Vianočné priania, vinše a pozdravy

Vianoce sú časom, kedy by sme mali myslieť na našich blízkych a priateľov. Poslanie vianočného želania je preto dôležitou súčasťou slávenia vianočných sviatkov. Každý z nás sa zväčša v kútiku duše poteší každej SMS správe, e-mailu či MMS, preto by sme aj my mali myslieť na ľudí okolo nás, aj keď musíme zápasiť s hektických každodenným životom, ktorý kulminuje práve v období Vianoc. Vianočné prianie pozdravy a vinše Foto: Pixabay

Vianočné prianie a pozdravy - ako napísať text

Originalita, gramatika a úprimnosť. Pri vytváraní a vymýšľaní vianočných prianí sa držte týchto troch základných pravidiel a vaše prianie bude určite dokonalé. Ako prvú zásadu pri písaní vianočného pozdravu vždy použite oslovenie konkrétnej osoby, pokiaľ sa jedná o rodinu s viacerými členmi, pokojne vymenujte každého človeka. Oslovenie je veľmi dôležité a navodzuje osobnú atmosféru hneď v prvom riadku vášho vianočného pozdravu.

V samotnom texte sa snažte vyhnúť klišé a skúste prihodiť skôr niečo vtipné, pokiaľ máte svoj vlastný špecifický humor, tak sa ho nebojíte využiť. Ak nechcete použiť humor do vianočného priania, tak buďte úprimní. Keď budete mať text hotový, určite si ho po sebe prečítajte, správna gramatika pridá prianiu tiež na kráse.

Vianočné priania a pozdravy 2022- pohľadnica, gif, obrázky
Foto: Pixabay

Vianočný vinš na vianočné sviatky

Vianočné vinše sú veľmi obľúbené, posielali ich už naši starí rodičia. Ich krátka forma sa hodí do SMS, či ako text na pohľadnicu. Prinášame vám pre inšpiráciu niekoľko pekný vinšov:

  • Nech sú pre vás tieto sviatky žiarivé a radostné. Nech všetky vaše želania a sny stanú sa skutočnosťou a nech vás pocit radosti naplní počas celého roka.
  • Už sa blížia Vianoce, ten čas rýchlo letí. Na stromčeku sviečky svietia, šťastím žiaria deti. Starý rok už odchádza a nový ide za ním, nech Ti len radosť prináša, to je mojim prianím.
  • Nech chvíle lásky a pokoja, všetky bolesti vám zahoja. A tá láska so zdravím sa snúbia, na Vianoce majú byť šťastní všetci ľudia. Šťastné a Veselé Vianoce!
  • Prajeme vám, nech sa zažne láskou, nehou, srdce každé, nech ste všetci doma spolu, nech nechýba nik u stolu, nech prežijete všetky budúce dni v šťastí vospolok po celý rok.
  • Vianoce sú vtedy, keď nikto neplače, Vianoce sú tam, kde voňajú mamine koláče, Vianoce sú s tými, ktorých ľúbime i s tými, na ktorých myslíme. Šťastné a veselé Vianoce…
  • K Vianociam a Novému roku Vám prajeme 12 mesiacov šťastia, 52 týždňov zdravia a 365 dní lásky.
  • Nech zvony zvonia a srdcia plesajú, nech sviece horia a čaše štrngajú. Teraz, keď ku šťastiu je len krok, prajem Vám krásne Vianoce a šťastný Nový rok.
  • Vianoce krásne a čisté ako sneh, v rodine len pokoj a smiech, dobrú silvestrovskú náladu, šťastie, zdravie a pohodu prajú…

Prečítajte si náš článok, ako budú mať obchody otvorené počas vianočných sviatkov.

Vianočné priania kresťanské: vianočné pozdravy

  • Spievajme a radujme sa, dnes Spasiteľ narodil sa - v jasličky je vložený, žiarou hviezd osvietený.
  • Okolo jaslí zlatý svit, dnes treba Pána pozdraviť, okolo jasieľ zlatý jas, nebeské dieťa, žehnaj nás!
  • Vianočný zvon tíško cinká, v Betleheme dieťa spinká. Dobrú pohodu vinšujeme vám, štedrosť a hojnosť vašim chalupám. V Novom roku zdravie pevné, nech vám všetkým slúži verne.
  • Až zvony ohlásia príchod čarokrásnych Vianoc, zabudnite na všetky starosti a prežite ich v láske a radosti!
  • Novinu radostnú oznámim vám, že sa nám narodil dnes Kristus Pán, to dieťa krásne, nad slnko jasné, anjeli spievajú, slávu mu vzdávajú pri Betleheme.
  • Na jedličke hviezdy svietia, v jasliach leží Božie dieťa. Nech vás jeho láska hreje, žiari i v tmách beznádeje, do sŕdc duší vloží radosť, šťastie, pokoj Boží.

Vianočné priania a pozdravy 2022
Foto: Pixabay

Vianočné pohľadnice: vianočné priania s obrázkom, priania 2024, gif

Zvyk posielania vianočných pohľadníc sa preniesol aj do elektronickej podoby. Pohľadnice môžete posielať viacerými formami. Môžete poslať e-mail s vybranou fotografiou a textom, čo je asi najjednoduchšie.

Pohľadnice môžete poslať aj formou MMS, ktoré pôsobia vďaka veľkým formátom displejov na smartfónoch veľmi pekne. Mladšie generácie preferujú asi najviac posielanie vianočných pohľadníc prostredníctvom sociálnych médií. Obľúbené sú vianočné gify, pri správnom výbere a dobrej kombinácie obrázku a textu tiež určite potešia každú vekovú kategóriu.

sipka Tipy na najlepšie vianočné filmy v TV programe nájdete aj TU.

Vianočné priania vtipné

Radi dostávate humorné priania? Alebo ich radi posielate? Potešte vašich blízkych vtipným vianočným e-mailom, SMS, či pohľadnicou. Veď smiech a úsmev sú sami o sebe tým najlepším darčekom a liekom. Prečítajte si niekoľko milých a vtipných prianí na inšpiráciu.

  • V živote prejdeme štyrmi štádiami života: 1. Veríš v Santa Klausa 2. Neveríš v Santa Klausa 3. Hráš Santa Klausa 4. Vyzeráš ako Santa Klaus. Prajeme krásne Vianoce a gratulujeme, že ste úspešne dospeli do posledného štádia!
  • Vianoce sú skutočne plné zázrakov - všetky moje úspory sú zázračne fuč. Aj o tom je to pravé vianočné kúzlo. Šťastné a veselé!
  • Keď prestaneš veriť na Ježiška, je to presne ten moment, kedy si pod stromčekom začneš nachádzať spodné prádlo. Snáď aspoň bude v správnej veľkosti. Krásne Vianoce!
  • Vianoce sú ako tvoja robota. Za všetkou tou drinou stojíš ty, no zásluhy si pripíše vždy ten tučný chlapík v kostýme. Krásne, šťastné a veselé!
  • Ahoj. Bol si dobrý? Nenadával si? Nekradol? Nepodvádzal? Netuneloval? Tak sa to už konečne nauč! Ja ti darčeky večne nosiť nebudem! Tvoj Ježiško.

Vianočné pozdravy z papiera: výroba, pohľadnica, s obrázkom, pinterest

Ste kreatívni a radi by ste vyrobili vianočné priania vlastnými rukami? Nesporne je to tá najoriginálnejšia cesta, ako potešiť niekoho blízkeho na Vianoce. Vo videu nižšie nájdete presný postup na výrobu niekoľkých pohľadníc, ktoré zvládnete vyrobiť aj s deťmi.

sipkaInšpiráciu na vianočné filmy nájdete v tomto článku.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Vianoce, darčeky, seniori - Zdroj Profimedia

Otváracie hodiny počas Vianoc, Silvestra a na Nový rok

Otváracie hodiny počas Vianoc, Silvestra a na Nový rok v obchodoch Lidl, Kaufland, Billa, Tesco, Coop Jednota, DM drogérie a ďalšie...

Lievance s ovocím - Zdroj Profimedia

Najlepšie recepty na lievance pre deti - banánové, s tvarohom a iné

Kto by nemiloval lievance 🥞? Malé chuťové bomby, ktoré sa dajú pripraviť rýchlo, ak niekto chce aj zdravo. Pozrite sa na naše recepty a...

Orient Express vlak

Vlak Orient Express 2024 – trasa a koľko stojí

Orient Express (tiež Orient-Express) je celosvetovo známy luxusný vlak, ktorý od 19. storočia spájal západnú Európu a Balkán, jeho...