Film Martin Škrtel: Buď, alebo – ukážka, premiéra, zaujímavosti

Martin Škrtel patrí k najvýraznejším postavám futbalového Slovenska v ére samostatnosti. Viac ako 20-ročná profesionálna kariéra špičkového stredného obrancu sa dočkala filmového spracovania, ktoré by malo stáť za to.

Martin Škrteľ, Spartak Trnava - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Martin Škrtel: Buď, alebo – premiéra v kinách 28. septembra 2023

Cez Prievidzu a Trenčín do mužstiev ako Zenit Petrohrad, FC Liverpool či Fenerbahce Istanbul. Kariéra, o akej sa rodákovi z Handlovej možno ani nesnívalo. Je vôbec možné vtesnať viac ako 20 rokov života do snímky, ktoré nemá ani 100 minút?

To sa dozvieme už 28. septembra, kedy sa do kín dostane film Martin Škrtel: Buď, alebo. Snímka mapuje futbalový život legendárneho obrancu a bývalého kapitána slovenskej reprezentácie. Žiadna love story, ale skutočný príbeh, ktorý sa nevyhýba ani kontroverziám.

Martin Škrtel: Buď, alebo (film)
✏️ Žáner: Životopisný, dokumentárny
🎞️ Dĺžka: 97 minút
🎭 Účinkujú:
Martin Škrtel, Rafael Benítez, Luis Suarez, Steven Gerrard, Jamie Carragher
Premiéra: štvrtok 28. septembra 2023

Film Martin Škrtel – predpremiéra 10. 9. v Trnave: Noc s legendou vstupenky a program

O devätnásť dní skôr ako oficiálna premiéra sa priamo na štadióne v Trnave chystá podujatie s názvom Noc s legendou. Súčasťou programu bude stretnutie s hlavným protagonistom filmu, hudobné prekvapenie a na záver premietanie filmu o Martinovi Škrtelovi.

Vstupenky na event už sú v predaji, no pomerne rýchlo sa míňajú. Tie drahšie, tzv. Meet and Greet zahŕňajúce stretnutie a fotku s Martinom, sú už nedostupné. Lístky na voľné sedenie na severnej tribúne si však stále ešte môžete kúpiť; stoja desať eur a predávajú sa online cez Maxiticket.

sipka Kúpiť lístky na predpremiéru filmu o Martinovi Škrtelovi

Dokument (životopis) Martin Škrtel – Buď, alebo: teaser, YouTube

Nový film o Martinovi Škrtelovi (Buď, alebo): obsah, herci, účinkujúci

Film s podtitulom Buď, alebo mapuje futbalovú kariéru Martina Škrtela, svojho času jedného z najlepších futbalových obrancov na svete. Samotný Martin v ňom odhalí aj zákulisie svojho civilného a rodinného života, ktorý si inak dôkladne chráni.

Vo filme vystupujú Škrtelovi bývalí spoluhráči z reprezentácie ako Ján Ďurica či Marek Hamšík. Zaznejú však aj názory trénera Rafaela Beníteza, ktorý Martina priviedol do Liverpoolu, a legiend ako Steven Gerrard, Jamie Carragher a Luis Suárez.

Samotný Martin sa nechal počuť, že k filmovaniu pristúpil veľmi otvorene a úprimne. Zlomové momenty svojej kariéry popisuje tak, ako ich sám s odstupom času vidí, a údajne sa nevyhýba ani kontroverzným momentom.

Martin Škrtel - réžia filmu: Petr Větrovský (Attila Végh, Jan Koller)

Na filme sa režisérsky podieľal Petr Větrovský, ktorý už natočil viaceré snímky o slávnych športovcoch; konkrétne sa jedná o film Attila (hodnotenie 66 % na ČSFD), Attila Végh - splnený sen (77 % na ČSFD) a Jan Koller: Příběh obyčejného kluka (78 % na ČSFD). Práve vo filme o Janovi Kollerovi sa objavil aj Martin Škrtel a práve tam niekde sa zrodila myšlienka natočiť film aj o slovenskej futbalovej legende.

Film o filme Martin Škrtel #37 (epizóda Liverpool)

V rámci natáčania filmu sa jeho tvorcovia spolu s hlavnou hviezdou dostali na viaceré miesta, kde Martin počas svojej kariéry účinkoval. Pozrite si zhruba 8-minútový film o filme, ktorý sa natáčal v Liverpoole pri príležitosti zápasu legiend Manchestru United a FC Liverpool.

Martin Škrtel kariéra: Petrohrad, Liverpool, Spartak Trnava, Slovensko

Martin Škrtel sa narodil 15. decembra 1984 v Handlovej. Mládežnícke roky strávil v Baníku Prievidza, odkiaľ v roku 2001 prestúpil do Trenčína. Po dvoch sezónach pod hradom Matúša Čáka sa Škrteľ sťahoval do Zenitu Petrohrad, za ktorý odohral 113 zápasov.

V roku 2007 prestúpil do tímu FC Liverpool. S mužstvom z mesta Beatles vybojoval dvakrát druhú priečku v Premier League a trofej za víťazstvo v League Cupe. Celkovo zaň odohral 320 zápasov a strelil 18 gólov. Po deviatich sezónach v Anglicku prestúpil v roku 2016 do tureckého Fenerbahce.

Neskôr Martin Škrtel hral aj za Istanbul Basaksehir a Spartak Trnava, v ktorého drese 22. mája 2022 ukončil profesionálnu kariéru. 104-násobný slovenský reprezentant však futbal naďalej hráva, pôsobí totiž na oblastnej úrovni v klube FK Hajskala z rodnej obce Ráztočno.

Martin Škrtel: kariéra a úspechy
Tím Roky Zápasy/góly Úspechy
Trenčín 2001-2004 45/8 -
Petrohrad 2004-2007 113/5 Ligový titul (2007)
Liverpool 2007-2016 320/18 League Cup (2012)
Fenerbahce 2016/2019 119/7
Basaksehir 2019-2021 44/4 Ligový titul (2020)
Trnava 2021-2022 21/1 Slovenský pohár (2022)

Martin Škrtel si so slovenskou repre zahral na Majstrovstvách Európy (2016) i Majstrovstvách sveta (2010). V roku 2005 získal cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov na Slovensku a v rokoch 2007, 2008, 2011 a 2012 sa stal najlepším futbalistom Slovenska.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Spartak Trnava, sezóna 2022/2023 - Zdroj Profimedia

Voyo seriál Do neba a do pekla: Spartak Trnava

Osemdielny seriál zo zákulisia futbalového klubu Spartak Trnava. Oslávte storočnicu Spartaka tak, ako sa patrí: Trnava do teho!

Futbal, hráči, lopta - Zdroj KeithJJ, Pixabay

Turnaj snov: informácie, premiéra, recenzie

Dokumentárna tragikomédia z prostredia dedinského futbalu. Uspeje rumunské mužstvo na turnaji na Slovensku❓ Premiéra filmu už 10.11. 2022❗

Pri zápasoch Nicka Kyrgiosa nie je núdza o emócie - Zdroj Speed Media/Icon Sportswire, Profimedia

Break Point: seriál z tenisového prostredia na Netflixe

Dokument z prostredia špičkového tenisu ⏩ Od tvorcov seriálu Drive to Survive ⏩ Premiéra 13. januára 2023 na Netflixe!