3 dôvody, ktorými si vás získa biela spálňa

Hľadáte poriadok a chcete zaspávať v spálni, ktorá pôsobí nadčasovo? O oázu pokoja – miesto plné oddychu a načerpania novej energie – sa postará práve tá najsvetlejšia spomedzi farieb. Očarila aj vás biela? Prečítajte si, čo ňou môžete dosiahnuť v tejto miestnosti.

Biela spálňa Foto: J.Zhuk - stock.adobe.com

Biela farba je elegantná a svieža. Symbol čistoty a pokoja. Poďme sa spoločne pozrieť na 3 dôvody, pre ktoré by ste mali zvážiť aj vy bielu ako hlavnú farbu do svojej spálne:

1. Optické zväčšenie malého priestoru

Vedeli ste, že biela farba dokáže odrážať svetlo? V praxi to znamená, že miestnosť vyzerá opticky väčšia, ako je v skutočnosti. Aj to je dôvod, prečo je biela ideálna do menších priestorov. Vďaka nej vynikne pekný nábytok. Nebojte sa však ani rôznych odtieňov bielej, akým je napríklad slonovinová.

Rovnako aj biela posteľ bude pôsobiť opticky väčšie v porovnaní s tou drevenou, a to bez ohľadu, či v nej máte matrac 180x200 cm, alebo v iných rozmeroch.

2. Vďaka bielemu nábytku môžete mať farebné doplnky

Biela komoda bude vyzerať v bledej spálni skvelo. Pôsobí decentne a nevyrušuje. Práve vďaka bielym kúskom nábytku môžete zvoliť farebnejšie alebo nezvyčajné (napríklad asymetrické) doplnky. Inak povedané – biely nábytok vám umožňuje realizovať sa pri výbere doplnkov. Môžete tak prakticky siahnuť po akomkoľvek odtieni, ale aj zakomponovať rôzne vzory, motívy či textúry.

3. Aplikovateľná v každom štýle

V kombinácii s prírodnými materiálmi perfektne zapadne do škandinávskeho štýlu. Stredomorské spálne sú zase typické spojením bielej s modrými odtieňmi. Aplikovateľná je však napríklad ako v provensálskom, tak aj vintage štýle bývaní. Každý si nájde to svoje. A pokiaľ túžite po dramatickom nádychu, zakomponujte kontrast v podobe čiernej.

Biela spálňa má naozaj čo ponúknuť, rátať však musíte s tým, že je náročnejšia na udržiavanie. Ak si však vytvoríte návyk a budete utierať prach z povrchov aspoň raz týždenne, nebude vám stáť nič v ceste!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

fs

Feng shuei, princípy a pravidlá, symbol

Feng shuei je východná filozofia, ktorá pracuje so zemskými a atmosférickými silami. Doprajte si správne usporiadanie, harmóniu 🪷 blahobyt...

záclona

Metrážové, hotové a luxusné závesy a záclony

Závesy a záclony sú tradičným doplnkom okien každej domácnosti. V našom článku rozoberieme ako záclony a závesy vybrať, zavesiť a zladiť so...

kvet

Kvitnúce a nekvitnúce izbové rastliny: druhy a pestovanie

Izbové rastliny🪴 kvitnúce i nekvitnúce zdobia príbytok človeka od nepamäti. Ktoré rastliny sú tieňomilné, vlhkomilné či nenáročné sa...