Hokejista a hokejistka roku podľa IIHF: nominácie, ocenenie

Získajte najlepšie a najväčšie BONUSY!

Online stávková kancelária Fortuna

Bonus 30 € stávka bez rizika a 30 free spinov

Stav si
Online stávková kancelária Tipsport

Bonus až 4 000 € a 30 € zadarmo

Stav si
Online stávková kancelária SYNOT TIP

Bonus až 2 000 € a 40 € zadarmo

Stav si
18 + Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti.

Na oficiálnom webe IIHF sa v polovici apríla 2023 objavila správa, že Medzinárodná hokejová federácia bude od tohto roku udeľovať ceny pre najlepšieho hráča a hráčku. Aké sú kritériá pre výber nominovaných a kto nakoniec získa toto ocenenie?

KRITÉRIÁNOMINÁCIAHLASOVANIE

Hráčky Česka sa tešia zo zisku bronzu na MS 2023 v ľadovom hokeji - Zdroj Nathan Denette/The Canadian Press via AP, Profimedia Foto: Nathan Denette/The Canadian Press via AP/Profimedia

IIHF Player of the Year Award 2023: informácie, kritériá pre výber hráčov

Vznik úplne nového medzinárodného ocenenia ozrejmil prezident IIHF Luc Tardif prostredníctvom webovej stránky IIHF: "Na tomto projekte sme pracovali dlhší čas. Veríme, že toto ocenenie má svoj význam, pretože hokej má medzinárodný rozmer, hrá sa v mnohých krajinách, no federácia doteraz neoceňovala úspechy najlepších jednotlivcov."

Trofej spolu s ocenením pre najlepšieho hokejistu a najlepšiu hokejistku by sa mala udeľovať každý rok počnúc rokom 2023. Získať by ju mali športovci, ktorí boli počas predchádzajúcej sezóny najlepším príkladom odhodlania, hokejových zručností, tímovosti a športového charakteru nielen na ľade, ale aj mimo neho. Nominovaní zároveň musia spĺňať dve jednoznačné kritériá:

  • Počas roka sa musia zúčastniť aspoň jedného turnaja IIHF (olympiáda, majstrovstvá sveta, podujatie U20 alebo U18)
  • Na klubovej úrovni musia v danej sezóne hrať najvyššiu ligu v tej-ktorej krajine

Fortuna - registruj sa a vsaď si online

Hokejista / hokejistka roka - ocenenie IIHF: nominácia, hráči

Nominácie hráčov a hráčok určí v najbližších týždňoch komisia IIHF. Stanoví zoznam šiestich mien v mužskej aj ženskej kategórii. Hlasujúci si následne vyberú jedno z týchto mien, prípadne napíšu na hlasovací lístok kandidáta podľa vlastného výberu. Cenu získa na ceremoniáli začiatkom júna 2023 hráč a hráčka s najväčším počtom hlasov. A kto vlastne môže hlasovať?

Cena pre hokejistu (hokejistku) roka: hlasovanie, pravidlá

Zatiaľ vieme len toľko, že na hlasovaní sa budú podieľať zástupcovia médií a tzv. členovia rodiny IIHF. Hlasy médií budú tvoriť 70 %, zvyšných 30 % hlasov dodá spomínaná "rodina". V budúcnosti sa uvažuje aj o zapojení fanúšikovskej obce.

Mediálnu sféru budú zastupovať žurnalisti pôsobiaci v televízii, rozhlase, tlačených i elektronických médiách; špecialisti na mužský i ženský hokej. Zastúpenie by mala mať každá krajina, ktorej reprezentácia pôsobí na najvyššej úrovni šampionátov pod patronátom IIHF, čiže aj Slovensko.

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

MS v hokeji

Majstrovstvá sveta v hokeji 2024: program, zápasy, výsledky

Kompletný zápasový program hokejových MS 2024 ✔️ Od skupinovej fázy až po finále 🏅 Dôležité informácie o turnaji...

Vesna, Česká republika, Eurovízia 2023 - Zdroj Profimedia

Eurovision Song Contest: program, súťažiaci, výsledky

67. ročník Eurovision Song Contest ⭐ Kompletný zoznam semifinalistov a finalistov ⭐ Program a skladby ⭐ Kurzy ⭐ Info o priamom prenose...