Kura collection náramok - význam

KURA náramok a  móda si získali svojich priaznivcov už v počiatkoch tejto nápaditej slovenskej značky, v roku 2016. Nevinná zábava a dizajnérske vlohy sa pretavili do módnych kúskov oblečenia, doplnkov a šperkov pre deti, dámy i mužov, ktorých spája láska k móde.

laska Foto: Pixabay

KURA kolekcia
Návod na uviazanie náramku
Význam KURA náramku
KURA collection: bazoš

KURA collection: KURA náramky (angl. KURA bracelet)

Od roku 2016 existuje na Slovensku ateliér KURA collection, ktorý založila dizajnérka Jana Kurilaková. Už od ranného veku chcela byť iná ako ostatní a navrhovala si rôzne typy oblečenie podľa vlastných predstáv. Postupom času sa Jane Kurilakovej podarilo vytvoriť svoju prvú kolekciu variabilných outfitov vyrobenú z veľmi pohodlného teplákového materiálu, ktorá išla na dračku.

Niektoré kúsky z kolekcie KURA sú žiadané dodnes. Hlavnými myšlienkami KURA collection sú: rozmanitosť, komfortné prevedenie a trendový dizajn. Taktiež výroba malého množstva tovaru z každého modelu je dostupná, no limitovaná. Každá nová kolekcia odevov pre dámy a pánov (ale aj bytových textílií) je doplnená o dekorácie KURA home, vonné sviečky a vône KURA Eau de parfum, ako aj o šperky KURA jewels.

KURA móda: čierny náramok silikón, oblečenie, mikina, opasok, prstene, prosecco, vonné sviečky

Mladá dizajnérka Jana Kurilaková nachádza inšpiráciu v samotnej histórii módy, svetových trendoch a v životnom štýle svetových hviezd. Inšpiráciu potom pretvára na obraz podľa svojho gusta, do ktorého vkladá "street" prvky. Na oblečení teda môžete nájsť výraznejšiu grafiku, multifunkčnosť, individualitu, ktorá sa zvýrazní po dialógu s konkrétnym zákazníkom.

Všetky modely odevov i doplnkov, čo KURA collection ponúka, sa šijú a pripravujú v krajčírskych dielňach ateliéru v Košiciach. Tím KURA collection sa snaží minimalizovať odpad počas celého procesu tvorby odevov i doplnkov. Počnúc od návrhov až po samotný výrobok sa celý tím KURA snaží držať princípov ZERO WASTE. KURA tím veľmi rád spolupracuje s lokálnymi dizajnérmi i dodávateľmi materiálov.

KURA collection (kolekcia)

Koncept modelu, ktorý dizajnérka navrhne sa nemení, ale dochádza k úprave odevov podľa požiadaviek zákazníka, až po uhradení objednávky. Tým sa prechádza zahlcovaniu vecami v sklade a pracovníci majú viac priestoru a času na výrobu personalizovaných objednávok. Na e-shope kuracollection.sk nájdete okrem odevov aj vonné sviečky, prosecco, šperky a mnoho ďalšieho.

S KURA módou sa naozaj nebudete nudiť. Slovenský dizajn a výroba nepozná hraníc. Podporte aj vy módnu výrobu i kreativitu nádejných dizajnérov, akou je aj pani J. Kurilaková. Stačí sa obliecť do práce v štýle smart casual a na zápästie si uviazať tento trendy doplnok a určite budete neprehliadnuteľná.

Návod na to ako vyrobiť čierny náramok prepletaný, z gumičiek

K vytvoreniu KURA náramku potrebujete dva rovnako veľké silikónové, čierne krúžky, ktoré cez seba pretiahnete, tak, aby sa o seba zachytili a navlečiete si ho tak na ruku. Na ruke by sa mal zobraziť symbol X alebo ležatej osmičky, teda nekonečna. Vtedy je uviazaný správne.

Pre zaujímavosť prikladáme postup na to, ako sa robí KURA silikónový náramok (angl. bracelet) z gumičiek alebo ako poskladať 2 rovnako veľké gumené krúžky, video:

Čierny, gumený KURA náramok (bracelet) na ruku, význam

Samotný náramok môže symbolizovať minimalizmus, ale i nekonečnú lásku. Symbolika nekonečnej lásky spočíva v tom, že jeden z náramkov je uzavretý kruh, ktorý nie je ničím prerušený a taktiež je na tom podobne aj ten druhý.

Pravá láska vznikne vtedy, keď sa stretnú dve bytosti s rovnakými alebo podobnými hodnotami. Svoje životy pretnú jeden pre druhého. To symbolizuje prekríženie 2 náramkov, ktoré spolu vytvoria symbol nekonečna.

K nekonečnej láske predsa treba dvoch, tak je tomu aj v tomto prípade. Dve kruhové časti sa vyrábajú v dámskej (obvod zápästia 18 cm), pánskej (obvod zápästia 21 cm) i detskej verzii (obvod zápästia 13 cm). Lásku môžete pociťovať v rôznych formách.

Vedeli ste, že v 90-tych rokoch minulého storočia ho preslávia speváčka Gwen Steffani? Dnes si kura náramok kupujú všetky trendy ženy na svete. Vidieť ho môžete aj v tomto videoklipe, kde má speváčka oblečené modré bodkované šaty a obe ruky jej zdobia KURA náramky.

KURA collection (kolekcia) bazár, bazoš KURA collection, KURA náramok (angl. bracelet) dámsky bazoš

Ak hľadáte KURA kolekciu na internete z druhej ruky, tak na rôznych portáloch nájdete pekné kúsky, ktoré ľudia ponúkajú za možno výhodnejšiu cenu akú uvádza samotný tvorca tejto značky. Avšak produkty priamo od predajcu sú nové a ušité na mieru. Obnosené produkty ponúkané cez rôzne bazáre vám nemusia úplne sadnúť.

Ak by ste aj napriek tomu chceli podporiť dobrú vec, akou je minimalizácia odpadu a recyklácia obnoseného oblečenia, tak bazáre, second-handy a rôzne platformy akou je napríklad aj Vinted, sú pre vás tou najlepšou voľbou.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

nakupne-maniacky-na-tv-joj.jpg

Nákupné maniačky - zábavná show na TV JOJ

Pamätáte si na kultovú reality show Nákupné maniačky? Určite, kto ju aspoň raz nevidel, akoby ani nežil. Televízia JOJ prináša na svoje...

obchod

Dni Marianne 2024: zoznam obchodov, zľavové kupóny, aplikácia

Vďaka spolupráci časopisu Marianne a obchodmi na Slovensku i v Čechách vznikla skvelá príležitosť na nákupy rôzneho tovaru za skvelé ceny!

eshop

Zoznam e-shopov s dopravou zadarmo 2024

Ponúkame vám zoznam e-shopov s dopravou zadarmo ✌ pre rok 2024. Viac informácií nájdete v našom článku a na stránke vyhľadávaného e-shopu.