Aké vlastnosti má najlepší kolagén na vrásky?

Kolagénové prášky, kolagénové tablety a kolagénové šumivé nápoje. O kolagéne dnes kolujú rôzne chýry, ktoré spôsobujú, že nie každý je presvedčený o priaznivých účinkoch tohto proteínu. Málo ľudí vie však základný fakt, a tým je, že kolagén sa v našom tele prirodzene vyskytuje, a teda nie je telu cudzou látkou.

shutterstock-2042557868.jpg Foto: Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Kolagén je nesmierne dôležitý proteín, ktorý by žiadnemu zdravému ľudskému telu nemal chýbať. Vďaka nemu je naša pokožka pružná. Práve preto je kolagén proti vráskam tak dôležitý. Udržuje našu pleť napnutú, čím nielen zabraňuje tvorbe vrások, zároveň predchádza tvorbe nových.

Prečo je kolagén taký účinný proti vráskam?

Kolagén napomáha bunkovej obnove

Bunková obnova je prirodzeným procesom nielen pleťových buniek. Je nevyhnutná pre detoxikáciu kože a pokožky. Vďaka bunkovej obnove sa eliminujú prvé náznaky starnutia. Pleť pôsobí mladšie a zdravšie. Regenerácia pleti je možná, ak má dostatok kolagénu. Ak ste ešte nevyskúšali kolagén, minimálne pre jeho priaznivé účinky pre pleť, by ste ho vyskúšať mali.

Dlhé pôsobenie

Rovnako ako pri všetkom, aj pri užívaní kolagénu je dôležitá pravidelnosť. Nestačí užívať kolagén pár týždňov, tobôž nie dní. Počuli ste už o kolagénovej kúre? Tento 3-mesačný cyklus je ideálny, ak bojujete s prvými vráskami. 3 mesiace sú dostatočne dlhá doba na to, aby sa kolagén vstrebal tam, kde je to potrebné - zabránil tvorbe nových vrások a zlepšil stav súčasných.

Bojovník s oxidačným stresom

Vedeli ste, že aj oxidačný stres je vplývať na tvorbu vrások? Čo je to oxidačný stres? Vzniká, keď v tele nastáva nepomer medzi antioxidantmi a tzv. voľnými radikálmi. Tento nepomer vie spôsobiť, že bunky rýchlejšie starnú. Aj tento problém však dokáže vyriešiť kolagén, ktorý pôsobí priaznivo a vyrovnáva spomenutý nepomer. Máte problém s vráskami? V každom prípade vyskúšajte kolagén!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Nov a spln v máji

Nov a spln v máji: Táto predpoveď vás prekvapí!

Čaká nás májový spln a nov. Čo so sebou prinesie a v akom bude znamení? Májový spln sa podľa indiánskej tradície nazýva kvetinový a bude...

Seriál Harry Potter na HBO Max

Seriál Harry Potter na HBO Max - herci, postavy a premiéra

Kultový príbeh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi sa dočká aj seriálového spracovania. Platforma Discovery+ a HBO Max spoja sily do...

Ceny PHM Európa

Ako ušetriť pri tankovaní na cestách po Európe 2024

Ako ušetriť na cene benzínu, nafty a LPG? Ak sa chystáte na dovolenku po Európe, dobre zvážte ceny PHM. Zosumarizovali sme pre vás všetko...