Seriál Ginny a Georgia verzus Ženy z rodu Gilmorovcov na Netflixe

Niektoré média prirovnávajú úspešný netflixovský seriál Ginny a Georgia ku kultovému seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. Čo však majú seriály skutočne spoločné? Viac o seriáloch, postavách a deji sa dočítate nižšie.

Ginny a Georgia - Netflix Foto: Netflix/Courtesy Everett Collection

Ginny a Georgia verzus Ženy z rodu Gilmorovcov
Ginny a Georgia 2. séria
Ginny a Georgia - postavy a herci

Hodnotenie seriálu Ginny a Georgia: 8/10

  • Žáner: dráma / komédia
  • Série: seriál má 2 série po 10 epizód

Ginny a Georgia verzus Ženy z rodu Gilmorovcov - online na Netflixe

Prvú sériu úspešného seriálu Ginny a Georgia priniesol Netflix v roku 2021 a za chvíľu obsadil prvú priečku najsledovanejšieho seriálu. O dva roky neskôr, v januári 2023 nadviazala streamovacia spoločnosť druhou sériou, ktorá tiež zaznamenala pozitívne divácke ohlasy.

Seriál rozpráva príbeh o dvojnásobnej matke Georgii (Brianne Howey), ktorá utiekla z domu a v pätnástich rokoch otehotnela. Odvtedy sa pretĺkala životom, ako vedela. Na prvý pohľad krásna blondínka však skrýva mnoho tajomstiev. Georgiin osud sledujeme od momentu, kedy sa presťahuje do malého mestečka v Novom Anglicku so svojou dcérou Ginny a synom. Čerstvá vdova sa postupne usadzuje, nachádza nových priateľov a lásku. Z flashbackov sa postupne divákom odkrýva jej minulosť.

Niektoré média prirovnávajú seriál Ginny a Georgia ku kultovému seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov, ktorý má 7 sérií a vznikal v rokoch 2000–2007. Avšak, okrem podobnosti v hlavných dvoch postavách, nemajú seriály spoločné takmer nič. Zatiaľ, čo Ženy z rodu Gilmorovcov sú komediálny seriál, Ginny a Georgia je dramatický seriál s komediálnymi prvkami. Obidva seriály nájdete na streamovacej platforme Netflix.

Ženy z rodu Gilmorovcov majú jednoduchú dejovú linku, zápletky sú väčšinou lineárne a seriál prekvapí len málokedy. Na druhej strane Ginny a Georgia prináša mnoho nečakaných zvratov. Diváci postupne poznávajú hlavnú postavu Georgiu, ktorá sa na prvý pohľad javí ako naivná blondínka. Na konci druhej epizódy je to však prefíkaná kriminálnička, ku ktorej nebol osud úplne zhovievavý. A tak spravodlivosť zobrala do svojich rúk.

Ginny a Georgia 2. séria - obsah a trailer (2 season)

Druhá séria seriálu Ginny a Georgia začína v momente, kedy Ginny a jej nevlastný brat Austin bývajú u Ginninho otca Ziona. Druhá séria posúva vzťah medzi matkou Georgiou a jej dcérou Ginny na inú úroveň a hlbšie sa venuje témam ako: sebapoškodzovanie, depresie a rasizmus. Georgiu postupne dobieha jej minulosť, ale aj temnejšie momenty z prítomnosti. Podarí sa slobodnej matke dvoch detí nájsť pokoj v mestečku Wellsbury?

sipka Prečítajte si o pokračovaní kultového seriálu Sex v meste!

Ginny a Georgia - tvorcovia, postavy a herci (Ginny, Georgia, Marcus, Austin…)

Autorkou celého projektu, aj hlavnou scenáristkou je Sarah Lampert. Réžie sa ujali - Anya Adams, Renuka Jeyapalan, Sudz Sutherland, Aleysa Young a Catalina Aguilar Mastretta. V tabuľke nižšie nájdete prehľad hlavných postáv, ich charakteristiku a mená hercov, ktorí postavu stvárnili.

Hlavné postavy seriálu Ginny a Georgia
Postava Herec/Herečka Charakteristika postavy
Georgia Miller

Brianne Howey

Nikki Roumel (ako tínedžerka Georgia)

Slobodná matka Ginny a Austina.
Virginia "Ginny" Miller Antonia Gentry 15 ročná dcéra Georgie Miller.
Austin Miller Diesel La Torraca 9 ročný syn Georgie Miller, Ginnin nevlastný brat.
Ellen Baker Jennifer Robertson Susedka Millerovcov, matka dvojičiek Marcusa a Max.
Marcus Baker Felix Mallard Syn Ellen Baker, dvojča Max a prvá láska Ginny.
Maxine "Max" Baker Sara Waisglass Dcéra Ellen Baker, ktorá sa otvorene prezentuje ako lesba. Dvojča Marcusa a zároveň nová najlepšia kamarátka Ginny.
Paul Randolph Scott Porter Starosta Wellsbury, ktorý je najznámejším a najžiadanejším starým mládencom v meste. Georgiin partner.
Joe Raymond Ablack Majiteľ miestnej reštaurácie Blue Farm Café. Je tajne zamilovaný do Georgie.
Abby Katie Douglas Kamarátka Ginny a Max, ktorá má problém so svojim vzhľadom a rozvádzajúcimi sa rodičmi.
Norah Chelsea Clark Kamarátka Ginny a Max.

Bude sa natáčať Ginny a Georgia 3. séria?

Doteraz nevydal Netflix žiadne oficiálne stanovisko, či sa bude natáčať 3. séria seriálu Ginny a Georgia. Podľa herečky Brianne Howey, ktorá v seriáli stvárnila hlavnú postavu Georgiu počíta aj so scenáristkou seriálu Sarah Lampert dokonca so 4 sériami. Či sa ich však podarí zrealizovať nie je zatiaľ jasné. Keď vydá Netflix nové informácie o pokračovaní seriálu, tak vás budeme informovať.

sipka Prečítajte si, ako sledovať Marvel filmy po sebe!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Survivor

Survivor: vysielanie, súťažiaci a kto vypadol

Tretia séria obľúbenej reality show Survivor Česko a Slovensko odštartovala na Voyo a TV Nova. Viac o účastníkoch, dueloch a výsledkoch sa...

klamstvo.jpg

Klamstvo: nový seriál na TV Markíza, herci, program a vysielanie

Televízia Markíza uviedla na svoje obrazovky 20. februára 2023 nový seriál Klamstvo. Prvá epizóda sa stala najsledovanejším programom dňa.

harry-potter-vsetjy-diely-filmy-postavy.jpg

Harry Potter - filmy, postavy, ako idú časti za sebou

Kultové knihy a filmy o Harrym Potterovi fascinujú ľudí po celom svete už od roku 1997, kedy uzrela svetlo sveta prvá kniha o mladom...