Kto je Filip Sulík: syn známeho politika, influencer, programátor aj boxer

Filip Sulík je kontroverzný influencer a syn politika a bývalého predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka. Preslávil sa vďaka svojim kontroverzným výrokom na sociálnych sieťach a svojim nevydareným vstupom do sveta boxu.

Informácie - Aplikácia Youdare
Richard Sulík a súrodenci
Zápas Filip Sulák vs Miri Vlček
Zápas Filip Sulík vs. Strýco Filip zrušený
Zápas Filip Sulík vs. Slavomír Kuciak

Filip Sulík Foto: Fight Night Challenge

Filip Sulík - profil
Meno Filip Sulík
Dátum narodenia 19. október 1995, v Bratislave
Prezývka Fiki
Výška 195 cm
Povolanie Influencer a programátor
Bilancia zápasov v boxe 1 výhra – 1 prehra
Gym Octagon Fighting Academy

Filip Sulík - informácie, výška, povolanie a Instagram

Filip Sulík pochádza z Bratislavy a posledné roky sa preslávil vďaka svojim kritickým názorom na rôzne osobnosti a hlavne na ženy, vďaka svojej aplikácii Youdare, ktorá nakoniec skrachovala. Sulík vystupuje pod prezývkou Fiki.

Svoje pole pôsobnosti rozšíril o vstup do sveta boxu v zápase so Slavomírom Kuciakom, v ktorom inkasoval tvrdé KO. Vo svojom premiérovom zápase v organizácii Fight Night Challenge 5 mal bojovať s moderátorom a komikom Filipom Tóthom, ktorý vystupuje pod menom Strýco Filip. Kvôli zraneniu ale zo zápasu odstúpil.

Sulík meria 195 cm a v boxe zápasí v kategórii open weight, teda v kategórii bez váhového limitu. Fiki je známy aj vďaka svojmu otcovi, úspešnému politikovi Richardovi Sulíkovi.

Filip Sulík sa živí primárne ako programátor, ale v posledných rokoch sa venuje influencingu a na svojom Instagrame zverejňuje kritické videá, na ktorých sa rád vyjadruje k známym osobnostiam, či už je to komička Simona Salátová alebo influencerka Rachel.

Filip Sulík - rodina, otec Richard Sulík a súrodenci

Filip Sulík je synom politika Richarda Sulíka, ktorý je aj bývalým ministrom hospodárstva, bývalým predsedom Národnej rady SR a predsedom slovenskej liberálnej stredopravicovej politickej strany SaS (Sloboda a Solidarita), a jeho prvej manželky Evy Sulíkovej.

Má o rok staršiu sestru Alexandru a dvoch mladších nevlastných súrodencov, ktorých má jeho otec Richard Sulík so svojou terajšou partnerkou Alexandrou Šikrhovou.

Fight Night Challenge 6: Filip Sulík vs. Miri Vlček

Už zdravý Filip Sulík sa napokon predstavil na turnaji Fight Night Challenge 6, ktorý sa konal 20. apríla 2024 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Bojoval s podnikateľom a rádoby influencerom Mirim Vlčekom, ktorého porazil pomerne ľahko po technickom knokaute už v 1. kole.

FNC 5: Boxerský zápas Filip Sulík vs. Strýco Filip bol zrušený

Filip Sulík mal nastúpiť do boxerského zápasu na turnaji Fight Night Challenge 5, kde si to mal rozdať s moderátorom a komikom Filipom Tóthom, ktorý vystupuje pod menom Strýco Filip.

Sulík si ale spôsobil rezné poranenie katanou na prste, časť prstu mu museli prišiť a bude musieť podstúpiť operáciu. Nakoniec teda zo zápasu odstúpil a organizácia Fight Night Challenge postaví namiesto Sulíka do zápasu so Strýcom Filipom podnikateľa Miroslava Vlčka.

Kliknite sem, stavte si a sledujte Fight Night Challenge 5 naživo!

Organizácia FNC sa vyjadrila k Sulíkovmu zraneniu: „Ako iste viete, Fiki Sulík mal pred časom rezné zranenie na ruke, ktoré mu nedovolí v decembri nastúpiť do zápasu. Organizácii poslal aj lekársku správu, z ktorej vyplýva, že musí čo najskôr podstúpiť operáciu.“

Slam 7: Filip Sulík vs. Slavomír Kuciak - tvrdé KO (knokaut)

Do sveta boxu vstúpil Filip Sulík v zápase so Slavomírom Kuciakom v rámci turnaja Slam 7, ktorý organizovala Ofa Gym v Bratislave. Na svoj prvý zápas sa Sulík pripravoval skoro rok v Octagon Fighting Academy (OFA). V prvom boxerskom zápase s váhovým limitom do 100 kg si celkom veril, avšak jeho súper Slavomír Kuciak ho ukončil ešte v prvom kole tvrdým KO.

Filip Sulík - škandály, aplikácia Youdare a jej krach

Syn exministra hospodárstva Richarda Sulíka sa rozhodne nebojí kontroverzie a do širšieho povedomia sa dostal aj vďaka svojmu startupu Youdare. Sociálna sieť Youdare fungovala na princípe, že ktokoľvek mohol adresovať akúkoľvek výzvu inému používateľovi. Ak bola výzva zaujímavá, tak na ňu vyzbierali používatelia financie. Vyzvaný používateľ musel splnenie výzvy natočiť a video zdieľať na sieti. Následne získal peniaze za splnenie výzvy.

Sulíkova aplikácia sa nevyhla pozornosti médií a zároveň veľkej kritike. V niektorých výzvach jedli používatelia napríklad psie výkaly. Po kritike bola aplikácia dostupná používateľom až od 15 rokov.

V rozhovore pre Plus 7 dní sa Sulík vyjadril k aplikácii Youdare takto: „Vymyslel som to, nabralo to hajp, slávu, fungovalo to rok a pol a začiatkom roka sme to zapichli. Chytili sa toho nejakí ľudia, ktorí robili antikampaň, asi aj môjmu otcovi s tým, že sa tam dejú všelijaké nejaké nekalé veci. To nebola pravda, bol tam nejaký 17-ročný chlapec, čo si za 100 eur odhryzol kozieho bobku, a hneď vyšli články typu Sulík núti jesť deti h...á. Bolo to strašne nafúknuté a potom to skrachovalo.“

Pôvodne mala sociálna sieť Youdare konkurovať napríklad TikToku, avšak plán Sulíkovi nevyšiel a startup skončil.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

fnc-5-frayer-flexking-vs.adam-trba.jpg

Ako sledovať Fight Night Challenge 5 – live stream zadarmo a PPV prenos

Organizácia ⭐Fight Night Challenge⭐ prináša už piaty boxerský turnaj celebrít, športovcov, hudobníkov a influencerov. Do ringu sa postavia...

fight-night-challenge-5-karta-zapasy-a-vysledky.jpg

Fight Night Challenge 5 – informácie, zápasy, kurzy, live prenos

Boxerský turnaj celebrít Fight Night Challenge 5 štartuje v Bratislave v sobotu 2. marca 2023 a sľubuje divákom hviezdne zápasy.

Rytmus na jednom z podujatí Fight Night Challenge - Zdroj Profimedia

Predaj lístkov na Fight Night Challenge 4: dostupnosť, cena

Štvrtý turnaj organizácie FNC 🥊️ 13. mája 2023 od 17:00 v Mestskej športovej hale v Trnave 🎟️ Kde, ako a za koľko kúpiť vstupenky ▷▷▷