Majstrovstvá sveta juniorov v MMA: program, výsledky, Slováci

Zmiešané bojové umenia sú športom, ktorý v posledných rokoch napreduje raketovou rýchlosťou. Nebojujú však len dospelí muži a ženy, ale aj MMA-mládež. A práve najlepších fighterov z radov chlapcov a dievčat čaká začiatkom novembra premiérový svetový šampionát, na ktorom nebudú chýbať ani Slováci.

INFOPRAVIDLÁPROGRAM A VÝSLEDKYSLOVÁCI

Leg kick v podaní mladej MMA fighterky - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Hodnotenie MS juniorov v MMA: 7,8/10

  • Termín: 3. - 6.11. 2022
  • Miesto: Nashville, Tennessee, USA
  • Veková kategória: od 8 do 17 rokov

U18 International MMA Championships: termín (dátum), miesto informácie

Premiérový svetový šampionát juniorov v MMA sa odohrá 3. až 6. novembra 2022 v americkom meste Nashville, Tennessee. Turnaj je otvorený pre chlapcov aj dievčatá vo veku od 8 do 17 rokov, ktorí pôsobia v rámci organizácie GAMMA alebo vo zväzoch, ktorým GAMMA odobrila účasť na tomto podujatí.

Majstrovstvá sveta juniorov v MMA: pravidlá, váhové kategórie

Okrem vekového obmedzenia organizátori vypísali 15 váhových kategórií pre dievčatá a 23 váhových kategórií pre chlapcov. V porovnaní s klasickým "dospeláckym" MMA sa nebude bojovať v klietke, ale na tatami s rozmermi 10 x 10 metrov. Aby sa obmedzilo riziko zranení, dovolené sú len údery na telo; údery na hlavu nie sú povolené.

Program MS v MMA juniorov 2022 asociácie GAMMA (USA): zápasy, výsledky

Na tomto mieste zverejníme program, zápasy a nakoniec aj výsledky slovenských zástupcov na šampionáte. Žrebovanie duelov prebehne vo štvrtok, hlavný súťažný program následne od piatka do nedele. Fanúšikom bojových športov pripomíname, že v tomto časovom rozmedzí, konkrétne v sobotu 5.11., sa uskutoční aj prvý turnaj Fabriq MMA v Trnave.

Nominácia Slovenska na juniorské MS v MMA 2022 (Nashville)

Slovenská výprava bude mať osem mladých bojovníkov, ktorí sa v početnej medzinárodnej konkurencii iste pokúsia o nejaký ten cenný kov. Cinknúť by to mohlo napríklad Patrikovi Zelovičovi, ktorý má zatiaľ bilanciu 10 výhier, 1 prehra a 1 remíza. Nižšie nájdete ich menný zoznam i klubovú príslušnosť.

  • Kenkyo Poprad: Alex Gažík, Gabriela Majerčáková, Michal Kožuch
  • Gracie Barra Pitbull Nitra: Patrik Zelovič, Lukáš Zubčák, Oliver Guzmický
  • Pit Gym Levoča: Dávid Kedžuch junior, Alex Koky

MS v MMA chlapci a dievčatá do 18 rokov: kde sledovať priamy prenos?

Priame prenosy z turnaja bude vysielať samotná organizácia GAMMA cez tento link a možno aj cez svoj oficiálny YouTube. Nedá sa očakávať, že podujatie tohto druhu uvidíme na obrazovkách slovenských alebo českých športových televízií, prípadne stávkových kancelárií. Stať sa to ale môže...

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Juraj Slafkovský - životopis a štatistiky

Juraj Slafkovský: profil slovenského hokejistu - životopis a štatistiky

Juraj Slafkovský je slovenský hokejový útočník, ktorý sa stal jednotkou draftu NHL 2022 a podpísal zmluvu s tímom Montreal Canadiens. V...

LEGO MASTERS TV Markiza

Súťaž LEGO MASTERS na TV Markíza - súťažiaci a výsledky

Od júna prichádza na obrazovky televízie Markíza a Nova rodinná šou LEGO MASTERS, v ktorej bude súťažiť šesť dvojíc o titul najlepšieho...