Svetový pohár v alpskom lyžovaní Tremblant: výsledky, program, naživo

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien pokračuje piatou zastávkou v kanadskom lyžiarskom stredisku Tremblant. Ženské pretekárky čakajú dve technické disciplíny obrovského slalomu. Petra Vlhová si bude chcieť naprviť chuť po nevydarenom obovskom slalome v Killingtone. Kedy bude štartovať? Čítajte viac v článku.

INFOPROGRAMNAŽIVOPETRA VLHOVÁ PORADIEMONT TREMBLANT

Petra Vlhová na trati obrovského slalomu - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Svetový pohár Tremblant 2023: info, čas a miesto

Piata zastávka Svetového pohára bude patriť Kanade. Vrcholné podujatie alpského lyžovania sa presúva po 40 rokoch do lyžiarskeho strediska Mont-Tremblant. Obrovský slalom je naplánovaný na sobotu 2. a nedeľu 3. decembra už tento víkend. Kliknite na obrázok nižšie a sledujte s Tipsportom preteky alpského lyžovania live!

tipsport-lyzovanie-alpske.jpeg

SP Tremblant – lyžovanie program dnes: prvé a druhé kolo, výsledky, Petra Vlhová štartová listina

Obrovský slalom je disciplínou v ktorej vie zabojovať širšie spektrum lyžiarok. Medzi ne patrí jednoznačne aj Petra Vlhová, ktorá vstúpila do novej sezóny vyrovnane a sebavedomo. Ukazuje, že má opäť šancu zabojovať o krištáľový glóbus.

V sobotu je štart prvého kola obrovského slalomu naplánovaný na 11:00 miestneho času, druhé kolo o 14:15. Keďže treba rátať s viachodinovým časovým posunom, na Slovensku si potom obidva ,,obráky" pozrieme vo večerných hodinách.

SP TREMBLANT 2023: PROGRAM A VÝSLEDKY
OBROVSKÝ SLALOM TERMÍN VÝSLEDKY
1. kolo 2.12., 17:00 1. F.Brignone (ITA) 1:06.50
2. S.Hector (SWE) +0.11
3. L.Gut-Behrami (SUI) +0.35
4. P.Vlhová (SVK) +0.40
2. kolo 2.12., 20:15 1. P.Vlhová (SVK) 1:08.26
2. M.Shiffrin (USA) +0.01
3. F.Brignone (ITA) +0.19
Celkové poradie (sobota) 1. F.Brignone (ITA) 2:14.95
2. P.Vlhová (SVK) +0.21
3. M.Shiffrin (USA) +0.29
1. kolo 3.12., 17:00 1. P.Vlhová (SVK) 1:06:46
2. M.Shiffrin (USA) +0.05
3. L.Gut-Behrami (SUI) +0.29
2. kolo 3.12., 20:15 1. F.Brignone (ITA) 1:04.27
2. C.Direz (FRA) +0.11
3. V.Grenier (CAN) +0.42
23. P.Vlhová (SVK) +1.49
Celkové poradie (nedeľa) 1. F.Brignone (ITA) 2:11.95
2. L.Gut-Behrami (SUI) +0.33
3. M.Shiffrin (USA) +0.39
5. P.Vlhová (SVK) +0.67

sipka Štartovacie čísla do nedeľné obrovského slalomu:

  1. Lara Gut-Behrami (Švajčiarsko)
  2. Valerie Grenier (Kanada)
  3. Federica Brignone (Taliansko)
  4. Mikaela Shiffrin (USA)
  5. Marta Bassino (Taliansko)
  6. Petra Vlhová (Slovensko)
  7. Sara Hector (Švédsko)
  8. Paula Moltzan (USA)
  9. Maryna Gasienica-Daniel (Poľsko)
  10. Ana Bucik (Slovinsko)

Svetový pohár Kanada Tremblant: LIVE, kde sledovať obrovský slalom, naživo v TV

Zastávky svetového pohára vysiela najmä stanica JOJ Šport (s výnimkou pretekov z Rakúska). Výkony Petry Vlhovej a ostatných lyžiarok tak môžeme sledovať naživo. V sobotu 2.12. začína na JOJ Šport od 16:30 štúdio s moderátorom a odborníkom (profesionálnym lyžiarom Andrasom Žampom) a od 17:00 začína vysielanie obrovského slalomu. Rovnaký program bude aj v nedeľu.

Naživo si tieto preteky môžete pozrieť aj na Tipsport TV, ktorá ponúka live prenosy z rôznych športových podujatí. Ak sa zaregistrujete ihneď, získate bonus vo výške až 20 eur a k tomu týždenný prístup k obľúbeným športovým prenosom ZDARMA!

Tipsport - registruj sa a vsaď si online

Svetový pohár alpských lyžiarok 2023/2024 – výsledky, priebežné poradie, šanca Petry Vlhovej

Petra Vlhová začala ročník 2023/2024 Svetového pohára tretím miestom v obrovskom slalome v rakúsom Söldene na ľadovci Rettenbach. Nasledovali výborné súťažné dni vo fínskom Levi, kde sa dočkala aj slalomového triumfu. Druhý slalom v Levi jej však nevyšiel, o pódiové umiestnenie ju pripravil nešťastný "špicar". V Killingtone jej prvý deň nepriniesol želané výsledky (10.miesto v obrovskom slalome), no slalom zajazdila oveľa lepšie (2.miesto).

V zámorí si Petra musela zvykať na iné snehové podmienky – sneh v amerikom Killingtone je podľa bývalého trénera Vlhovej Rastislava Mažgúta suchší a Slovenke viac vyhovuje úprava svahu a sneh v európskych lyžiarskych strediskách:

"Slovenka je typ lyžiarky, ktorá používa svoju silu a pri tomto americkom snehu je to kontraproduktívne. Na túto podložku treba viac citu. Má silovejší prejav ako pretekárky, ktoré jazdia jemnejšie a nezabárajú sa toľko do snehu. Nemajú potom tak veľké straty." povedal pre sportnet.sme.sk Mažgút. Ani tento fakt však Petre nebránil v Killingtone zisku 80 bodov za druhé miesto v slalome.

Vlhová aktuálne stále trénuje v Amerike, neskôr sa presunie do Tremblantu. Svoje bodové skóre v disciplíne obrovský slalom môže v Kanade len vylepšiť, aktuálne vedie v tejto technickej disciplíne Švajčiarka Gut-Behrami (200 bodov). Vlhovej Patrí šieste miesto s 86 bodmi v tabuľke.

Mont Tremblant – nadmorská výška, zjazdovka Flying Mile, lyžiarske stredisko Tremblant, sociálne siete

Mont Tremblant je mesto v Severnej Amerike, známe najmä obľúbeným lyžiarskym strediskom. Nachádza sa v pohorí Leurentian v Quebecu v Kanade, približne 130 kilometrov od Montrealu. Súčasná obec so štatútom mesta vznikla v roku 2000. Samotné stredisko Mont-Tremblant Ski Resort sa nachádza sedem kilometrov od mesta na úpätí hory Mont-Tremblant. Názov ,,Mont-Tremblant" v doslovnom preklade znamená ,,chvejúca sa hora".

Lyžiarske stredisko získalo zelenú na usporadúvanie obrovského slalomu SP až po 40 rokoch. Lyžiarky budú štartovať z nadmorskej výšky 590 m a končiť vo výške 270 metrov nad morom. Dĺžka trate s názvom Flyinf Mile je niečo vyše 1,1 kilometra. Svah môže pretekárky prekvapiť, prvý úsek je strmý a často ľadový, už malá chyba môže znížiť ich  rýchlosť. Veľa bude závisieť aj od spôsobu rozostavenia bránok, či poveternostných podmienok.

Sledujte aktuality zo strediska Mont-Tremblant tu:

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Petra Vlhová na svahu v Soldeu (2023) - Zdroj Profimedia

Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien: kalendár, poradie

58. sezóna Svetového pohára celkovo a 12. sezóna Petry Vlhovej: kalendár pretekov, program, disciplíny, výsledky, poradie, livestream.

Petra Vlhová s trofejou za víťazstvo v pretekoch Svetového pohára - Zdroj Profimedia

Petra Vlhová – program dnes a zajtra, výsledky a priamy prenos

Petra Vlhová vo svojej 12. sezóne vo Svetovom pohári alpských lyžiarok ⛷️ Pozrite si program a výsledky našej najlepšej lyžiarky!

Kliknite SEM a sledujte SP v alpskom lyžovaní 2023/2024 naživo!

Kde sledovať SP v alpskom lyžovaní: priame prenosy, livestream

Svetový pohár je najprestížnejšou udalosťou v alpskom lyžovaní ❄️ Kde podujatie sledovať? ⛷️ pozrite si lyžovanie žien a mužov online,...