné toalety, cisterny s pitnou vodou, recepciu a občerstvovací stan. Ak by ste niečo potrebovali, bude tu stanovisko camp manažéra, ktorého môžete v prípade nejakých problémov kontaktovať. Užitočné je, že priamo v mestečku nájdete úschovňu batožiny zdarma, kam si viete bezpečne uložiť cennejšie veci.

Novinkou na tohtoročnom Topfeste bude možnosť stanovania pri vašom aute, a to vo vyznačenej zóne Parking + stan. Do tejto zóny sa dostanete len s platnou permanentkou, pričom budete musieť mať kúpený lístok na parkovanie a kemping podľa počtu ľudí. Pozor však, pretože autom sa z tejto zóny dostanete až po skončení festivalu.

Ak si chcete vychutnať atmosféru stanového mestečka, no chcete zároveň maximálne pohodlie, máte možnosť prenajať si stany. K dispozícii sú 5-mieste stany, ktoré poskytnú návštevníkom festivalu pohodlie, v noci teplo a cez deň úkryt pred horúcim slnkom. V stanoch nájdete nafukovacie matrace, bavlnené obliečky, LED osvetlenie a malý stolík. Cena za 5-miestny stan je 425 eur a nájdete v ňom aj koberček či powerbanku.

V prípade, že si nepotrpíte na stanovanie a potrebujete sa poriadne vyspať, máte možnosť ubytovať sa v hoteli Slovakia. Ten je priamo v centre Žiliny a so vstupenkou na Topfest 2024 máte 10 % zľavu.

sipka Ak plánujete ísť na Topfest 2024 autom, myslite na slovenskú diaľničnú známku.

Hudobný festival Topfest: história

Festival Topfest začal svoju históriu písať ešte v roku 2004 pod názvom Topvar Rock Fest. Už od začiatku bol tento festival zameraný na rockovú hudbu a do roku 2011 sa konal vždy v okolí Nového Mesta nad Váhom, konkrétne na Zelenej vode. V roku 2012 sa presunul na letisko v Piešťanoch.

Po šiestich ročníkoch na piešťanskom letisku sa vrátil tento festival do Nového Mesta nad Váhom. V roku 2022 sa konal v jazdeckom areáli Banát v Častkovciach, rok na to bol na letisku Abrahám.

Zakladateľ Topfestu a úspešné ročníky

Festival založil a každoročne ho organizuje Dušan Drobný, ktorý za festival získal aj niekoľko ocenení. Ide o najväčší rockový hudobný festival na Slovensku. Tu je prehľad headlinerov jednotlivých ročníkov tohto festivalu:

  • 2004: Uriah Heep, Suzi Quatro, Kabát
  • 2005: Soulfly, Apocalyptica, Kabát, Morcheeba
  • 2006: Cradle of Filth, Alice in Chains, Babyshambels, Kiss Forever Band, Skin
  • 2007: Kabát, The Misfits, Therapy
  • 2008: Slayer, Sailor, Kabát
  • 2009: Limp Bizkit, SKA-P, Čechomor, Kabát
  • 2010: Cavalera Conspiracy, Megadeth, ATB, Kosheen, Status Quo, Kabát
  • 2011: Sum 41, Saxon, Kabát, Korpiklaani, The Locos, Wanastowi Vjecy
  • 2012: Guns N' Roses, Nightwish, Lordi, Ill Niño, Kabát, Martin Solveig
  • 2013: Iron Maiden, Billy Talent, SKA-P, Kabát, Sweet, Voodoo Six, Emir Kusturica and Smoking Orchestra
  • 2014: 30 Seconds to Mars, Kabát, TEAM a Pavol Habera, Helloween, Sabaton
  • 2015: Twisted Sister, Arch Enemy, Hollywood Undead, Within Temptation, Stratovarius, The Exploited
  • 2016: Europe; Guano Apes; Puddle of Mudd; The Darkness; Kabát
  • 2017: Bastille; Amy MacDonald; Rag'n'Bone Man; Skindred; Gogol Bordello
  • 2018: Clawfinger, Amaranthe, The Asteroids Galaxy Tour, The Great Malarkey, Kabát
  • 2019: Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Apollo 440, Deez Nuts, The Great Malarkey, The Bloody Beetroots DJ set
  • 2020: Sum 41, Queenie, Traktor, Steve 'N' Seagulls, Tublatanka
  • 2021: Kabát
  • 2022: Kabát, Desmod, Škwor, Gladiator, Kiss Forever Band, Wanastowi Vjecy, Peter Nagy
  • 2023: Bullet for My Valentine, Danko Jones, Heľenine oči

Brigáda na Topfeste 2024

Ak si chcete užiť rockový festival a pri tom si aj privyrobiť na brigáde, môžete sa na oficiálnej stránke festivalu zaregistrovať. Podmienkou je vek nad 18 rokov, pričom ako brigádnik budete mať zabezpečenú stravu trikrát denne a k tomu aj pitný režim. Brigáda bude trvať 5 dní a odmena bude vo výške 6 eur na hodinu.

Na výber máte možnosť byť súčasťou Topfest Staff alebo Gastro Staff, pričom pri brigáde v gastre je odmena 8 eur na hodinu. Podmienkou však je, aby ste mali skúsenosť s prácou v gastronómii.

Topfest festival – časté otázky

Na záver si poďme odpovedať na niekoľko častých otázok, ktoré sa v súvislosti s hudobným festivalom Topfest objavujú.

1️⃣ Kúpim si lístok na Topfest aj na mieste?

Žiaľ, na túto informáciu vám nevieme odpovedať, pretože sme na oficiálnej stránke festivalu nenašli, či sa dajú lístky kúpiť aj na mieste. Na mieste si však viete určite kúpiť lístok do campingu a vstupenku do stanového mestečka.

2️⃣ Vystupoval na festivale Topfest Slash?

Áno, Slash vystúpil na Topfeste 2019.

3️⃣ Kedy bol Topfest Abrahám, Piešťany a Častkovce?

Topfest Abrahám sa konal v roku 2023, v Piešťanoch bol Topfest v rokoch 2012 až 2018, v Častkovciach sa konal tento festival v roku 2022.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Rockové legendy ACDC vystúpia na Slovensku

Koncert ACDC na Slovensku: lístky, predpredaj, kapacita

Austrálska rocková legenda AC/DC ohlásila veľkolepý návrat na pódiá. Ich európske turné bude mať 17 zastávok a nechýba medzi nimi ani...

tt

Tina Turner - životopis, koncerty, skladby, film

Tina Turner bola 🎙️ speváčkou amerického pôvodu, ktorá spievala rock, R&B, soul, pop. Výrazná osobnosť so svojským štýlom spevu a tanca...

Hip Hop žije - film o festivale 2023

Hip Hop žije - film o festivale na Voyo 2023

Dokumentárny film o desaťročnom fungovaní hudobného festivalu Hip Hop žije môžete sledovať už teraz na streamovacej platforme Voyo. Diváci...