Čo je Android TV a aké sú jeho najväčšie výhody?

Android TV pracuje s rovnakým operačným systémom ako mobilné telefóny alebo tablety. Vďaka tomu si môžete inštalovať najrôznejšie aplikácie, pozerať videá rôznych formátov a užívať si hranie obľúbených hier. Tieto inteligentné televízory vám prinášajú takmer neobmedzené možnosti zábavy.

tv Foto: Proxima Studio/Shutterstock.com

Čo je Android TV?

Ide o typ inteligentnej televízie, ktorá vám umožní oveľa viac ako iba sledovanie filmov a seriálov. Široké možnosti vám otvára Google Play obchod s aplikáciami. Na hranie hier sa dá použiť Bluetooth joystick, Android TV môže fungovať aj ako emulátor klasických Nintendo hier.

Výhodou je aj to, že softvér Google Assistant dokáže pomocou hlasového ovládania kontrolovať ostatné smart zariadenia v domácnosti, odpovedať na otázky či vyhľadávať správy z domova aj zo sveta.

Vaše súkromie je však chránené, pretože je potrebné zapnúť ho v Android TV. Určite treba spomenúť aj fakt, že sa nemusíte obmedzovať iba na aplikácie v Google Play, ale pokojne môžete inštalovať aj iné. Tým sa možnosti využívania opäť len rozširujú.

Aký je rozdiel medzi Android TV a android box?

Je potrebné povedať, že Android TV nie je to isté ako a Android TV box. Android TV box je zariadenie, ktorým rozšírite funkcie bežného televízora. Toto riešenie je vhodné pre tých, ktorí si nechcú kupovať nový smart televízor, ale radi by využívali jeho možnosti. Stručne povedané, toto zariadenie spraví z obyčajného televízora smart TV.

Android box však nemá všetky funkcie smart alebo Android TV, avšak môžete sledovať streamovacie stanice, hrať hry alebo počúvať rádio cez internet. Android TV je finančne náročnejší ako box, prináša však viac funkcií a pohodlnejšie užívateľské rozhranie. Prostredie Android je moderné, prispôsobiteľné a intuitívne, takže ovládanie je skutočne jednoduché.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Ako naladiť RTVS 3

Ako naladiť RTVS 3 cez anténu či Skylink alebo live cez internet

Ako naladiť Trojku na televízore cez anténu alebo satelit? Ako sledovať RTVS 3 live cez internet na počítači alebo na mobile?

Slovenský rozhlas, budova - Zdroj Profimedia

Od 1. júla 2023 sa rušia koncesionárske poplatky RTVS!

Zrušenie koncesionárskych poplatkov prijal parlament v piatok 17. februára 2023. Prijatá zmena má nadobudnúť účinnosť od 1. júla 2023.

Železničné stanica Bratislava - Zdroj Marko Erd/SME, Profimedia

Kto má nárok na lístok na vlak zadarmo?

Máte nárok na cestovanie vlakom zadarmo? Zistite to v našom článku! Podrobné informácie o 100% zľavách z cestovného ŽSSK pre rok 2024.