Ako sa rýchlo zorientovať medzi spotrebnými batériami?

Pri výbere spotrebičov a ich príslušenstva zvyčajne len okrajovo venujeme pozornosť spotrebným batériám. Paradoxne, využiteľnosť bežnej domácej výbavy závisí najmä od kvality vybraných batérií. Predovšetkým sa treba zorientovať v zozname vhodných zariadení a vyhovujúcu batériu vyberať podľa bezpečnostných a výkonových vlastností.

Batérie Foto: New Africa / Shutterstock.com

Keď si príslušenstvo vypýta svoju batériu

Pri batériách nemôžeme s absolútnou platnosťou poukazovať na ich všestranné využitie. Každá batéria má totiž presne vymedzený okruh zariadení, kde je ju možné použiť. Pri špecifických modeloch batérií to platí dvojnásobne! Typickým príkladom sú gombíkové batérie cr2032 využiteľné v bežnom spotrebnom aj odbornom príslušenstve. Tieto batérie totiž uvádzajú do činnosti ako digitálne hodinky či kľúče od auta až po úzky profil zdravotníckych zariadení.

Nevyhnutné sú údaje o spoľahlivosti batérií

Po zistení, či je vybraná spotrebná batéria kompatibilná so zariadením, zdôrazňujeme jej garantované vlastnosti. Musí ísť o objektívne, odborne doložené a pravidelne testované údaje. Týmto postupom sa vyhodnocujú funkčné vlastnosti batérií pri nestálej teplote prostredia a pri jeho klimatických zmenách. Pri výpočtoch postupujeme na základe platných svetových bezpečnostných štandardov. Tie sa vzťahujú nielen na bežne očakávané okolnosti a zmeny v prostredí, ale aj na extrémnejšie výkyvy.

Detaily k produktu – nezabúdame ani na spotrebné batérie a ich príslušenstvo

Stále rozlišujeme spotrebné batérie na jednorazové a nabíjacie. Podľa vzoru nabíjacích batérií vyhľadávame ďalšie vhodné príslušenstvo. Je to nabíjačka na batérie, ktorá na príklade setu pre dva kusy batérií cr123a potvrdzuje skutočne široké využitie. Možné je aj napájanie taktických svietidiel. Inovácie v technológii nabíjačiek ďalej zdôrazňuje napr. LED signalizácia alebo zabudovaná ochrana proti prehriatiu. Je až neskutočné, že všetky tieto detaily sa vzťahujú na bežné spotrebné batérie a ich príslušenstvo!

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

robot

Ako vybrať robotický vysávač? Informácie a kritéria

Robotický vysávač je samochodným typom vysávača, ktorý zbiera nečistoty po vašom dome. Jednoducho sa nabíja a používa.

smart-casual-dress-code.jpg

Smart Casual dress code - čo si obliecť?

Kombinácia nedbalosti a elegancie 👔 formálnej a neformálnej stránky oblečenia, odkrýva módny štýl - smart casual. Ako na to? Inšpirujte sa...

eshop

Zoznam e-shopov s dopravou zadarmo 2024

Ponúkame vám zoznam e-shopov s dopravou zadarmo ✌ pre rok 2024. Viac informácií nájdete v našom článku a na stránke vyhľadávaného e-shopu.