Aktuálna dopravná situácia pod Strečnom: informácie

Vyhnite sa kolónam a pozrite si aktuálnu dopravnú situáciu pod Strečnom. Kedy bude dokončený tunel Višňové a ako to momentálne na ceste vyzerá?

Ako je na tom StrečnoZelená vlna
Tunel Višňové

Ako je na tom Strečno Foto: Pixabay

Aktuálna dopravná situácia – Cesta pod Strečnom, Ružomberok, Vrútky a Žilina

Aj vy ste už v nedeľu po obede strávili dlhé hodiny v kolóne medzi Ružomberkom a Žilinou? Cestu pod Strečnom niekedy preletíte za pár minút a inokedy sa zmení na nočnú moru každého šoféra. Chcete nájsť aktuálne dopravné informácie o tom, ako to na ceste vyzerá? Nájdite ich s nami a vyhnite sa zbytočným kolónam áut.

V tomto článku sme pre vás zosumarizovali tipy a odkazy nie len na spoľahlivé navigácie, ktoré vás na zdržanie vopred upozornia, ale najmä aj internetové portály zamerané výlučne na cestu pod Strečnom, zobrazujúce dokonca aj aktuálnu priemernú rýchlosť áut.

Tunel Višňové (Dubná skala) aktuálne informácie a dokončenie 2023

Dokončenia tunela Višňové, ktorý by mal značne uľahčiť dopravnú situáciu na diaľnici D1, je stále v nedohľadne. Nachádza sa na úseku Lietavská Lúčka – Dubná skala a po dokončení by malo ísť o najdlhší tunel na Slovensku (7 445 m). Práve tunel Višňové by mal značne uľahčiť a skrátiť jazdu šoférom na úseku Žilina – Vrútky.

Stanovenie trasy tunela bolo naplánované ešte v roku 1990. Ako prvý začal tunel stavať Vladimír Mečiar v máji 1998, kedy sa tunel začať raziť. Ako to už však na Slovensku býva zvykom, tunelovanie nám skrátka ide. Len škoda, že nie dopravných tunelov. Ani po viac ako 25 rokoch projekt Višňové nie je dokončený.

Aktuálna situácia s tunelom Višňové: Podľa ministra dopravy Andreja Doležala (Sme Rodina) by sa mal tunel dokončiť do konca roka 2024.

TUNEL VIŠŇOVÉ - HISTÓRIA
Rok Informácie
1990 Stanovenie trasy tunela.
1998 Vladimír Mečiar poklepáva základný kameň a tunel sa začína raziť.
2007 Róbert Fico prehlásil, že do roku 2010 bude hotová diaľnica D1 do Košíc.
2011 Minister dopravy Ján Figeľ sľubuje dokončenie tunela do roku 2017.
2014 Minister dopravy Ján Počiatek opäť poklepáva základný kameň.
2015 Tunel sa opäť začína slávnostne raziť.
2017 Pri výstavbe tunela tragicky zahynula geodetka.
2018 Výstavbu tunela kontroluje minister dopravy Árpad Érsek.
2019 Všetci pracovníci na výstavbe tunela sú prepustení. Taliani odchádzajú po ohromnej kauze a tunel musí dokončiť niekto iný.
2022 Minister dopravy Andrej Doležal sľubuje dokončenia tunela do roku 2024.

Ako je na tom Strečno aktuálne – doprava dnes

Najjednoduchším spôsobom, ako sa na ceste vyhnúť čakaniu a zápcham, je používať vždy mobilné aplikácie pre navigáciu na cestách ako Google Maps či Waze. Aj keď cestu dobre poznáte, aplikácie vás môžu upozorniť na nečakané kolóny, prácu na ceste, možné obchádzky, ale aj policajné merania. Ak navigácie nepoužívate, môžete tiež siahnuť po internetovej stránke akojenatomstrecno.sk. Portál vás upozorní na aktuálnu dopravnú situáciu či priemernú rýchlosť na ceste.

Zelená vlna dnes – mapa, doprava, Rádio Expres

Aktuálne informácie o dopravnej situácii si vypočujete aj v Zelenej vlne, ktorá patrí medzi najpopulárnejšie dopravné relácie rádia RTVS. Posledné vysielanie Zelenej vlny s najaktuálnejšími informáciami na slovenských cestách si môžete vypočuť aj na internetových stránkach RTVS.

Zelenú vlnu si dokonca môžete stiahnuť do mobilu ako aplikáciu, ktorá zobrazuje aktuálnu dopravnú mapu. O aktuálnej situácii na cestách sa dozviete aj na Rádiu Expres či ďalších najpočúvanejších rádiách na Slovensku, ktoré o kolónach, nehodách či dôležitých dopravných udalostiach pravidelne informujú.

FAQ – časté otázky o aktuálnej dopravnej situácii pod Strečnom

Ako dlho sa ešte bude tunel Višňové stavať? Ako to tam vyzerá a aká je aktuálna dopravná situácia na slovenských cestách? Zhrnuli sme pre vás všetko dôležité, čo naši šoféri potrebujú vedieť.

1️⃣ Ako je na tom tunel Višňové a kedy sa plánuje dokončenie?

Podľa momentálneho ministra dopravy Andreja Doležala (Sme Rodia) bude tunel Višňové dokončený do konca roka 2024. Ide však už v poradí o minimálne piateho politika, ktorý sa zaručuje za jeho dokončenie. Všetky informácie, ako aj časovú os výstavby od čias Vladimíra Mečiara nájdete na tomto odkaze.

2️⃣ Ako je na tom Strečno a ako vyzerá aktuálna dopravná situácia?

Nechcete uviaznuť v kolóne? Skontrolujte si situáciu pod Strečnom na internetovom portáli, či v spoľahlivých navigáciách. Všetky informácie nájdete na tomto odkaze.

3️⃣ Ako sa vyhnúť kolónam na slovenských cestách a byť vždy v obraze o aktuálnej situácii?

Ak vyrazíte na cesty, zapnite si vždy cestné navigácie vo vašom mobile ako Google Maps, Waze, Zelená vlna, či ďalšie. Aj keď cestu dobre poznáte, aplikácie vás upozornia na nečakané situácie ako nehody, kolóny, či policajné merania.

4️⃣ Ktorá aplikácia je najlepšia na aktuálnu dopravnú situáciu a navigáciu?

Každá aplikácia má svoje výhody a nevýhody. To sa týka aj najpoužívanejších navigácií ako Google Maps, Waze alebo Zelená vlna. Bez ohľadu na to, ktorej z nich dávate práve vy prednosť, pred cestou by sme vám odporučili na rýchlo si skontrolovať trasu pokojne aj vo viacerých appkách. S istotou sa tak vyhnete nečakaným prekvapeniam.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

diaľnicna-znamka.jpg

Prehľadné informácie o slovenskej diaľničnej známke 2024

Hľadáte aktuálny prehľad poplatkov a cien za slovenské diaľničné známky? V článku nájdete informácie o platených úsekoch, eznámke a cenách...

PH

Kde natankovať? Aktuálne ceny benzínu a nafty, LPG a CNG 2024

Ceny pohonných hmôt - benzínu a nafty sa menia ako počasie. Na vývoj cien PHM sa podieľa mnoho faktorov: vojnový konflikt, dostupnosť...

Diaľnica, Poľsko - Zdroj Profimedia

Mýto a spoplatnenie poľských diaľnic - diaľničná známka aj mapa

Cestovanie Poľsko 2024 - diaľnice: spoplatnené úseky, ceny diaľničných známok, tarifa pre konkrétny typ vozidla, pokuty a maximálna...