Svetový pohár Zauchensee ženy: program, výsledky, Vlhová dnes

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Svetový pohár pokračuje už jedenástou zastávkou. V rakúskom Zauchensee je na programe dvakrát super-G a zjazd. Rýchlostné disciplíny nie sú parketou Petry Vlhovej, no každý bod začína byť čoraz dôležitejší. Bude štartovať? Všetko sa dozviete v nasledujúcom texte.

INFOPROGRAMPORADIE TRAŤLIVE

Petra Vlhová, Zauchensee 2022 Foto: AP Photo/Giovanni Maria Pizzato/Profimedia

FIS Alpine Ski World cup (Altenmarkt Zauchensee): miesto a čas, informácie, Petra Vlhová

Najvyššia súťaž v alpskom lyžovaní má namierené do Rakúska. Sezóna pokračuje rýchlostnými disciplínami, zjazdom a super-G. Vlhová má po slalomovom víťazstve v Kranjskej Gore našliapnuté na zisk malého krištáľového glóbusu. V celkovom hodnotení stráca na Mikaelu Shiffrinovú zatiaľ 206 bodov, ktoré však tiež ešte nie sú stratené. Nazbierať by ich mohla už teraz v Zauchensee, alebo až vo Flachau, či doma v Jasnej. Preteky v rakúskom Zauchensee začínajú už 12. januára a končia v nedeľu 14. januára.

sipka Klikni na obrázok a stav si na víťazku svetového pohára už dnes!

Alpské lyžovanie mužov a žien - priame prenosy TU

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Zauchensee, program dnes, Petra Vlhová jazda, super-G a zjazd, výsledky

Už v úvode sezóny Petra Vlhová avizovala, že do Zauchensee nepôjde. Od začiatku sa sústredí na technické disciplíny v ktorých je ,,viac doma". Po víťazstve v slalome sa Peťa so svojim tímom presúva na Slovensko aby trénovala na nadchádzajúci nočný slalom vo Flachau a dve jazdy v Jasnej (slalom a obrovský slalom). Jej výhodou aktuálne je, že môže trénovať na svahu na ktorom sa potom predstaví s ostatnými pretekárkami svetového pohára.

V Altenmarkt-Zauchensee sa priaznivci lyžovania budú môcť tešiť na zdvojnásobenú nádielku super-G a jeden zjazd. Prvý super-G je náhradou za zrušené preteky v St. Moritzi a je naplánovaný už na piatok 12.1. od 10:45. Neprebehne tým pádom druhý tréning na zjazd. V sobotu sa uskutoční zjazd a zavŕšenie bude v podobe druhého super-G. V tabuľke nájdeš prehľad časov aj výsledky, ktoré aktualizujeme po pretekoch.

Svetový pohár Zauchensee 2024
Disciplína Termín Výsledky
Super G 12.1., 10:45 hod 1. Huetter (AUT) 1:13.17
2. Lie (NOR) +0.09
3. Gut-Behrami (SUI) +0.21
Zjazd 13.1., 10:45 hod 1. Goggia (ITA) 1:46.47
2. Venier (AUT) +0.10
3. Puchner (AUT) +0.34
3. Delago (ITA) +0.34
Super G 14.1., 11:00 hod 1. Gut-Behrami (SUI) 1:14.95
2. Huetter (AUT) +0.25
3. Puchner (AUT) +0.26

Tipsport - registruj sa a vsaď si online

SP v alpskom lyžovaní, Zauchensee: Vlhová slalom, priebežné hodnotenie, Shiffrinová

Technickým disciplínam zatiaľ kraľuje Talianka Soffia Goggia. V super-G aj v zjazde totiž nazbierala najviac bodov. Celkovo však nie je ani v top 3 – tam je na prvej priečke M.Shiffrinová, druhá Vlhová a tretia Federica Brignoneová.

Američanka Shiffrinová by tento rok rada zaokrúhlila počet víťazstiev vo svetovom pohári na rovnú 100-ku. Vyhrať by však musela ešte sedemkrát. Jej štart v Super-G je otázny, no v zjazde by sme ju na štartovacej listine mali uvidieť.

Vlhová si po prvom a štvrtom mieste v Kranjskej Gore pripísala slušných 140 bodov. V disciplíne slalom je len o 5 bodov za prvou Shiffrinovou a nič jej nebráni v tom aby opäť zdvihla nad hlavu malý krištáľový glóbus.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní: Weltcuparena Zauchensee (Rakúsko), trať, podmienky, počasie

Preteky na zjazdovke v Zauchenseei sa konajú od roku 1990. Svah kde sa najbližšie predstavia lyžiarky je jeden z tých technicky najnáročnejších. Ženy začínajú v nadmorskej výške 2,176 m (zjazd) a 1,970 m (super-G). Dĺžka trate sa šplhá k trom kilometrom. Pretekárky štartujú z vrchu Gamskogel kde naberú do pár sekúnd rýchlosť až 100km/h. Extrémne náročná časť je točivý úsek Kälberloch, ale aj dlhé skoky s názvom ,,Hot air", či ,,Jägersprung". Platiť bude ako vždy, že najrýchlejšia vyhráva.

Počasie v Zauchensee snímajú denne webkamery, videá uz nich sú dostupné na oficiálnej stránke strediska; zauchensee.at. Jedenásta zastávka v svetovom pohári by mala prebehnúť bez extrémneho sneženia, či vetra. Teplota sa podľa predpovede dostane až k mínus 11 stupňom Celzia.

Zauchensee Svetový pohár lyžovanie: priamy prenos dnes (12. – 14. január), TV, live stream online

Súťažné dni z Rakúska bude vysielať na základe zakúpenej licencie televízia RTVS Šport. Priamy prenos zo Zauchensee sa začína už v piatok od 10:35. Trojicu pretekov bude mať v ponuke aj stanica Eurosport, na území Českej republiky to bude ČT Sport.

Live stream bude pravdepodobne dostupný aj na Tipsport TV. Ako si otvoriť prístup k desiatkam športových prenosov zadarmo? Stačí vám mať vytvorené konto a následne podať mesačne tiket v hodnote aspoň 1,20 eur. Ak sa zaregistrujete teraz, Tipsport vás odmení bonusom 20 eur na prvé stávky.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Petra Vlhová s trofejou za víťazstvo v pretekoch Svetového pohára - Zdroj Profimedia

Petra Vlhová – program dnes a zajtra, výsledky a priamy prenos

Petra Vlhová vo svojej 12. sezóne vo Svetovom pohári alpských lyžiarok ⛷️ Pozrite si program a výsledky našej najlepšej lyžiarky!

Mikaela Shiffrin na svahu v St.Moritzi - Zdroj Profimedia

Svetový pohár v alpskom lyžovaní St. Moritz - program, výsledky

Svetový pohár je v plnom prúde a pokračuje v Rakúsku ❄️ Pretekárky sa v St.Moritzi predstavia v super G a zjazde ❄️ Čítajte viac...

Kliknite SEM a sledujte SP v alpskom lyžovaní 2023/2024 naživo!

Kde sledovať SP v alpskom lyžovaní: priame prenosy, livestream

Svetový pohár je najprestížnejšou udalosťou v alpskom lyžovaní ❄️ Kde podujatie sledovať? ⛷️ pozrite si lyžovanie žien a mužov online,...