Účinné, jednoduché a efektívne stratégie na ochranu pracovníkov v doprave

Pracovníci v doprave sú vystavení rôznym rizikám, ktoré sa však dajú eliminovať. K zvýšeniu bezpečnosti zamestnancov môžete využiť rôzne stratégie na ich ochranu, medzi ktoré patria nielen rôzne školenia a predpisy, ale aj kvalitné a moderné pracovné odevy Engelbert Strauss. Pokračujte v čítaní a zistíte, čo všetko môžete využiť v prospech maximálnej bezpečnosti pracovníkov v doprave.

doprava Foto: Virrage Images/Shutterstock.com

Najlepšia stratégia je prevencia

Aké sú účinné stratégie ochrany pracovníkov v doprave? Jednoznačne prevencia a to aj prostredníctvom pracovných odevov a obuvi. Doprava a logistika sú späté s rôznymi rizikami, napríklad v súvislosti s manipuláciou prepravovaného tovaru alebo dopravnou nehodou. Samozrejmosťou by mali byť vhodné ochranné pracovné pomôcky aj odev.

Ide napríklad o pracovné rukavice, ktoré sú nevyhnutné pri manipulácií s tovarom, ale aj pri výmene defektu a podobne. Vhodná je aj reflexná bunda, ktorá zvýši bezpečnosť nielen v prípade dopravnej nehody, ale aj pri pohybe v areáli logistických centier či skladov.

Dôležitá je samozrejme aj kvalita pracovných odevov, kde sa v tomto ohľade môžete najlepšie spoľahnúť na modely Engelbert Strauss. Táto značka profesionálneho pracovného oblečenia, obuvi a pomôcok má ponuku aj pre pracovníkov v oblasti dopravy pre každé ročné obdobie.

Ochranné pracovné odevy Engelbert Strauss však nie sú to jediné, čo vám firma ponúka. V e-shope nájdete aj kvalitné a moderné funkčné oblečenie na šport a voľný čas.

Zamestnanci môžu prispieť k svojej bezpečnosti

Ako môžu pracovníci prispieť k vlastnej bezpečnosti? V prvom rade je potrebné dodržiavať nielen zásady BOZP, ale aj dopravné predpisy a nariadenia súvisiace s vykonávaním danej činnosti. Dôležitá je teda aj zodpovednosť jednotlivcov.

Najmä profesionálny šofér by mal dbať na dodržiavanie dopravných predpisov, predovšetkým maximálnej povolenej rýchlosti, dopravného značenia a signalizácie. Nejde iba o riziko pokuty či následnej straty zamestnania, ale v prvom rade o bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky.

Podceňovať netreba ani pracovnú obuv a mať k dispozícii pracovné odevy Engelbert Strauss. Práca bude vďaka nim bezpečnejšia a nezanedbateľný je aj vyšší komfort.

V zmysle platnej legislatívy v oblasti BOZP je zamestnanec povinný dodržiavať právne predpisy a ostatné predpisy na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ako aj používať osobné ochranné pracovné pomôcky.

Šoféri by napríklad nemali vynechávať povinné bezpečnostné prestávky. Avšak určite má zmysel pripomínať, že život a zdravie sú na prvom mieste bez ohľadu na legislatívu. Každý zamestnanec by teda mal dodržiavať nariadenia a dbať na svoju bezpečnosť. Samozrejme za pomoci zamestnávateľa, ktorý je povinný napríklad zabezpečiť školenia BOZP a pracovné ochranné pomôcky.

obl. Foto: UfaBizPhoto/Shutterstock.com

Dbajte na školenia BOZP

Pre oblasť dopravy platia prísne pravidlá, bezpečnosť a ochrana zdravia je tu mimoriadne dôležitá najmä pri preprave osôb, nebezpečných a chemických látok. Avšak jednoduché to nie je ani pri preprave ostatných materiálov či výrobkov.

Povinnosťou zamestnávateľa je zrozumiteľne a preukázateľne oboznamovať každého zamestnanca s predpismi na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, zásadami bezpečného správania na pracovisku a bezpečnej práce, teda zabezpečovať povinné školenia BOZP.

Určite je na mieste položiť si otázku: „Aké sú najčastejšie riziká, ktorým čelia pracovníci v doprave?“ a v prípade potreby zabezpečiť aj školenia nad rámec legislatívy.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Clo a DPH na tovar z Číny

Koľko sa platí clo a DPH za tovar z Číny: Aliexpress, Wish

Koľko zaplatíte clo a DPH za zásielky z Číny? Slovenská pošta má pre Aliexpress a Wish nové pravidlá. Čo v prípade Banggood, Alibaba či...

Action, logo, diskont, obchodný reťazec - Zdroj Profimedia

Obchodný reťazec Action na Slovensku: predajne, sortiment

Nový lacný diskont na Slovensku ☝ Obchodný reťazec Action od 2. marca 2023 v Bratislave! Pozrite si otváracie hodiny, sortiment a ceny...

obchod

Dni Marianne 2024: zoznam obchodov, zľavové kupóny, aplikácia

Vďaka spolupráci časopisu Marianne a obchodmi na Slovensku i v Čechách vznikla skvelá príležitosť na nákupy rôzneho tovaru za skvelé ceny!