Svetový pohár v alpskom lyžovaní St. Moritz - program, výsledky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Preteky v St. Moritz sa stali tradičnou zastávkou Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Naplánované sú dve rýchlostné disciplíny rozdelené do troch dní. Dva krát sa pôjde super-G a a raz zjazd. Predstaví sa aj Petra Vlhová? Čítajte viac.

INFOPROGRAMPETRA VLHOVÁZJAZDOVKANAŽIVO

Mikaela Shiffrin na svahu v St.Moritzi - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Audi FIS World Cup 2023 St. Moritz (Švajčiarsko) – info, dátum, disciplíny

Svetový pohár sa vracia do Európy. Od piatka 8.decembra do nedele 10. decembra budú lyžiarky pretekať v rakúskom St. Moritz. Čaká ich kráľovská disciplína super-G a zjazd. Petra Vlhová má však iné plány a do SP opäť vstúpi až vo francúzskom stredisku  Courchevel. Kliknite sem a sledujte dianie v alpskom lyžovaní s Tipsportom!

tipsport-lyzovanie-alpske.jpeg

Svetový pohár v alpskom lyžovaní ženy: program, zjazd, Super-G, výsledky

Víkend 9. a 10. decembra sľubuje atraktívne preteky. V piatok sa bude jazdiť super-G, v sobotu zjazd a v nedeľu program uzavrie opäť kráľovská disciplína super-G. Tréning zjazdu prebehne v stredu a vo štvrtok, kedy si lyžiarky budú môcť vyskúšať ostrosť a rýchlosť svahov. Do tabuľky nižšie budú priebežne pribúdať aj výsledky z jednotlivých disciplín.

ŽENY - SVETOVÝ POHÁR ST. MORITZ 2023: PROGRAM a VÝSLEDKY
Disciplína Dátum a čas Výsledky
Super G (1) 08.12., 10:30

1. S.Goggia (ITA) 1:16.63
2. C.Huetter (AUT) +0.95
3. L.Gut-Behrami (SUI) +1.02

Zjazd 09.12., 10:30

1. M.Shiffrin (USA) 1:28.84
2. S.Goggia (ITA) +0.15
3. F.Brignone (ITA) +0.17

Super G (2) 10.12., 11:30

zrušené (nevhodné podmienky na trati)

Lyžovanie St.Moritz dnes - Petra Vlhová štart, stretnutie so Slafkovským

Petra Vlhová si po dvoch súťažných dňoch v kanadskom Mont-Tremblante dala pauzu. V čase písania tohto článku bola stále v Kanade, dokonca sa stihla stretnúť so slovenským hráčom Montrealu Canadiens Jurajom Slafkovským. Stalo sa tak po zápase NHL medzi Montrealom a Seattlom Kraken.

Vo svetovom pohári vynechá preteky v lyžiarskom stredisku St. Moritz a následne aj zjazd a super-G vo francúzskom Val d'Isere. Dôvodom je pravdepodobne fakt, že sa chce orientovať na technické disciplíny (slalom a obrovský slalom). Naša lyžiarka sa predstaví až 21. decembra vo francúzskom stredisku Courchevel. Tam sa bude jazdiť Vlhovej srdcovka – slalom.

St. Moritz, Švajčiarsko: zaujímavosti, Corviglia, nadmorská výška, história

Ženy štartujú zjazd vo výške 2745 m nad morom z vrchu s názvom "Britannia" (pomenovaný na počesť britských priekopníkov, ktorí založili zimné športy v St.Moritzi). Pretkárky čaká 2,5 kilometra dlhý zjazd na trati Corviglia.

Štartovací svah je dlhý 100 metrov a vstupná rýchlosť sa bude blížiť k 100 km/h. Nasleduje kĺzavá pasáž a meniace sa terény a skoky – najatraktívnejší bude skok s názvom "Rominger". Super-G štartuje o niečo nižšie, oba končia v rovnakom cieli (2040 m).

St. Moritz je kolískou alpskej turistiky a lyžovania. História tohto strediska siaha až do roku 1864, kedy tu prvé turistické výpravy podnikali Briti. V roku 1880 sa dokonca v St. Moritiz konal prvý turnaj v curlingu na európskom kontinente, neskôr aj prvé bobové preteky.

Toto švajčiarske stredisko ponúka množstvo zjazdoviek pre športových lyžiarov – tepnu všetkých svahov predstavuje vrchol Corviglia (2486 m). Z Corviglie sa dá dostať aj do Piz Nair (3025 m) kde si môžete vychutnať nádhernú scenériu navôkol.

St.Moritz je tiež doposiaľ jediným olympijským mestom vo Švajčiarsku. Hostilo tiež päť MS v alpskom lyžovaní. V rokoch 1934,1948, 2003 a 2017 sa bojovalo o medaily v pohorí Engadin. Minulý rok sa v St. Moritzi pretekalo v zajzde a v super-G, ktorý ovládla Američanka Mikaela Shiffrinová.

St. Moritz, Švajčiarsko, alpské lyžovanie ženy (SP 2023/2024): TV prenos naživo a live stream online

Zjazd aj oba preteky v disciplíne super-G si budete môcť vychutnať naživo na viacerých televíznych staniciach. Do programu túto zastávku SP zaradila JOJ Šport, ČT Sport, Eurosport 1, ale aj rakúska ORF 1 či Das Erste. Na JOJ Šport bude k dispozícii aj štúdio a komentár počas jázd.

V rámci stávkových kancelárií budú dostupné livestreamy na TV Tipsport. Na TV Tipsport nájdete LIVE preteky zo všekých troch dní. Kliknite sem a vytvorte si konto, aby ste mohli sledovať alpské lyžovanie zadarmo!

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Kliknite SEM a sledujte SP v alpskom lyžovaní 2023/2024 naživo!

Kde sledovať SP v alpskom lyžovaní: priame prenosy, livestream

Svetový pohár je najprestížnejšou udalosťou v alpskom lyžovaní ❄️ Kde podujatie sledovať? ⛷️ pozrite si lyžovanie žien a mužov online,...

Adam Žampa, obrovský slalom, Alta Badia - Zdroj AP Photo/Alessandro Trovati, Profimedia

Svetový pohár v alpskom lyžovaní mužov: kalendár, výsledky

58. sezóna v poradí, 21 zastávok v Európe a USA, 4 disciplíny a 45 pretekov v programe ⛷️ Sledujte SP alpských lyžiarov 2023/2024!

Petra Vlhová na svahu v Soldeu (2023) - Zdroj Profimedia

Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien: kalendár, poradie

58. sezóna Svetového pohára celkovo a 12. sezóna Petry Vlhovej: kalendár pretekov, program, disciplíny, výsledky, poradie, livestream.