Letná olympiáda 2024 v Paríži LIVE: program, vstupenky

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Rok 2024 bude rokom športu. Blíži sa totiž najväčší športový sviatok, letné OH 2024 v Paríži. Aký je program? Pribudli nejaké nové disciplíny? Dajú sa už kúpiť lístky? Ako bude vyzerať maskot či logo LOH 2024? Vieme už niečo o slovenskej výprave a nominácii? Čo vlastne znamenajú olympijské kruhy? V našom článku sme pre vás zhrnuli všetko dôležité.

Víťazný oblúk v Paríži odetý do olympijského vizuálu Foto: ČTK, Profimedia

  1. Dátum, čas, termín
  2. Olympijské symboly
  3. Program
  4. Olympijské športy
  5. Slovensko na olympiáde
  6. Vstupenky
  7. Priame prenosy

Letné olympijské hry 2024 online: čas, termín, športy, program

10 000 športovcov z 200 krajín sveta si dá presne po 100 rokoch olympijské randevú pod Eiffelovou vežou, kde bude súťažiť minimálne o 987 medailí. Naposledy sa totiž svetová športová smotánka zišla v Paríži ešte v roku 1924. Hry sa tak symbolicky vracajú do rodiska Pierrea de Coubertina, otca novodobej olympijskej myšlienky a autora slávneho citátu: "L'important c'est de participer" ("Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa.").

LOH Paríž 2024: dátum, miesto konania

Letné OH 2024 v Paríži
📅 Termín konania 26. 7. 2024 - 11. 8. 2024
🌍 Dejisko Paríž (Francúzsko)
✅ Počet športov 32
⭐ Počet disciplín 48
🏅 Počet súťaží 329
🏃‍♀️ Počet účastníkov vyše 10 000

LOH Paris 2024: Wiki, kandidáti

O usporiadanie OH sa pôvodne uchádzalo až 5 miest: okrem Paríža ešte Los Angeles, Hamburg, Rím a Budapešť. Kým trojica posledne menovaných zo súboja pomerne rýchlo vycúvala, dvaja zostávajúci kandidáti si napokon pod patronátom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) džentlmensky podelili usporiadateľské práva – LOH 2028 totiž bude hostiť práve Los Angeles. Podrobnosti o výberovom konaní nájdete na Wikipedii.

História OH: čo znamenajú olympijské kruhy

Prvý ročník moderných hier sa uskutočnil v roku 1896. Uskutočnili sa v gréckych Aténach, nadväzujúcich tak na antickú tradíciu starovekých športových súťaží. Svetoznámy symbol olympijských kruhov predstavilo medzinárodné olympijské hnutie v roku 1913. Aj v tomto prípade bol autorom myšlienky samotný de Coubertin.

Olympijské kruhy: farby, význam, svetadiely, obrázky

Ohľadom symboliky a významu olympijských kruhov dodnes prevažujú trochu skreslené predstavy. Nakoľko každý kruh má vlastnú farbu, stále prevláda interpretácia, podľa ktorej má každý z nich symbolizovať iný svetadiel. De Coubertinov pôvodný zámer sa však mierne odlišuje: do symbolu totiž chcel vniesť farby vlajok všetkých krajín, ktoré sa v tej dobe olympijských hier zúčastňovali.

FORTUNA online stávková kancelária

Stav si za 30 EUR bez rizika - Fortuna

FORTUNA - STAV SI ZA 30 € BEZ RIZIKA

Zaregistruj sa a získaj 30 € stávku bez rizika, 30 free spinov a LIVE prenosy na Fortuna TV!

KLIKNI TU a stav si za 30 € bez rizika

Logo olympijských hier Paríž 2024

Usporiadatelia zverejnili logo hier ešte v októbri 2019. Logo kreatívne spája niekoľko aspektov:

  • stelesňuje alegorickú bytosť Marianne symbolizujúcu Francúzsko
  • zahŕňa motív ohňa – odkaz na OH i Francúzsku revolúciu
  • celkový koncept pripomína zlatú medailu
  • ženská postava pripomína významné prvenstvo parížskej olympiády z roku 1900 – historicky prvej s účasťou žien

Maskot letnej olympiády Paríž 2024

Maskot hier bol zverejnený v novembri 2022. Aj v tomto prípade usporiadatelia zvolili veľmi nápaditý motív – namiesto obligátnych zástupcov zvieracej ríše siahli po tzv. Frýgickej čiapke. Tú totiž počas Francúzskej revolúcie nosili jakobíni a sansculoti – radikáli požadujúci spravodlivosť pre široké masy. Práve Marianne ako symbol francúzskeho národa býva často zobrazovaná s touto pokrývkou hlavy.

sipka Viac info o symboloch TU: Olympijské hry 2024 – maskot, logo, hymna

Letná olympiáda: program OH Paríž 2024, ceremoniály

Spojenie Paríža, jedného z najslávnejších miest sveta a pilieru európskej kultúry, s LOH sľubuje pompézny otvárací ceremoniál. Ten sa bude konať 26. júla 2024, avšak niektoré športoviská sa už tradične otvoria ešte pred slávnostným začiatkom hier.

Na stredu 24. júla je naplánovaný štart futbalového i rugby turnaja. Na druhý deň sa rozbehnú boje v lukostreľbe i hádzanej. Naplno však všetko prepukne v sobotu 27. júla, deň po otváracom ceremoniáli. Hry 33. olympiády potrvajú až do 11. augusta, kedy je na programe aj záverečný ceremoniál.

Letná olympiáda Paríž 2024: harmonogram, rozpis

Letné olympijské hry 2024 v Paríži – harmonogram
24. 7. 2024 štart turnajov vo futbale a rugby 7s
25. 7. 2024 štart súťaží v hádzanej a lukostreľbe
26. 7. 2024 slávnostné zahájanie 33. LOH
27. 7. 2024 prvých 14 súťaží o medaily
11. 8. 2024 posledných 13 súťaží o medaily
11. 8. 2024 slávnostné ukončenie 33. LOH

Letné olympijské športy

Svetový šport je živým organizmom a dnes už aj obrovským marketingovým kolosom. Je teda prirodzené, že jeho mapa sa neustála vyvíja a pretvára. Niektoré disciplíny rastú, iné skôr naopak. Tento fakt reflektuje aj MOV, ktorý priebežne mení zoznam olympijských športov a disciplín.

Letná olympiáda: disciplíny, športy

Súčasný zoznam pozostáva z nasledových 32 športov:

plávanie basketbal kanoistika cyklistika
gymnastika volejbal jazda na koni zápasenie
lukostreľba atletika bedminton box
breakdance šerm pozemný hokej futbal
golf hádzaná džudo moderný päťboj
veslovanie rugby 7s jachting športová streľba
skejtbording športové lezenie surfing stolný tenis
taekwondo tenis triatlon vzpieranie

Počet súťaží a medailí na OH Paríž 2024

Každý zo športov sa ďalej delí prinajmenšom na svoju mužskú a ženskú kategóriu. Často však pod jeden šport spadá hneď niekoľko disciplín. Napríklad pod plávanie radíme okrem klasických plaveckých disciplín aj plavecký maratón, skoky do vody, synchronizované plávanie či vodné pólo; pod basketbal spadá klasický basketbal i streetbal 3x3; atď. Pri celkovom počte súťaží sa tak dostaneme až na číslo 329. Hrať sa tak bude až o takmer tisíc medailí – presne 987.

Nové olympijské športy 2024

Zoznam športov sa tentoraz nijako výrazne nebude navyšovať. Pribudne iba jeden nový šport, zato však o to zaujímavejší – pre niekoho zároveň možno aj trochu prekvapivý a kontroverzný: breakdance.

Disciplína, ktorá historicky vznikla ako tanečný element hip-hopovej kultúry, je známa pre svoje dynamické, akrobatické a fyzicky nesmierne náročné prvky. Práve táto kombinácia z nej robí plnohodnotný šport aj napriek tomu, že niektorí konzervatívnejší príslušníci športovej verejnosti ohŕňali nosom.

Po druhýkrát sa na hrách predstavia súťažiaci v nasledovných disciplínach: surfing, skejtbording, športové lezenie, BMX freestyle a basketbal vo formáte 3x3 (nazývaný aj streetbal). Zo zoznamu olympijských športov, naopak, vypadli bejzbal, softbal a karate.

Futbal na letných OH v Paríži

Vo všeobecnosti dnes platí, že OH sú vrcholom športového kalendára a súťažia na nich iba tí najlepší z najlepších. Z rôznych – najmä historických – dôvodov to však neplatí vo všetkých športoch. Žiaľ, týka sa to najmä najpopulárnejšieho športu sveta, futbalu. Na mužskom olympijskom turnaji totiž tradične súťažia iba mužstvá do 23 rokov, ktoré majú možnosť doplniť svoju súpisku o troch starších hráčov.

Pre európske tímy plnia funkciu kvalifikácie ME do 21 rokov. Z minuloročného turnaja sa na OH prebojovali Španielsko, Ukrajina a Izrael. Európsku česť bude hájiť aj domáce, automaticky kvalifikované Francúzsko. Šampióni do 21 rokov z Anglicka ale na hrách budú chýbať – na OH totiž anglickí športovci reprezentujú Veľkú Britániu, ktorá ale nemá vlastnú centrálnu futbalovú asociáciu.

⭐ "Znamenalo by to pre mňa celý svet," nechala sa počuť najväčšia superhviezda súčasného francúzskeho futbalo Kylian Mbappé v súvislosti s jeho možnou účasťou na OH v Paríži ako jedného z troch hráčov nad 23 rokov v domácom výbere.
⭐ V minulosti sa na olympijskom futbalovom turnaji mihla nejedna hviezda svetového formátu, pre iných hráčov zas hry poslúžili ako odrazový mostík do veľkého futbalu.
⭐ Brazílsky mančaft v Soule 1988 zahŕňal aj neskorších majstrov sveta 1994 (Romário, Bebeto...). Celý zástup hviezd, vrátane Ronalda Nazaria, sa predstavil aj v Atlante 1996. V roku 2008 sa zo zlata potešila Argentína vedená mladým Lionelom Messim.
⭐ Vďaka 4. miestu na ME U-21 2000 sa na olympiáde 2000 v Sydney predstavili aj slovenskí reprezentanti vedení trénerom Dušanom Radolským. Hneď v prvom zápase narazili na vtedajšiu vychádzajúcu hviezdu svetového futbalu Ronaldinha.

OH 2024 Paríž online zdarma: basketbal

Prednedávnom sa americký šprintér a bronzový medailista z OH v Tokiu 2020 Noah Lyles vysmial basketbalovej lige NBA za to, že svojich víťazov tituluje ako "svetových šampiónov". Trafil klinec po hlavičke, lebo NBA nie je celosvetovou súťažou, na rozdiel napríklad od olympiády.

Už od roku 1992, kedy olympijskú Barcelonu očarila legendárna americká ekipa z NBA (nazvaná jednoducho "Dream Team") na čele s Michaelom Jordanom, sa olympijského turnaja v basketbale môžu zúčastňovať skutočne tí najlepší z najlepších. Americké superhviezdy z NBA budú môcť v Paríži napraviť svoju pošramotenú povesť z posledných MS, kde prekvapujúco obsadili len nepopulárnu štvrtú priečku.

OH Paríž naživo online sk: atletika

Aj keď súčasťou programu hier sú aj tie najpopulárnejšie kolektívne športy, kráľovnou všetkých olympijských disciplín už asi navždy zostane atletika. Jedným z vrcholov atletických disciplín budú – ako obvykle – aj šprintérske disciplíny.

V mužských disciplínach bude medzi favoritov patriť aj spomínaný Noah Lyles, ktorý spolu so Zharnelom Hughesom a Christianom Colemanom zabehol najlepší čas roku 2023 na 100 m (9,83). V ženských kategóriách sa očakáva tuhý boj medzi 5-násobnou olympijskou medailistkou Sherickou Jackson z Jamajky a americkou kométou Sha´Carri Richardson, ktorá posledné LOH vynechala kvôli pozitívnemu testu na marihuanu.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 30 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 30 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 30 € zadarmo

Letné OH v Paríži: turnaj v tenise

Ďalšou súťažou, ktorá bude pod drobnohľadom svetovej športovej verejnosti, bude nepochybne tenisový turnaj. Ženský i mužský pavúk sľubujú veľa športových zážitkov, ale o niečo viac asi predsa len bude pútať mužský turnaj.

Dôvod je jasný: fenomenálny Novak "Nole" Djokovič, podľa mnohých najlepší tenista všetkých čias, bude mať pravdepodobne poslednú šancu na získanie toho posledného, čo v jeho impozantnej zbierke chýba – olympijského zlata. Pripomeňme, že v čase parížskych hier už bude mať 37 rokov. Jeho doterajším maximom je bronz z Pekingu 2008.

Slovensko na olympiáde v Paríži: výprava, súťaže, tabuľka

Na posledných LOH v Tokiu sa predstavilo spolu 41 slovenských športovcov a športovkýň. Keďže naši zástupcovia v kolektívnych športoch už stratili šancu na postup, porovnateľný počet sa očakáva aj tento rok.

LOH Paríž 2024: nominácia Slovenska

Presný počet ale ešte nevieme – mnohé kvalifikačné podujatia totiž ešte len prebiehajú, iné sa zas ešte ani nezačali. Každodpádne, už v tejto chvíli poznáme prvé mená, ktoré budú hájiť naše farby. Nájdete ich v tabuľke na našom partnerskom webe BetArena.sk.

SYNOT TIP online stávková kancelária

Online stávková kancelária SYNOT TIP

SYNOTTIP - 40€ BEZ RIZIKA AJ BONUS

Využi najlepšiu ponuku na trhu a získaj stávku za 40 € bez rizika a vstupný bonus 2 000 €.

KLIKNI TU a stav si za 40 € bez rizika

Paríž 2024: slovenskí vlajkonosiči

Športoví fanúšikovia veľmi dobre vedia, že slávnostné otvorenie letných či zimných olympijských hier sa nikdy nezaobíde bez čestného defilé účastníkov nadchádzajúcich športových súťaží. Inak tomu nebude ani v Paríži. Slovenský výbor ale ešte do týchto chvíľ nezverejnil informácie o tom, kto ponesie slovenskú vlajku tentoraz. Na posledných OH táto česť pripadla olympijským medailistom Zuzane Rehák Štefečekovej (streľba) a Matejovi Beňušovi (vodný slalom).

Slováci na olympijských hrách v Paríži: online výsledky

O konkrétnom programe slovenských reprezentantov na letnej olympiáde je dnes ešte, pochopiteľne, predčasné hovoriť, nakoľko nie sú uzatvorené ešte ani samotné súpisky. Akonáhle bude zverejnený podrobný rozpis súťaží so slovenskou účasťou, nájdete ho na tomto mieste.

Slovensko: olympijské medaily – zlato, striebro, bronz

V novodobej histórii slovenského športu (po osamostatnení v roku 1993) naši reprezentanti zatiaľ vybojovali 32 medailí a veríme, že toto číslo narastie aj na tohtoročných hrách v Paríži. Z 32 medailí bolo 10 zlatých, 14 strieborných a 8 bronzových. Zo ZOH si zatiaľ naši športovci odniesli 10 medailí, z toho 4x zlato, 4x striebro a 2x bronz.

Slovenskí olympijskí víťazi a medailisti

🥇 ZLATO 🥈 STRIEBRO 🥉 BRONZ
ZOH 1994, Lillehammer
OH 1996, Atlanta
  • Michal Martikán (vodný slalom)
  • Slavomír Kňazovický (kanoistika)
  • Jozef Gönci (streľba)
ZOH 1998, Nagano
OH 2000, Sydney
  • Peter a Pavol Hochschornerovci (vodný slalom)
  • Matina Moravcová (plávanie) 2x
  • Michal Martikán (vodný slalom)
  • Juraj Minčík (vodný slalom)
ZOH 2002, Salt Lake City
OH 2004, Atény
  • Peter a Pavol Hochschornerovci (vodný slalom)
  • Elena Kaliská (vodný slalom)
  • Michal Martikán (vodný slalom)
  • Jozef Krnáč (džudo)
  • Jozef Gönci (streľba)
  • Juraj Bača, Michal Riszdorfer, Richard Riszdorfer, Erik Vlček (K4)
ZOH 2006, Turín
  • Radoslav Židek (snoubording)
OH 2008, Peking
  • Peter a Pavol Hochschornerovci (vodný slalom)
  • Michal Martikán (vodný slalom)
  • Elena Kaliská (vodný slalom)
  • Zuzana Štefečeková (streľba)
  • Michal Riszdorfer, Richard Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr (K4)
  • David Musuľbes (zápasenie)
ZOH 2010, Vancouver
  • Anastasia Kuzminová (biatlon)
  • Anastasia Kuzminová (biatlon)
  • Pavol Hurajt (biatlon)
OH 2012, Londýn

  • Zuzana Štefečeková (streľba)
  • Peter a Pavol Hochschornerovci (vodný slalom)
  • Michal Martikán (vodný slalom)
  • Danka Barteková (streľba)
ZOH 2014, Soči
  • Anastasia Kuzminová (biatlon)
OH 2016, Rio de Janeiro
  • Matej Tóth (chôdza)
  • Ladislav a Peter Škantárovci (vodný slalom)
  • Matej Beňuš (vodný slalom)
  • Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák, Tibor Linka (K4)
ZOH 2018, Pjongčang
  • Anastasia Kuzminová (biatlon)
  • Anastasia Kuzminová (biatlon) 2x
OH 2020, Tokio
  • Zuzana Rehák Štefečeková (streľba)
  • Jakub Grigar (vodný slalom)
  • Rory Sabbatini (golf)
  • Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, Adam Botek (K4)
ZOH 2022, Peking
  • Petra Vlhová (lyžovanie)
  • mužský hokejový tím
OH 2024, Paríž



Olympic games 2024 Paris tickets: vstupenky online

Pochopiteľne, na tak obrovskú športovú udalosť ako letné OH je potrebné si lístky zabezpečiť v dostatočnom časovom predstihu. Ak vám nestačí vidieť pozoruhodné športové výkony prostredníctvom televíznych obrazoviek, odporúčame vám poobzerať sa po vstupenkách už teraz.

sipka Pre viac informácií o vstupenkách na OH kliknite SEM

Kde kúpiť lístky na olympijské hry (LOH) Paríž 2024

Zaujímate sa aj vy o vstupenky na olympiádu? Cena lístkov je zatiaľ (v čase písania tohto článku 01/2024) pri väčšine disciplín pomerne priaznivá. Na prestížny futbalový alebo basketbalový turnaj si už teraz môžete kúpiť lístky v cenách od 24 €. Naproti tomu na kráľovnú všetkých športov – atletiku – stoja lístky už teraz minimálne 275 €. Väčšina vstupeniek sa pohybuje niekde medzi týmito hladinami. Lístky si môžete zakúpiť na oficiálnom predajnom mieste online.

Ako sa stať dobrovoľníkom na olympijských hrách

Pokiaľ ste dobrodružnou povahou alebo túžite po zaujímavej pracovnej či životnej skúsenosti, otvára sa pred vami ešte jedna unikátna možnosť, ako byť živou súčasťou nadchádzajúcej letnej olympiády – pripojiť sa ku 45-tisícovej armáde dobrovoľníkov. Pre viac informácií kliknite na oficiálny portál hier paris2024.org.

DOXXbet online stávková kancelária

Online stávková kancelária DOXXbet

ZOBERTE SI STÁVKU 20 € BEZ RIZIKA

Zaregistrujte sa v Doxxbete a získajte stávku bez rizika za 20 € a naviac aj vstupný bonus až 5 000 €.

KLIKNI TU a stav si za 20 € bez rizika

Kedy dorazí olympijská pochodeň a zapáli oheň?

Neodmysliteľnou súčasťou symboliky OH je aj olympijský oheň. Ten prepája ich antické korene s novodobými hrami. Niekoľko mesiacov pred začiatkom hier sa oheň tradične zapaľuje v rodisku olympijskej myšlienky, v gréckom mestečku Olympia. Odtiaľ putuje až do dejiska OH, pričom pochodeň sa strieda v rukách osobností športového a verejného života.

Pochodeň by mala doraziť do francúzskeho prístavu Marseille presne 8. mája 2024 na palube historickej plachetnice. Od tohto momentu ešte absolvuje 2,5 mesiaca trvajúcu "štreku" po Francúzsku. 26. júla nakoniec pochodeň poslúži na zapálenie olympijského ohňa v Paríži, ktorý bude horieť až do záverečného ceremoniálu.

Budú môcť štartovať na LOH 2024 športovci z Ruska a Bieloruska?

Veľmi živou a aktuálnou témou je účasť ruských a bieloruských športovcov na OH 2024. Tá bola dlho otázna kvôli pretrvávajúcej vojne na Ukrajine. Posledný mesiac minulého roka napokon MOV rozhodol v prospech dotknutých športovcov, zároveň však predostrel niekoľko podmienok.

Rusi a Bielorusi na olympiáde 2024 – podmienky účasti:

  • športovci budú môcť súťažiť iba pod neutrálnou vlajkou
  • športovci, tréneri a podporný tím, ktorí aktívne podporujú aktivity ruskej armády na území Ukrajiny, sú z účasti vylúčení
  • športovci, tréneri a podporný tím, ktorí sú v zmluvnom vzťahu s vojenskými či bezpečnostnými zložkami Ruska či Bieloruska, sú z účasti vylúčení

Niké online stávková kancelária

Online stávková kancelária Niké

NIKÉ - BONUS BEZ LIMITU + 20 € ZADARMO

Vyskúšajte si stávky až za 20 Eur zadarmo a k tomu získajte bonus BEZ LIMITU.

KLIKNI TU a stav si

Infraštruktúra v Paríži je pripravená: športoviská, ihriská, štadióny, haly

Prípravy na LOH už v týchto týždňoch a mesiacoch vrcholia, aby boli všetky športoviská a celá infraštruktúra vôbec prichystané na Hry XXXIII. olympiády. Keďže Francúzsko sa môže pýšiť veľmi kvalitnou športovou infraštruktúrou, mnohé športoviská stačilo mierne zmodernizovať a zaodieť do olympijského šatu.

Ako to už býva zvykom, jednotlivé súťaže sa okrem strediskového mesta dostanú aj do niektorých viac či menej vzdialených francúzskych miest. Okrem obyvateľov parížskej aglomerácie a priľahlých miest si tak olympiádu užijú napríklad aj v Lille (225 km od Paríža) alebo Marseille (777 km). Surfingová súťaž sa dokonca bude konať na ostrove Tahiti v Tichom oceáne, ktorý je súčasťou Francúzskej Polynézie, vzdialenej 15 716 km od Paríža.

Letné OH 1900, 1924, 2024: Paríž ako dejisko už tretíkrát

V článku sme už spomínali, že rok 2024 nebude prvým, kedy sa v Paríži uskutočnia OH. Francúzska metropola totiž hostila historicky druhú novodobú olympiádu v roku 1900 a potom aj jednu z nasledujúcich v roku 1924. Paríž sa tak tento rok vyrovná Londýnu (OH 1908, 1948, 2012). K tejto dvojici sa v roku 2028 pridá aj Los Angeles, ktoré už hry hostilo v rokoch 1932 a 1984.

Doterajšie dejiská letných olympijských hier

Nižšie si môžete pozrieť všetky doterajšie hostiteľské mestá.

LETNÉ OLYMPIJSKÉ HRY OD ROKU 1896 AŽ DO ROKU 2032
1896 Atény (Grécko) 1932 Los Angeles (USA) 1972 Mníchov (Nemecko) 2004 Atény (Grécko)
1900 Paríž (Francúzsko) 1936 Berlín (Nemecko) 1976 Montreal (Kanada) 2008 Peking (Čína)
1904 St. Louis (USA) 1948 Londýn (Veľká Británia) 1980 Moskva (ZSSR) 2012 Londýn (Veľká Británia)
1908 Londýn (Veľká Británia) 1952 Helsinki (Fínsko) 1984 Los Angeles (USA) 2016 Rio de Janeiro (Brazília)
1912 Štokholm (Švédsko) 1956 Melbourne (Austrália) 1988 Soul
(Južná Kórea)
2020 Tokio (Japonsko)
1920 Antverpy (Belgicko) 1960 Rím (Taliansko) 1992 Barcelona (Španielsko) 2024 Paríž (Francúzsko)
1924 Paríž (Francúzsko) 1964 Tokio (Japonsko) 1996 Atlanta (USA) 2028 Los Angeles (USA)
1928 Amsterdam (Holandsko) 1968 Mexico City (Mexiko) 2000 Sydney (Austrália) 2032 Brisbane (Austrália)

Olympijské hry Paríž 2024: kurzy, online stávky a tipovanie

Do OH v Paríži síce ešte nejaký ten čas zostáva, nepochybujeme však o tom, že slovenské stávkové kancelárie už teraz pracujú na svojich letných olympijských ponukách. Podobné veľké športové podujatia totiž poskytujú skvelú príležitosť pre celú tipérsku komunitu, ktorá ocení nielen množstvo nových stávkových možností, ale aj vymanenie zo zabehnutého stereotypu.

Najlepšie online stávkové kancelárie na Slovensku a prehľad bonusov
Fortuna 30 € bez rizika + 30 free spinov ZAREGISTRUJ SA
Tipsport Bonus 4 000 € + 30 € zadarmo ZAREGISTRUJ SA
NIKÉ Bonus 1 000 € + 20 € zadarmo ZAREGISTRUJ SA
DOXXbet Bonus 5 000 € + 20 € bez rizika ZAREGISTRUJ SA
SYNOT TIP Bonus 2 000 € + 40 € bez rizika ZAREGISTRUJ SA
18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Kde pozerať olympijské hry 2024 naživo: priame prenosy v TV

Nepovieme nič nové, ak OH označíme aj za vysoko lukratívny a profitabilný marketingový či mediálny produkt. O vysielacie licencie zvádzajú tuhý boj tie najväčšie mediálne koncerny, lebo vedia, že sprostredkovať olympiádu live je nielen česť, ale aj skvelý biznis. Kto to bude v prípade Slovenska?

Paríž 2024 v TV: RTVS, JOJ Šport, program dnes

Aj keď na Slovensku si v posledných rokoch tie najlukratívnejšie športové podujatia uchmatla ambiciózna stanica JOJ Šport, minimálne v jednej veci sa tradícia nezmení: aj olympiádu Paris 2024 uvidíme na obrazovkách verejnoprávnej RTVS.

V tejto pozícii ju – minimálne do roku 2032 – nemôže ohroziť ani Jojka. RTVS je totiž členom európskej asociácie verejnoprávnych médií EBU, ktorej MOV pridelil exkluzívne vysielacie práva na letné i zimné hry až do roku 2032. Z ďalších dostupných staníc by OH mali vysielať napríklad Česká televízia či Eurosport.

Kde sledovať olympiádu online: live stream zdarma

Zatiaľ je situácia relatívne pokojná, aj čo sa týka požiadaviek na live streamy. Akonáhle sa však hry začnú blížiť, internet sa bude otriasať pod náporom požiadaviek na online prenosy. Až to bude aktuálne, prinesieme vám podrobný prehľad streamingových platforiem, vysielajúcich OH v Paríži cez internet.

Uvidíme, aká bude ponuka streamovacích platforiem slovenských stávkoviek. Ich obsah je tradične bohatý – trebárs na Tipsport TV si môžete ročne vychutnať tisícky online prenosov, napríklad aj z hokejovej Tipos extraligy.

Tipsport - registruj sa a vsaď si online

Letné olympijské hry Paríž 2024: časy, posun

Jednou z pravidelne sa opakujúcich starostí tých najzarputilejších športových fanúšikov je časový posun. Našinec si už zvykol, že ak je dejiskom OH alebo ZOH ázijský alebo americký kontinent, neraz si musí na priame prenosy počkať až do neskorých hodín, prípadne si výrazne privstať.

Čo nás však čaká v súvislosti s najbližšou olympiádou? Časy priamych prenosov sa z nášho hľadiska nijako líšiť nebudú – Paríž totiž spadá pod rovnaké časové pásmo ako my, teda do Stredoeurópskeho času (CET).

Budú zimné olympijské hry (ZOH) v roku 2024 v Paríži?

Ako vieme, popri letnej olympiáde sa pravidelne konajú aj zimné hry. Obe odnože sa tradične striedajú v dvojročných intervaloch – túto dlhodobo fungujúcu schému narušila až nedávna pandémia kovidu, ktorá posunula LOH v Tokiu, pôvodne plánované na rok 2020, o rok neskôr. Došlo tak aj k málo vídanej situácii, že LOH oddeľoval od ZOH 2022 v Pekingu menej ako polrok.

Po tom, ako sa život na svete vrátil do normálu, sa do klasického rytmu vrátili aj olympijské hry. Najbližšia zimná olympiáda sa tak bude konať až v roku 2026 a rozhodne nie v Paríži, ako si možno niektorí neinformovaní fanúšikovia mysleli. Biele hry sa totiž uskutočnia v talianskych mestách Miláno a Cortina d´Ampezzo.

Kde sa konajú ďalšie letné olympijské hry: LOH Los Angeles 2028

V úvode článku sme už spomenuli džentlmenskú dohodu medzi dvoma kandidujúcimi mestami – Parížom a Los Angeles. Generalita medzinárodného olympijského hnutia jednohlasne rozhodla ešte v roku 2017 o tom, že kým Paríž privíta najlepších športovcov sveta už tento rok, metropola slnečnej Kalifornie si bude musieť ešte štyri rôčiky počkať.


Hodnotenie 33. olympijských hier Paris 2024: 9,5/10

  • Prestíž: Zúčastniť sa hier je snom každého športovca
  • Zážitky: Každé OH napíšu množstvo fascinujúcich príbehov
  • Organizácia: Francúzi vniesli do "svojej" olympiády pravého francúzskeho ducha
Najlepšie online stávkové kancelárie na Slovensku a prehľad bonusov
Fortuna 30 € bez rizika + 30 free spinov ZAREGISTRUJ SA
Tipsport Bonus 4 000 € + 30 € zadarmo ZAREGISTRUJ SA
NIKÉ Bonus 1 000 € + 20 € zadarmo ZAREGISTRUJ SA
DOXXbet Bonus 5 000 € + 20 € bez rizika ZAREGISTRUJ SA
SYNOT TIP Bonus 2 000 € + 40 € bez rizika ZAREGISTRUJ SA
18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Olympiáda 2024 Paríž: dátum, lístky, live stream, kurzy, program (FAQ)

Na záver ešte pre vás máme obligátny sumár najčastejšie kladených otázok na tému nastávajúcej dlho očakávanej 33. letnej olympiády v Paríži.

1️⃣ Kedy bude olympiáda v Paríži?

XXXIII. letné olympijské hry v Paríži sa oficiálne začnú 26. júla 2024 otváracím ceremoniálom, ale prvé športové súťaže sú na programe už 24. júla (futbal, rugby). Olympiáda sa skončí záverečným ceremoniálom dňa 11. augusta 2024. Viac k programu TU.

2️⃣ Aký majú olympijské kruhy význam?

Rokmi sa význam trochu posunul. Dnes sa síce traduje, že jednotlivé kruhy a farby symbolizujú jednotlivé svetadiely, avšak podľa samotného autora konceptu Pierrea de Coubertina mali jednotlivé kruhy zahŕňať farby vlajok všetkých vtedajších účastníkov OH.

3️⃣ Aké nové športy a disciplíny budú na OH 2024 v Paríži?

Na OH 2024 sa premiérovo predstaví jediný šport, a to breakdance, prepájajúci umenie so športom. Po druhýkrát sa pod piatimi kruhmi predstavia športy ako surfing, skejtbording, športové lezenie, BMX freestyle a basketbal vo formáte 3x3. Pre viac info kliknite SEM.

4️⃣ Kde sa dajú kúpiť vstupenky na olympiádu Paríž 2024 a za akú cenu?

Lístky na LOH v Paríži 2024 sú už v predaji, pričom ich cena sa naprieč jednotlivými súťažami a disciplínami rôzni. Na basketbalový či futbalový turnaj si lístky môžete zakúpiť už od 24 €. Na druhej strane, vstupenky na atletiku sa už teraz blížia k cene 300 €. Oficiálneho predajcu nájdete na tomto odkaze.

5️⃣ Ktorá televízia bude vysielať OH Paríž 2024 live?

Podľa dostupných informácií disponuje vysielacími právami verejnoprávna RTVS, ktorá zrejme počas olympiády naplno vyťaží všetky dostupné kanály: Jednotku, Dvojku a, samozrejme, Šport. Pre ďalšie informácie a televízie kliknite TU.

6️⃣ Kde sa budú dať sledovať olympijské hry v Paríži 2024 live cez stream?

Keďže OH bude vysielať RTVS, dá sa predpokladať, že live streamy zdarma uvidíme aj na webe RTVS. Vo vysielaní streamingových platforiem slovenských stávkových kancelárií prenosy z olympiády s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Petra Vlhová na svahu v Soldeu (2023) - Zdroj Profimedia

Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien: kalendár, poradie

58. sezóna Svetového pohára celkovo a 12. sezóna Petry Vlhovej: kalendár pretekov, program, disciplíny, výsledky, poradie, livestream.

Talianska reprezentantka Dorothea Wierer na ZOH 2018

Pravidlá biatlonu: vytrvalostné preteky, stíhačka, šprint a iné

Biatlon patrí k najpopulárnejším zimným športom. Má rôzne varianty ako vytrvalostné preteky, preteky s hromadným štartom, stíhačka, šprint...