Program a zápasy Slovenska na MS U20 vo futbale 2023

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 20 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Mladí slovenskí sokolíci sa po dlhých dvadsiatich rokoch predstavia na záverečnom turnaji futbalových majstrovstiev sveta kategórie do 20 rokov. Ktorí hráči za nás budú hrať, proti komu nastúpia a aké výsledky dosiahnu? Sledujte turnaj spolu s nami.

InfoNomináciaZápasyTabuľkaPrenosy

Adam Griger v bežeckom súboji s Warrenom Bondom (Francúzsko) počas ME U19 2022 - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Majstrovstvá sveta vo futbale hráčov do 20 rokov: termíny, dejisko, info

V poradí už 23. svetový šampionát vo futbale pre hráčov do 20 rokov sa uskutoční v priebehu 20. mája až 11. júna v Argentíne. Medzi piatimi európskymi tímami, ktoré sa na turnaj kvalifikovali, je aj Slovensko. Kliknite SEM a tipujte s Fortunou futbalové MS U20!

Fortuna - registruj sa a vsaď si online

Slovenskí chlapci si účasť na MS vybojovali ešte vlani na domácich ME kategórie U19. Tretie miesto v skupine A poslalo mladých Slovákov do baráže o MS, kde nastúpili proti Rakúsku. O postupe cez favorizovaného súpera rozhodol gól Sama Kopáseka.

Kvótu piatich európskych miesteniek zaplnili okrem Slovenska ešte Francúzsko, Anglicko, Taliansko a Izrael, účasť ktorého ostro napadli konzervatívni moslimovia v Indonézii, ktorá mala turnaj pôvodne hostiť.

Po dohode Gianniho Infantina (prezident FIFA) a Ericka Thohira (prezident indonézskej futbalovej federácie) sa nakoniec dejisko šampionátu presunulo do z tohto pohľadu tolerantnejšej Argentíny; termín konania však ostal nezmenený.

sipka FIFA U20 World Cup 2023 - kompletný program a výsledky

MS U20 vo futbale 2023 - Slovensko: nominácia, hráči, súpiska

Šampionátu sa môžu zúčastniť hráči ročníkov 2007 až 2003. Finálna súpiska môže obsahovať maximálne 21 hráčov vrátane troch brankárov. Nižšie nájdete mená všetkých futbalistov nominovaných realizačným tímom trénera Alberta Rusnáka.

  • Brankári: Adam Danko (Podbrezová), Samuel Belaník (Žilina), Adam Hrdina (Slovan Bratislava)
  • Obrancovia: Sebastián Kóša (Trnava), Marek Ujlaky (Trnava), Nicolas Šikula (Podbrezová), Samuel Kopásek (Žilina), Dávid Ovšonka (Podbrezová), Šimon Mičuda (Trenčín), Samuel Bagín (Trenčín)
  • Stredopoliari: Dominik Šnajder (Žilina), Máté Szolgai (Šamorín), Ján Murgaš (Traiskirchen), Mario Sauer (Žilina), Bálint Csóka (Šamorín), Artur Gajdoš (Trenčín)
  • Útočníci: Timotej Jambor (Žilina), Adam Gaži (Liptovský Mikuláš), Nino Marcelli (Slovan Bratislava), Leo Sauer (Feyenoord), Adam Griger (Cagliari)

Požadovaných hráčov nakoniec uvoľnili aj zástupcovia AS Trenčín; A tím dospelých si víkend pred začiatkom turnaja definitívne uhájil fortunaligovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu. K výberu by sa ako posledný mal pripojiť Adam Griger, aktuálne pomáhajúci svojmu talianskemu klubu k záchrane v mládežníckej Primavere.

Futbal MS 20 ročných - Slovensko: program, zápasy, výsledky, štatistiky

Žreb prisúdil Slovákom veľmi zaujímavých súperov, s ktorými sa naša mladá repre nemá bežne ako stretnúť. Z prvého koša to je USA, z druhého Ekvádor a z tretieho Fidži. Hráme v skupine B; kedy a s kým? To nájdete na riadkoch nižšie. Po skončení jednotlivých stretnutí sem pridáme aj niekoľko štatistických ukazovateľov.

Fidži vs. Slovensko na MS vo futbale U20 (20.5. 2023): výsledok, góly

  • Výsledok: Fidži vs. Slovensko 0:4 (0:2)
  • Strelci: 17. A.Gaži, 25. M.Szolgai, 70. A.Gajdoš, 79. T.Jambor
  • Strely na/mimo bránu: 0/1 - 12/17
  • Držanie lopty: 26% - 74%
  • Žlté karty: 1 - 1
  • Červené karty: -
  • Zostava SR: Hrdina - Šikula, Kóša, Bagin, Kopásek - Szolgai (Ovšonka), Šnajder (Murgaš) - L.Sauer, Gajdoš (M.Sauer), Gaži (Marcelli) - Jambor

Slovensko vs. Ekvádor na MS vo futbale U20 (23. mája 2023): výsledok, góly

  • Výsledok: Slovensko vs. Ekvádor 1:2 (1:1)
  • Strelci: 29. M.Szolgai - 46. Cuero, 59. Sosa
  • Strely na/mimo bránu: 3/5 - 5/8
  • Držanie lopty: 44% - 56%
  • Žlté karty: 3 - 1
  • Červené karty: -
  • Zostava SR: Hrdina - Šikula, Kóša, Bagin, Kopásek - Szolgai (M.Sauer), Šnajder - L.Sauer (Csóka), Gajdoš (Ovšonka), Marcelli (A.Griger) - Jambor

Slovensko vs. USA na MS vo futbale U20 (26. mája 2023): výsledok, góly

  • Výsledok:
  • Strelci:
  • Strely na/mimo bránu:
  • Držanie lopty:
  • Žlté karty:
  • Červené karty:
  • Zostava SR:

Fortuna - registruj sa a vsaď si online

MS futbal kategórie do 20 rokov - skupina B: tabuľka, poradie, koľké je Slovensko?

Turnaj začína skupinovou fázou; 24 tímov je rozdelených do šiestich skupín. Hrá sa systémom každý s každým na jeden zápas. Do play-off postupujú dve najlepšie mužstvá z každej skupiny a štyria najlepší z tretích miest.

MS 2023 VO FUTBALE U20 - SKUPINA B
Tím Z V R P Skóre B
1. USA 2 2 0 0 4:0 6
2. Slovensko 2 1 0 1 5:2 3
3. Ekvádor
2 1 0 1 2:2 3
4. Fidži 2 0 0 2 0:7 0

Zápasy "slovenskej" B-skupiny sa odohrajú na 35-tisícovom Estadio del Bicentenario v meste San Juan. Stánok v roku 2011 hostil tri zápasy Copa América a v roku 2021 prestížny duel Argentína - Brazília (0:0) v rámci kvalifikácie na MS vo futbale 2022.

Futbal dnes - MS U20 Argentína 2023 (kde sledovať): priame prenosy, livestream

Generálnym partnerom futbalového zväzu je stávková kancelária Fortuna, jedným z platinových zasa TV JOJ. Prenosy všetkých slovenských a niektorých ďalších zápasov z MS U20 však nájdete na RTVS Šport.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Reprezentácia Slovensko, Kaufland Cup 2022 - Zdroj Profimedia

Slovensko na MS v hokeji: zostava, program a výsledky

Majstrovstvá sveta v hokeji 2024 ⏩ Program a nominácia Slovenska, výsledky, prípravné zápasy a história našich úspechov na MS.

Futbal, hráči, lopta - Zdroj KeithJJ, Pixabay

Turnaj snov: informácie, premiéra, recenzie

Dokumentárna tragikomédia z prostredia dedinského futbalu. Uspeje rumunské mužstvo na turnaji na Slovensku❓ Premiéra filmu už 10.11. 2022❗

Spartak Trnava, sezóna 2022/2023 - Zdroj Profimedia

Voyo seriál Do neba a do pekla: Spartak Trnava

Osemdielny seriál zo zákulisia futbalového klubu Spartak Trnava. Oslávte storočnicu Spartaka tak, ako sa patrí: Trnava do teho!