Vedeli ste, že aj peňaženky môžu mať v sebe zabudované technológie?

Poznáte ten nepríjemný pocit, keď sa poklepete po vreckách nohavíc alebo natiahnete do kabelky a zrazu tam chýba peňaženka? Človeka vtedy až zamrazí, keďže v peňaženke nosíme okrem peňazí aj doklady, platobné karty či iné citlivé informácie. Moderné peňaženky azda aj preto obsahujú pokrokové technológie, ktoré nám dávajú šancu nájsť peňaženku aj vtedy, ak sme ju niekde zabudli alebo stratili. Niektoré modely totiž obsahujú lokalizačné čipy.

penazenka Foto: Molodid Studio / Shutterstock.com

Inteligentné peňaženky

Rovnako, ako už poznáme inteligentné hodinky či telefóny, na scénu prišli aj inteligentné peňaženky pre tých, ktorí chcú mať svoje doklady vždy pod kontrolou. Tieto modely obsahujú lokalizačné čipy, vďaka ktorým môžete mať prehľad o tom, kde sa vaša peňaženka nachádza. Pomôže to práve v prípade straty či zabudnutia. Existujú aj inteligentné Bluetooth lokalizátory, ktoré môžu pomôcť pri hľadaní stratenej peňaženky, kľúčov či kabelky.

Čoraz obľúbenejšie kovové peňaženky

Tak ako ide napred vývoj týchto technológií, z ktorých máme prospech všetci, nespia ani hackeri či ľudia, ktorí sa snažia ukradnúť dáta. Preto je namieste si naozaj s dôrazom chrániť citlivé informácie či údaje, napríklad aj na platobných kartách.

Týmto sa dostávame ku kovovým peňaženkám, ktoré sú zaujímavé svojím vzhľadom i tým, čo ponúkajú - dokážu nás totiž ochrániť pred neautorizovaným skenovaním platobných kariet či peňazí.

Nezabúdajte na imidž

Samozrejme, nie všetko je o ochrane dát či hľadaní stratených vecí. Aj peňaženka by totiž mala prinášať určitú radosť, a to nielen vtedy, keď ju otvoríme a doprajeme si niečo, po čom túžime. Mala by byť patrične reprezentatívna. Naozaj nevyzerá dobre, ak ste na pracovnom obede či romantickej večeri, no pri platení vytiahnete ošúchanú a roztrhanú peňaženku.

Myslite na to, že aj peňaženkou budujete a reprezentujete svoj imidž. Na výber máte toho dostatok – či už sú to klasické pánske peňaženky, dámske peňaženky, alebo peňaženky s motívom vášho obľúbeného filmu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

HBO max na Slovensku - cena, filmy, prihlásenie (HBO GO)

HBO max na Slovensku - cena, filmy, prihlásenie (HBO GO)

Streamovacia služba HBO Max funguje na Slovensku od marca 2022 a ponúka široký výber kvalitných filmov a seriálov. Viac o cenách,...

Mobilný telefón - dobitie kreditu

Ako na dobitie kreditu - 4ka, O2, Orange, Telekom

Dobíjanie predplatenej karty pre toho ktorého 📞 operátora sa môže zdať ťažké. Opak je pravdou! So správnym prístupom môžete starosti s...

zaba

Joga (yoga) a meditácia: aké sú medzi nimi rozdiely?

Jóga a jej pozitívne účinky pri telo a myseľ sú známe po celom svete. Spoznajte cviky a z nich prameniace benefity pre vaše zdravie.