Kedy začína nový školský rok 2023/2024?

Aj vám sa zdá, že letné prázdniny začali len nedávno? A už by mali končiť?! To je skrátka realita. Tak či onak, žiakov, študentov a samozrejme ich rodičov každý rok zaujíma presný deň nástupu do školských lavíc. Kedy sa tak stane v roku 2023?

Žiaci, deti, školský rok - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Termín (dátum) nástupu do školy – kedy začína školský rok 2023/24?

Vyučovanie na slovenských základných a stredných školách sa začína každý rok klasicky v septembri. Presný deň a termín nástupu do školy sa však zvykne meniť. Tento rok pripadol prvý školský deň na pondelok 4. septembra.

Kedy končia letné prázdniny 2023 (začiatok školského vyučovania)

Letné prázdniny končia už vo štvrtok 31. augusta. V piatok 1.9. je ale štátny sviatok, presnejšie Deň Ústavy Slovenskej republiky, kedy sa nepracuje. Štart nového školského roka preto celkom logicky bude v najbližší pracovný deň.

Už na druhý týždeň po nástupe do školy však žiakov a študentov čaká predĺžený víkend. Piatok 15. septembra je totiž v kalendári venovaný sviatku Sedembolestnej Panny Márie. Tento termín je zároveň dňom pracovného pokoja.

Kedy začína akademický školský rok na slovenských vysokých školách a univerzitách?

Formálne začína školský rok na vysokých školách 1. septembra. Otvorenie akademického roka a samotná výučba však štartujú obvykle o niečo neskôr. Napríklad bratislavská STU začína zimný semester tento rok 18. septembra (harmonogram tu), prváci-bakalári ale majú od 4. do 16.9. úvod do štúdia. Na iných vysokých školách a univerzitách ale môžu platiť iné termíny a pravidlá.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Kriváň, pamätná tabuľka (Matica slovenská) - Zdroj Profimedia

Národný výstup na Kriváň 2023: termín, trasa, informácie

Tradičné výstupy národovcov na vrchol Kriváňa boli znovuobnovené v roku 1968. Kedy sa koná tohtoročný individuálny/skupinový výstup?

básne

Tipy na básne + termíny a kolá na Hviezdoslavov Kubín

Báseň je literárnym dielom písaným vo veršoch. Deň Matiek 💝 Hviezdoslavov Kubín a mnohé spoločenské udalosti sa pýšia krásnymi recitáciami...

Odporcovia obrannej dohody medzi Slovenskou republikou a USA sa stretli pred budovou Národnej rady Slovenskej republiky. - Zdroj Profimedia

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky: online výsledky

Deviate parlamentné voľby v ére samostatného Slovenska ⏰ Strany, hnutia a lídri, volebné prieskumy a preferencie, dôležité informácie ...