Ohrievač na terasu, ktorý poteší nielen vás ale aj vášho domáceho miláčika

Mnohí z vás uprednostňujú rannú kávu či poobedňajšiu siestu na terase či balkóne, hlavne vtedy, keď je krásne a teplé počasie. Čo však robiť s tým, keď práve vládne nevľúdny čas, von je chladno a vy predsa len potrebujete posedieť na čerstvom vzduchu? Máme pre vás riešenie. Zadovážte si ohrievač, ktorý neoceníte len vy a vaši blízki či hostia, ale i domáci miláčikovia.

Mačka Foto: Profimedia

Balkónová terasa či krytá terasa pri dome si zaslúži teplo

Príjemné teplo v exteriéri je dôležitou súčasťou vonkajšieho posedenia na terase, balkóne či v altánku. Ak práve nie je to najslnečnejšie a teplé počasie, je veľmi fajn, keď si môžete toto teplo nasimulovať prostredníctvom ohrievačov. Okrem toho ak chováte doma psa či mačku a radi s vami trávia čas aj vonku, toto teplo ocenia a budú vám ležať doslova pri nohách.

V momente, ako siahnete po plynovom, elektrickom, či infra ohrievači máte zaručené teplo, ktoré v chladnejších častiach roka tak veľmi potrebujete. Pri ich výbere si nezabudnite všímať vykurovací výkon (KW), prevádzkové náklady a možnosť použitia. Každý typ ohrievača sa hodí inde. Ak ide o väčší priestor, vyberte si silnejší a naopak.

Teplovzdušný ohrievač na terase pri dome

Jedná sa o prístroj, ktorý je určený predovšetkým na krátkodobé použitie, teda vyhriatie menšieho priestoru (dielňa, garáž, chata, WC). Na to, aby správne fungoval, musí obsahovať ohrievacie teleso a ventilátor. O ohrev vzduchu sa stará ohrievacie teleso. O vysielanie zohriateho vzduchu do priestoru zas ventilátor.

Určite je vám známe, že teplovzdušné ohrievače sú spratné a cenovo dostupné. Okrem toho vedia veľmi rýchlo vyprodukovať teplo. Ďalšou dôležitou informáciou pre vás je aj to, že akonáhle ohrievač vypnete, prestane sálavo ohrievať.

Jedným z negatív teplovzdušného ohrievača je aj schopnosť víriť prach. Neodporúčame ho do miestností, v ktorých sa zdržiavajú dlhosrsté, ale i krátkosrsté zvieratá. Prečo? Pravidelne pĺznu a čo nestihnete povysávať teplovzdušný ohrievač rozvíri.

Elektrický ohrievač vzduchu je vhodný aj pre domáce zvieratá

Medzi najjednoduchšie a asi aj najlacnejšie typy ohrievačov patria tie elektrické. Fungujú na princípy zohrievania vzduchu pomocou elektrickej špirály, ktorá po ohreve vysiela teplý vzduch von do priestoru. Elektrický ohrievač ohreje aj vonkajší aj vnútorný priestor.

Má nastaviteľný výkon a teplotu a je vhodný aj na malé balkóny mestských bytov. Treba si však zadovážiť ohrievač s nízkou spotrebou, pretože vo väčšine prípadoch je ich prevádzka veľmi nákladná.

Nevýhodou môže byť aj smrad pri spaľovaní usadeného prachu či srsti zvierat. Preto je vhodné ho pravidelne čistiť, keď je vypnutý a mimo elektrického prúdu. V prípade, že ste v jednej domácnosti so zaslúžilým zvieraťom, ktoré je citlivé na chlad, ohrievač mu pomôže cítiť sa lepšie.

Ak hľadáte niečo pre seba, aj pre vášho miláčika, máme pre vás pár rád. Choďte na vasekupony.sk, vyberte si kupóny (napríklad electronic star kupón) a kódy, napr. superzoo zľavový kód, a nakupujte všetko, čo chcete, za menej peňazí.

Infra ohrievač na drevenú či modernú terasu

Infra-ohrievač funguje na princípe vyžarovania infračervených lúčov zo zdroja, ktorým je ohrievač, kedy lúče žiariča ohrievajú okolitý vzduch. Tento typ ohrievača je závislý na elektrickej energii.

Je preto nutné mať pri jeho napájaní predlžovačku či terasu vybavenú zásuvkami. V prípade, že vás domáci miláčik rád oddychuje na terase, môžete mu to umožniť aj počas chladnejšieho obdobia bez toho, aby prechladol.

Infra-ohrievače sa uplatnia pri ohreve menších terás a zimných záhrad. Tak ako pri každom modernom ohrievači, tak aj "infrák" disponuje funkciou regulácie teploty, nasmerovaním na konkrétnu zónu, diaľkovým ovládaním či LED svetlom.

Okrem toho, používaním infra-ohrievača dochádza k žeraveniu, ohrevu vzduchu, bez prítomnosti otvorených plameňov. Z tohto dôvodu je bezpečnejší, než nižšie spomínaný plynový ohrievač.

Plynový ohrievač na vyvýšenú terasu pri dome

Tento typ ohrievača si zamilujú práve tí, ktorí radi vidia plápolajúci oheň. Môžete si ho predstaviť na spôsob horáka s jemnými plameňmi, ktorý ohrieva okolitý vzduch. Tak ako iné typy ohrievačov, tak i tie plynové majú nastaviteľný výkon a intenzitu plameňa v okolí horáka.

Pri spustení ohrievača si môžete regulovať teplo v jeho okolí jednoduchým otáčaním ventilu. Navyše, plynové ohrievače využívajú propán-bután, ktorý je uschovaný v špeciálnej fľaši. V prípade, že ju chcete vymeniť za novú, zvýšte opatrnosť.

Plynový ohrievač nájde uplatnenie vo väčších priestoroch exteriéru. Ak ohrievače rovnomerne umiestnite v danom priestore, môžete očakávať aj stabilné a príjemné teplo. Čo vás môže inšpirovať k jeho kúpe sú niektoré plusy. Medzi výhody plynového ohrievača patria: vysoký výkon, mobilita (možnosť presunu z miesta na miesto), vcelku rýchly ohrev okolitého vzduchu.

Asi jedinou nevýhodou patrí výmena propán-butánovej fľaše za novú. Pri manipulácii s ňou treba zvýšiť opatrnosť. Okrem toho, pri spustenom plynovom ohrievači môže dôjsť k požiaru, ak je umiestnení nesprávne, napríklad v tesnej blízkosti rôznych horľavých materiálov.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

macka

Rady a tipy na starostlivosť o mačku v byte

Mačky v byte alebo vonku si zasluhujú vašu pozornosť. Poradíme vám ako sa starať o 🐱 domácu alebo šľachtenú, čím ju kŕmiť a na čo si dať...

zver

Ako vybrať prepravku pre psa a mačku? Cestujte so psom a mačkou.

Cestovanie so zvieratami 🐕‍🦺 je veľmi peknou súčasťou života. Ak dodržíte pár zásad, budete mať z cestovania so psom a 🐈‍⬛ príjemný...

Dog with cake

Psí meninový kalendár - kto má dnes a zajtra sviatok?

Meninový kalendár pre psíky 🐶 je bežnou súčasťou každého milovníka zvierat. Viete si v ňom pozrieť mená, o ktorých ste možno ani netušili....