SP lyžovanie Zermatt Cervinia ženy: program dnes, výsledky online

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien pokračuje zastávkou v Zermatt-Cervinii. Mužský zjazd zrušili pre snehovú búrku. Lyžiarom tak úvod sezóny 2023/2024 stále nevychádza. Organizátori sa pokúsia o reparát už tento víkned, kedy by sa mali na štart postaviť ženy. V ktorý deň začínajú tréningy a zúčastní sa zjazdu aj Petra Vlhová? Dočítate sa nižšie.

Informácie – Program – Trasa Live

Svetový pohár v alpskom lyžovaní Zermatt Cervinia, v pozadí Matterhorn - Zdroj Profimedia Foto: Profimedia

Svetový pohár 2023: zjazd Zermatt-Cervinia ženy - základné informácie, miesto, čas

Prvé body do hry o veľký krištáľový glóbus si pretekárky pripísali už v Söldene a v Levi. Petra Vlhová má zatiaľ 100 bodov a chystá sa na obrovský slalom a slalom v zámorí. V rámci každej diciplíny sa súťaží aj o tzv. malý krištáľový glóbus. Minulý rok si odniesla malý krištáľový glóbus za disciplínu zjazd talianska zjazdárka Sofia Goggia, ktorá nazbierala 740 bodov. Kto to bude tentoraz? Unikátny zjazd na švajčiarsko-talianskej hranici začína v sobotu 18.11. a pokračuje v nedeľu 19.11. Výherkyňa oboch zjazdov môže zarobiť až 176 tisíc eur.

Kliknite TU a spustite livestream zjazdu v rámci podniku SP Zermatt Cervinia

SVETOVÝ POHÁR ZERMATT-CERVINIA
🗓️ Dátum: 18.11. a 19.11. 2023
⛰️ Miesto: Zermatt (Švajčiarsko) Cervinia (Taliansko)
💸 Finančná odmena: 60 tisíc frankov za víťazstvo
50 tisíc frankov prémia za víťazstvo v oboch zjazdoch
🌐︎ Minuloročná držiteľka malého krištáľového glóbusu v zjazde: Sofia Goggia

SP lyžovanie Zermatt Cervinia program – ženy zjazd 18. a 19. 11. 2023: tréningy, žrebovanie štartových čísiel, výsledky, Petra Vlhová

Minulý rok sneh nebol, tento rok je ho priveľa. Minuloročný zjazd žien v Zermatte zrušili pre teplé počasie a nedostatok snehu. Prvé zjazdy na svahu na pomedzí dvoch krajín (Švajčiarska a Talianska) teda stále čakájú na svoju premiéru.

Mužom počasie neprialo, ženy sa možno preteku dočkajú. Stredajší tréning však organizátori zrušili. V predvečer preteku (17.11.) by malo byť na programe losovanie štartovacích čísel. Zjazdu sa zúčastnia pretekárky, ktoré vynikajú v tejto disciplíne (Sofia Goggia, Lara Gutová-Behramiová, ale aj Michaela Shiffrin).

  • Slovenka Petra Vlhová ostáva trénovať vo Fínsku na preteky v Kanade a Amerike.
SP ZERMATT CERVINIA 2023 (ŽENY)
Disciplína Termín Výsledky
Zjazd - Ž 18.11., 11:45 zrušené (silný vietor)
Zjazd - Ž 19.11., 11:45 zrušené (silný vietor)

Zjazd ženy Svetový pohár 2023: špecifiká trasy, prevýšenie, Gran Becca

Zjazdová trať Zermatt/Cervinia sa nachádza na svahu s názvom "Gran Becca", čo v miestom dialekte znamená "veľký kopec". Trať začína vo výške 3800 metrov n.m. na vrchole Goblin di Rollin na Švajčiarskej strane a končí vo výške 2865 m.n.m. v Laghi Cime Bianche nad Cerviniou v Taliansku.

Celková dĺžka trate je viac ako 4 km s prevýšením takmer 1000 m. Preteky žien budú na rovnakej trati ako mali naplánované muži, no začínajú o niečo nižšie. Preto nebudú v prvej časti zjazdovky naberať takú rýchlosť, akou by išli muži. Skoky sú tiež prítomné až v dolných dvoch tretinách trate. Túto zjazdovku navrhol bývalý olympijský šampión z roku 2010, Švajčiar Didier Défago.

Vrch trate budú mať pretekárky čistý s dlhými zjazdovými oblúkmi, potom nabehnú na prvý veľký skok pred kĺzaním do časti s názvom "Testa Grigia", kde pretekárky prekročia hranicu do Talianska. Od tohto bodu sa trať väčšmi ponáša na Super-G zjazdovku, ktorá končí veľkým skokom s dĺžkou asi 80 metrov. Zaujímavosťou je tiež, že diváci by mali vidieť takmer 50% preteku.

Kde sledovať zjazd Zermatt Cervinia žien: TV, livestream, online, priamy prenos

Prenos premiérového zjazdu v tejto sezóne zabezpečí televízia JOJ Šport. Bonusom je komentár odborníka. Vysielanie je naplánované od 11:45. JOJ Šport má licenciu na vysielanie pretekov Svetového pohára s výnimkou podujatí z Rakúska. Tie nebude vysielať ani online televízia Tipsport TV, no ponúkne zaregistrovaným užívateľom naživo tento zjazd a ostatné preteky v rámci sezóny. Pretek si môžete zapnúť aj na Eurosprte 1 v doprovode českého komentátora.

Kliknite TU a spustite livestream zjazdu v rámci podniku SP Zermatt Cervinia

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Petra Vlhová s trofejou za víťazstvo v pretekoch Svetového pohára - Zdroj Profimedia

Petra Vlhová – program dnes a zajtra, výsledky a priamy prenos

Petra Vlhová vo svojej 12. sezóne vo Svetovom pohári alpských lyžiarok ⛷️ Pozrite si program a výsledky našej najlepšej lyžiarky!

Petra Vlhová, ceremoniál po pretekoch v Levi - Zdroj AP Photo/Alessandro Trovati, Profimedia

SP v alpskom lyžovaní ženy – slalom v Levi: výsledky, Petra Vlhová

Druhé preteky SP v alpskom lyžovaní žien ❄️ Slalom v Levi - najsevernejšie položenom stredisku Svetového pohára ❄️ Livestream v článku...

Kliknite SEM a sledujte SP v alpskom lyžovaní 2023/2024 naživo!

Kde sledovať SP v alpskom lyžovaní: priame prenosy, livestream

Svetový pohár je najprestížnejšou udalosťou v alpskom lyžovaní ❄️ Kde podujatie sledovať? ⛷️ pozrite si lyžovanie žien a mužov online,...