Prezidentské voľby 2. kolo: Kandidáti, dátum, kurzy

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

V sobotu 23. marca sa uskutočnilo prvé kolo prezidentských volieb na Slovensku. Do druhého kola, ktoré sa koná 6. apríla, postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Prekvapivým víťazom prvého kola sa stal Ivan Korčok, čím sa stal miernym favoritom pred druhým kolom.

Prezidentské voľby v Tipsporte Foto: Tipsport

Korčok vs. Pellegrini: Druhé kolo prezidentských volieb prinesie napínavý súboj

Slovensko sa pripravuje na dôležitý súboj v druhom kole prezidentských volieb, kde sa stretnú Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Po výsledkoch prvého kola je zrejmé, že tieto dve silné osobnosti budú bojovať o post prezidenta SR na najbližších 5 rokov.

Víťazom prvého kola sa stal na prekvapenie mnohých Ivan Korčok, pretože favoritom v prieskumoch a stávkových kanceláriach bol práve Peter Pellegrini. Ich súboj v druhom kole bude zaujímavým pohľadom na politickú scénu, kde sa stretne Korčokova diplomatická skúsenosť s politickou praxou Petra Pellegriniho.

Obaja kandidáti sa teraz púšťajú do kampane pre druhé kolo, ktoré sa uskutoční 6. apríla 2024. Korčok sa bude snažiť udržať si náskok a presvedčiť nerozhodnutých voličov, zatiaľ čo Pellegrini sa bude chcieť dobehnúť stratu a mobilizovať svojich podporovateľov.

sipka Stavte si na víťaza volieb v Tipsporte za 20 € zadarmo

Stavte si na voľby

Výsledky prvého kola prezidentských volieb SR 2024

V prvom kole prezidentských volieb Slovenskej republiky v roku 2024 sa stretli kandidáti s rôznymi politickými pozadiami a víziami. Podľa potvrdených výsledkov tohto kola, ktoré sa konalo v sobotu 23. marca, do druhého kola postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Volieb sa v prvom kole zúčastnilo 51,9 % občanov SR.

Tretí bol Štefan Harabin, ktorému sa tak do druhého kola postúpiť nepodarilo. V druhom kole sa totiž stretnú iba dvaja kandidáti s najvyšším počtom hlasov. Víťazom prvého kola je Ivan Korčok, s 42,4 % podporou od voličov.

sipka 2. kolo volieb: vývoj kurzov na prezidenta

Pozrite si konečné výsledky prvého kola prezidentských volieb SR:

Výsledky prvého kola prezidentských volieb SR 2024
Kandidáti: Podpora voličov v %: Počet hlasov:
Ivan Korčok 42,5 % 958 393
Peter Pellegrini 37,0 % 834 718
Štefan Harabin 11,7 % 264 579
Krisztián Forró 2,9 % 65 588
Igor Matovič 2,1 % 49 201
Ján Kubiš 2,0 %
45 957
Patrik Dubovský 0,7 %
16 107
Marian Kotleba 0,5 %
12 771
Milan Náhlik 0,1 % 3 111

Kto sa stane prezidentom SR 2024: Druhé kolo, kurzy a stávky na Korčoka a Pellegriniho

Druhé kolo prezidentských volieb 2024 sa blíži a s ním aj napätie a zvedavosť, kto sa stane novým prezidentom Slovenskej republiky. Po prvom kole, v ktorom sa Peter Pellegrini a Ivan Korčok umiestnili na prvých dvoch miestach, sa očakáva tesný a dramatický súboj.

Aktuálne kurzy a stávky na prezidenta SR v druhom kole:

Stávkové kancelárie mierne favorizujú aktuálneho predsedu strany HLAS-SD. Pellegriniho kurz na víťazstvo sa pohybuje okolo 1,85, zatiaľ čo kurz na Ivana Korčoka je okolo 1,90.

Aj keď sa jasným víťazom prvého kola stal Ivan Korčok s 42,5 % podporou voličov, stávkové kancelárie predpokladajú možný presun voličov Štefana Harabina v prospech Petra Pellegriniho v druhom kole.

Kurzy však ovplyvňujú rôzne faktory. Okrem prieskumov verejnej mienky, výsledkov prvého kola a celkového sentimentu, hýbu kurzami aj samotné stávky. V prípade, že na kandidáta sú stavené vysoké sumy, jeho kurz klesá. Tak je to aj v prípade Korčokových kurzov, ktoré od zverejnenia výsledkov 1. kola značne poklesli.

Situácia sa môže rýchlo meniť. Kurzy na víťazstvo nie sú statické a priebežne sa menia. Výsledky predvolebných debát, volebné kampane a nové prieskumy verejnej mienky ovplyvňujú vnímanie kandidátov a ich šancí na víťazstvo.

Druhé kolo prezidentských volieb SR: Kurzy na víťaza v stávkových kanceláriách
Kurzy:
Peter Pellegrini
Ivan Korčok
Tipsport 1.85 1.90
Fortuna 1.85 1.90
DOXXbet 1.90 1.90
SynotTip TBA TBA

Výsledok druhého kola bude závisieť od rôznych faktorov, ako sú:

  • Mobilizácia voličov: V druhom kole je dôležitá mobilizácia voličov oboch kandidátov. Kľúčové bude, ako sa podarí mobilizovať nerozhodnutých voličov a tých, ktorí v prvom kole nevolili.
  • Volebné kampane: Volebné kampane v druhom kole budú zamerané na presvedčenie nerozhodnutých voličov a na mobilizáciu priaznivcov. Kandidáti sa budú snažiť prezentovať svoje programy a vízie pre Slovensko a presvedčiť voličov, že sú pre nich tou najlepšou voľbou.
  • Predvolebné debaty: Predvolebné debaty budú dôležitou príležitosťou pre kandidátov, aby sa prezentovali širokej verejnosti a odpovedali na otázky týkajúce sa ich programov a postojov k rôznym témam.
  • Vplyv ostatných kandidátov: Hlasy, ktoré v prvom kole získali ostatní kandidáti, sa v druhom kole môžu presunúť k Pellegrinimu alebo Korčokovi, a to v závislosti od preferencií voličov daných kandidátov.

sipka Stavte si na víťaza prezidentských volieb SR v Tipsporte za 20 € zadarmo

Druhé kolo prezidentských volieb 2024: Všetko, čo potrebujete vedieť

Dátum a čas: Druhé kolo prezidentských volieb 2024 sa uskutoční v sobotu 6. apríla 2024. Volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 do 22:00.

Kandidáti: Do druhého kola postúpili Ivan Korčok a Peter Pellegrini, ktorí získali v prvom kole najvyšší počet hlasov.

Volebný systém: V druhom kole víťazí kandidát, ktorý získa najviac hlasov.

Volebné kampane: Kandidáti zvyčajne v druhom kole zintenzívnia svoje volebné kampane, aby presvedčili nerozhodnutých voličov a mobilizovali svojich priaznivcov. Môžu sa uskutočniť predvolebné debaty, v ktorých sa kandidáti predstavia širokej verejnosti a odpovedia na otázky týkajúce sa ich programov a postojov k rôznym témam.

Očakávania: Druhé kolo bude s najväčšou pravdepodobnosťou tesný a dramatický súboj. Výsledok bude závisieť od rôznych faktorov. Pellegrini bude zrejme počítať s podporou Harabinových voličov a Korčok sa bude snažiť udržať si náskok a presvedčiť nerozhodnutých voličov.

Aké sú vaše očakávania od druhého kola prezidentských volieb? Kto sa podľa vás stane víťazom? Podeľte sa o svoje názory v komentároch.

Zaujímavé fakty:

  • Prvého kola sa zúčastnilo 51,9 % občanov. Volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb je tradične nižšia ako v prvom kole.
  • V roku 2019 sa v druhom kole prezidentských volieb stretli Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič. Čaputová zvíťazila s 58,41% hlasov. Volebná účasť v druhom kole bola 41,79 %.
  • Najtesnejším druhým kolom v histórii slovenských prezidentských volieb bolo kolo v roku 1999, v ktorom Rudolf Schuster porazil Vladimíra Mečiara s rozdielom 0,44%. Volieb sa vtedy zúčastnilo rekordných 84,24 % voličov.

Stavte si na voľby

FAQ: Tipovanie na prezidenta a výsledky prezidentských volieb SR

Druhé kolo prezidentských volieb SR sa blíži a s ním aj napätie a zvedavosť, kto sa stane novým prezidentom. Na záver si prezradíme odpovede na niekoľko najčastejších otázok ohľadom druhého kola prezidentských volieb SR.

#️⃣Kto sú kandidáti v druhom kole prezidentských volieb SR?

V druhom kole sa proti sebe postavia víťazi prvého kola volieb, Ivan Korčok a Peter Pellegrini.

#️⃣Kde môžem tipovať na víťaza volieb na prezidenta SR?

Na víťaza volieb môžete tipovať v rôznych stávkových kanceláriách. Medzi najlepšie stávkové kancelárie na Slovensku určite patria: Fortuna, Tipsport, DOXXbet, SynotTip a Niké.

#️⃣Ako sa tvoria kurzy v druhom kole na víťaza prezidentských volieb 2024?

Kurzy na víťaza prezidentských volieb ovplyvňuje viacero faktorov, ako napríklad: výsledky prvého kola volieb, výsledky prieskumov verejnej mienky, vyjadrenie podpory neúspešných kandidátov z prvého kola či dokonca objemy stávok na jednotlivých kandidátov.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky

Prezidentské voľby SR 2024: kandidáti, termín, kurzy

Už v marci nás na Slovensku čaká ďalšia priama voľba prezidenta. Kto sú hlavní kandidáti, ako to prebieha a čo by ste určite mali vedieť?

Fortuna spája sily so slovenským hokejom

Prehľad, termíny a dejiská významných športových podujatí 2024

Rok 2024 v športe bude nesmierne bohatý a zaujímavý. Športovému kalendáru budú dominovať futbalové EURO ⚽ v Nemecku i MS v hokeji 🏒 v...

Fortuna stávková kancelária

Slovenské stávkové kancelárie – prehľad, registrácia, bonusy

V slovenskom stávkovom odvetví pôsobí niekoľko veľmi silných značiek 💪 Prinášame vám všeobecný prehľad ich histórie, aktuálnej ponuky a...