Juraj Slafkovský: profil slovenského hokejistu - životopis a štatistiky

Juraj Slafkovský je slovenský hokejový útočník, ktorý sa stal jednotkou draftu NHL 2022 a podpísal zmluvu s tímom Montreal Canadiens. V článku sa dozviete viac informácií o jeho živote a štatistikách.

Životopis - MS 2021 - ZOH Peking - Draft NHL 2022 - Rodina

Juraj Slafkovský - životopis a štatistiky Zdroj: kovop58, Shutterstock

Juraj Slafkovský
Štátna príslušnosť Slovensko
Dátum narodenia 30.3.2004 v Košiciach
Prezývka Slafko
Pozícia Útočník
Streľba ľavou rukou
Výška 192 cm
Váha 102 kg
Tím Montreal Canadiens
NHL Draft NHL Draft 2022 - 1.celkovo
Aktívna činnosť 2021 – súčasnosť

Juraj Slafkovský - životopis a hokej

Slovenská hokejová hviezda Juraj Slafkovský sa narodil 30.3.2004 v Košiciach, kde sa v piatich rokoch začal venovať hokeju v HC Košice a zotrval tu až do svojich 14 rokoch. Jeho rodičia videli, ako ho hokej baví a podporovali ako v trénovaní, tak aj počas zápasov. Slafkovský sa v rámci HMS Select (Hokejová mládež Slovenska) zúčastnil hokejových kempov v zahraničí a zahral si napríklad v Quebecu, či Chicagu.

Talent, tvrdý tréning a cieľavedomosť doviedli mladého Slafkovského najprv na hokejovú akadémiu do Slazburgu, po pár mesiacoch do Hradca Králové, kde hral v mládežníckom tíme a dokončil tu aj základnú školu. Slafkovskému šla škola vždy od ruky a nemal väčší problém so žiadnym predmetom.

Ako šestnásť ročný sa dostáva do fínskeho hokejového klubu v Turku, ktorý je jedným z najlepších v Škandinávii a odohral tu 3 sezóny.

Juraj Slafkovský -  MS v hokej 2021 a Olympiáda v Pekingu 2022

Juraj Slafkovský sa ako sedemnásťročný predstavil na Majstrovstvách sveta v hokej v lotyšskej Rige v roku 2021. Hlavným dôvodom bolo zrušenie majstrovstiev sveta nižších divízií, Tak realizačný tím zostaviô najmladšiu reprezentáciu v histórii so 17 ročným Slafkovským a Nemcom v čele.

Slafkovský na MS v Rige ukázal svoj talent a schopnosti, podobne tak aj Filip Nemec. Slovenskí tím skončil na 8. mieste, avšak pozoruhodný výkon mladej reprezentácie neostal nepovšimnutý. Na tohtoročných Zimných olympijských hrách v Pekingu 2022 sa podarilo slovenskému hokejovému tímu získať historicky prvú bronzovú medailu.

Slafkovský bol vyhlásený najužitočnejším hráčom olympijského turnaja hokejistov v Pekingu s bilanciou siedmich gólov v siedmich zápasoch. Po famóznom výkone na ZOH prichádza na radu NHL. Na kompletné výsledky ZOH 2022 v Pekingu si pozrite tu.

Juraj Slafkovský - reprezentácia Slovenskej republiky v ľadovom hokeji
Zimné olympijské hry Peking 2022  - bronzová medaila
Hlinka Gretzky Cup Břeclav / Piešťany 2021 - strieborná medaila

Juraj Slafkovský 1.draftu NHL 2022 - obliekol dres Montreal Canadiens

Juraj Slafkovský sa vo svojich osemnástich rokoch stal historicky prvým Slovákom, ktorý získal na NHL drafte 1.pozíciu a podpísal zmluvu na tri roky s hokejovým tímom Montreal Canadiens. Dvojkou draftu sa stal Šimon Nemec, ktorý putuje do New Jersey, Filip Mešár sa dostal do Montrealu v prvom drafte z 26. miesta. Kompletné výsledky draftu NHL si môžete prečítať tu.

Juraj Slafkovský a rodina - otec, mama, sestra a priateľka

Juraja Slafkovského podporuje rodina počas celej jeho kariéry, už od útleho detstva bol pohybovo veľmi zdatný a vedený ku športu. Jeho mama, Gabriela Slafkovská, ktorá je bývalou reprezentantkou Slovenska v plávaní, v súčasnosti pracuje ako inštruktorka plávania a Pilatesu.

Juraj Slafkovský starší je úspešným podnikateľom a syna podporuje v hokeji od útleho detstva. Podľa Slafkovského vyjadrení a sociálnych sietí nie je známe, či má partnerku. Ak chcete vedieť viac o slovenských športovcoch, prečítajte si niečo nové o programe a výsledkoch úspešnej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej.

1️⃣Juraj Slafkovský - hokejista a jeho vek, výška, váha a plat

Juraj Slavkovský oslávil tento rok osemnáste narodeniny, vďaka svojej vysokej postave bol aj na draftoch NHL neprehliadnuteľný. Meria neuveriteľných 192 cm a váži 102 kg, aj napriek svojej  mohutnej postave je veľmi rýchly a svižný.

2️⃣V koľkých rokoch začal hrať Juraj Slafkovský hokej?

Juraj začal hrať hokej ako päťročný, na prvý tréning sa dostal náhodou, keď sa bicykloval s mamou v parku a videl ako hokejisti trénujú a povedal, že by chcel hrať hokej aj on.

3️⃣Má Juraj Slafkovský priateľku?

Hokejista na tému svojich vzťahov nedáva vyjadrenia a na sociálnych sieťach nemá uverejnené fotky so žiadnou partnerkou.

4️⃣Kedy sa dostal do NHL a v akom hrá tíme?

Slafkovský sa 07.07. 2022 stal jednotkou draftu do NHL a podpísal zmluvu s hokejovým tímom Montreal Canadiens.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť